REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mark Rutte în parlamentul naţional: România şi Bulgaria pot adera la Schengen când sunt pregătite

Mark Rutte în parlamentul naţional: România şi Bulgaria pot adera la Schengen când sunt pregătite

A.F. 22 octombrie 2022 | 00:00 2203

Premierul olandez, Mark Rutte, a reafirmat miercuri în parlamentul naţional că, în principiu, nu există nimic împotriva aderării Bulgariei şi României la Schengen, la care cele două ţări se pot alătura când sunt pregătite.

În opinia sa, pentru ambele ţări este nevoie de o actualizare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), care se face acum pentru România, dar nu şi pentru Bulgaria, ceea ce este o problemă, conform transcrierii declaraţiilor sale publicate pe site-ul legislativului olandez, citează Agerpres.

Rutte a menţionat şi faptul că misiunile care au loc în prezent în cadrul mecanismului de evaluare şi monitorizare Schengen nu au fost finalizate.

Ţările de Jos nu vor fi un obstacol, dar trebuie, de asemenea, să fie pregătite să fie stricte, corecte şi dedicate, a subliniat şeful guvernului olandez.

Parlamentul Olandei a adoptat în aceeaşi zi o rezoluţie referitoare la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Într-o declaraţie făcută joi pentru AGERPRES, eurodeputata olandeză Sophia in'T Veld, a susţinut că documentul stipulează că Ţările de Jos ''nu ar trebui să voteze pentru aderarea celor două ţări la Schengen''.

Parlamentul European a adoptat, marţi, cu o largă majoritate, o rezoluţie nonlegislativă în care cere Consiliului Uniunii Europene ca, până la sfârşitul anului 2022, să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia privind admiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

Decizia finală cu privire la extinderea spaţiului Schengen este luată în unanimitate de membrii UE care fac parte din acest spaţiu de liberă circulaţie. Rolul Parlamentului European în acest proces este doar consultativ, dar, conform normelor comunitare, Consiliul, format din statele membre, trebuie să solicite avizul Parlamentului.

În prezent, dintre ţările membre ale UE, doar Bulgaria, Croaţia, Cipru, Irlanda şi România nu fac parte din spaţiul Schengen, care include, de asemenea, state ce nu sunt membre ale blocului comunitar (Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca coorvele mai bine ne-am face temele. Au dreptate olandezii.
3
1
Bine ca am cumparat vaporasele de la ei. Arafat Bode si Iohanis nu au nevoie de senghen. Pai tui în gura de nenorociti, de ce au semnat contract de achizitie inainte sa cumpere barcutele.
2
2
In loc sa ne plagem si sa nu facem nimic de ce nu se face o campanie in Romania ca orice produs olandez alimentar, rosii, ardei, ceapa, flori si multe alte astfel de produse sa nu se mai cumpere iar societatea civila prin avocati desemnati sa anunte marile lanturi de magazine sa nu mai aduca produse din Olanda fiindca vor fi nevandabile. Daca am face asta doua saptamanii ar fi un avertisment foarte puternic.
10
2
Extraordinar! Ne-au scos la tabla ciudatii Europei! Ne asculta la lectie si ne noteaza niste drogati, homosexuali, pedofili si incestuosi. Cea mai joasa speta umana din cadrul intregii Europe. Sa le spuna cineva ca, in loc sa se uite la paiul din ochii nostri, mai bine s-ar ingriji de barna din ochii lor. Uite cine ne da lectii si ne vorbeste despre strictete si corectitudine. Fiti normali, fiti umani, ca maine-poimaine se ridica oceanul si va rade 75 % din tarisoara voastra draga, de o sa ramana o mlastina imputita in loc...
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108