REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Mark Rutte: Dacă statele UE implementează reforme structurale au mai mult timp pentru reducerea datoriilor

Mark Rutte: Dacă statele UE implementează reforme structurale au mai mult timp pentru reducerea datoriilor

Replica API 11 martie 2022 | 00:00 267

Premierul olandez Mark Rutte, întrebat despre posibile reforme ale reglementărilor fiscale ale UE, a susţinut că ţările membre ar putea avea mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi reduce datoriile dacă se angajează să adopte mai multe reforme structurale, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Mark Rutte

"Dacă statele ar face mai mult în privinţa reformelor, aceasta ar putea duce la o cale mai lungă pentru reducerea datoriei ... Dar, pe de altă parte, Comisia trebuie într-adevăr să penalizeze acele ţări care nu-şi îndeplinesc obligaţiile din Pactul de stabilitate şi creştere", le-a spus jurnaliştilor Rutte, aflat într-o vizită la Paris.

UE revizuieşte regulile fiscale - Pactul de stabilitate şi creştere - care limitează deficitul guvernamental sub pragul de 3% din PIB, iar datoria sub 60% din PIB. Prevederile Pactului au fost suspendate începând din 2020 pentru a oferi guvernelor o marjă de manevră mai largă în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Însă, acum că economia a revenit pe creştere, regulile bugetare ar urma să fie reintroduse de la începutul lui 2023, chiar dacă vor suferi unele modificări pentru a ţine cont de noile realităţi economice ale UE, respectiv nivelul ridicat al datoriei publice şi necesitatea unor investiţii publice mari pentru a contracara schimbările climatice.

De asemenea, Mark Rutte a declarat că nu este în favoarea opririi aprovizionării cu petrol şi gaze din Rusia, deoarece nu ar fi sustenabil pentru statele membre UE.

"Trebuie să discutăm despre vulnerabilităţile noastre în ceea ce priveşte dependenţa de petrol şi gaze din Rusia. Nu aş pleda pentru oprirea aprovizionării cu petrol şi gaze din Rusia astăzi, nu este posibil deoarece avem nevoie de aprovizionare şi acesta este un adevăr incomod", a afirmat oficialul, în timpul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

"Dar putem face mai multe pentru continuarea tranziţiei verzi, pentru decarbonizarea economiilor noastre", a adăugat Rutte.

SUA şi Marea Britanie au anunţat marţi că interzic importurile de hidrocarburi din Rusia, în timp ce UE este mai reticentă în a lovi acest sector de care este foarte dependentă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212