rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Marş pentru Viaţă, la Constanţa. IPS Teodosie: „Pruncuciderea, păcatul cel mai greu, pentru că îl ucizi pe cel ce nu se poate apăra”

În ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, sute de constănțeni au participat în cursul zilei de 26 martie a.c. la "Marșul pentru Viață"! Printre aceștia s-au numărat părinți alături de proprii copii, profesori, elevi, dar și preoți.

"Le-am recomandat elevilor mei din clasa a VIII-a să participe la marș", a spus una dintre cadrele didactice prezente. „Marşul Pentru-Viaţă” reprezintă un manifest civic pentru stoparea avorturilor, aflat la a şaptea ediţie. Traseul acestuia a fost Catedrală - Piața Ovidiu - Strada Mircea cel Bătrân- Sala Sporturilor – Capitol - Spitalul Județean Constanța și retur Bulevardul Tomis – Capitol - Piața Ovidiu.

„Principalul scop este de a sensibiliza opinia publică în privința flagelului avortului care este într-un număr covărșitor, cu repercursiuni foarte grave asupra femeii, asupra familiei și asupra societăți. S-a ales pornirea marșului de aici (n.r. Arhiepiscopia Tomisului) pentru că de aici se pleacă în fiecare an. Cei care organizăm și cei care participăm, în principal, suntem oameni care mergem la biserică, cu frică de Dumnezeu. Acei oameni cunosc consecințele avortului și spun avortului. De aceea se pleacă din fața bisericii pentru că există și o slujbă care se termină după ora 12:00 și de acolo pleacă toată lumea în marș. Ce le va transmite fiecare om care participă la acest eveniment, care va înțelege exact ceea ce se întâmplă în cazul unui avort, adică un prunc de câteva săptămâni, 6-7 săptămâni în pântecele mamei, nu are niciun drept, iar copilul la câteva luni de zile are toate drepturile. De ce acel copil din pântece, care este avortat, aruncat nu are niciun drept? Asta este întrebarea principală”, a specificat Leonard Vancu, de la asociația Pro Vita Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului s-a alăturat marșului, în apropiere de Spitalul Județean Constanța. El a punctat că cel mai mare păcat este avortul și de asta s-a alăturat marșului organizat de ONG-uri.

„Este tocmai această pruncucidere, care este păcatul cel mai greu pentru că îl ucizi pe cel ce nu se poate apăra”, a punctat Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Întrebat de scrisoarea care îi „obliga” pe profesori să le zică elevilor să meargă la marș, IPS Teodosie precizează că în rândul bisericesc, obligația are valoare morală. „Nu este un păcat. La noi se înțelege prin obligație datoria morală a fiecăruia. Noi chemăm, și Mântuitorul cheamă, nu obligă pe nimeni. Noi i-am chemat (n.r. pe profesori). Intră în datoria morală ca profesorii de religie să apere valorile creștine. Sigur, acesta a fost sensul, nu din obligație. Nimic ce este obligat sau forțat nu are valoare morală”, a adăugat IPS Teodosie.

IPS Teodosie a fost chestionat în legătură cu orele de educație sexuală în școli, iar acesta a declarat că nu este de acord cu măsurile contraceptive. „Nu știu cum se fac (n.r. orele de educație sexuală). Nu discut eu treburile astea. Trebuie să discutăm duhovnicește, făcând alternative între viața cea naturală și oprirea vieții. Cu măsurile contraceptive, cine poate fi de acord? Este un păcat pentru că „cine împiedică zămăzuirea, grăbește uciderea”. E cuvântul sfinților părinți pe care l-a preluat Biserica. Nicio viață nu poate fi oprită. Am întâlnit mulți copii care au acest handicap și trăiesc o bucurie. Am întâlnit persoană cu handicap de 50 de ani care stătea la pat tot timpul, citea și se bucura. Nu putea să meargă, dar era bucuroasă alături de Dumnezeu”, a precizat Teodosie.

„Arhiepiscopia nu este organizator, este chemător. A fost o recomandare către profesorii de religie. Eu nu am văzut-o înainte, nu am semnat-o eu. Dacă o vedeam, corectam termenii. Am spus mai devreme că noi nu obligăm pe nimeni. Se pot evita astfel de cuvinte. Nu vor mai pleca adrese fără să le văd”, a mai adăugat Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul precizează și cum o femeie care a făcut avort poate fi iertată de Dumnezeu. „Dacă ea regretă, să convingă o femeie care vrea să facă avort, să ajute la nașterea și la creșterea acelui copil și atunci se răscumpără. Ce poate da omul în schimb pentru suflet. Sufletul acelui copil care este ucis, nu poate să se ducă în Rai. Se va duce în Rai dacă părinții îl răscumpără”, a încheiat IPS Teodosie.

Claudia CORBU

VIDEO:

luni, 27 martie 2017140
GANDUL.RO
Adio, doamnă! Celebra actriță a murit
Comentarii

11@imperator(28 mar 01:02)
De ce nu te gandesti ca acei copii ar fii fost cersetori, multi la parinti si flamanzi, crescuti in mizerie , cu niste "parinti" care ii face doar pt alocatii sau ... fara ambii parinti.. de ce nu pui si asa problema?tota lunea isi permite sa ingrijeasca un copil?a fii parinte trebuie sa iti asumi si sa fii responsabil nu sa te numesti parinte doar pt ca ai un copil !!
10Imperator(28 mar 00:46)
Abia acuma ? Blestemul lor va cere sange..cum ajutati voi biete mame naive si destrabalate ? Vai de viata lor asa zise "mame ordinare" ca pruncii aceia erau viitori medici,avocati,poate mari oamenii care sa lupte pentru dreptate
01kjhoiuy(27 mar 23:13)
Alta belea pe capul romanilor: popii ! Multi si fac galagie !
11eu@(27 mar 22:49)
Mai duceti-va dacu cu satanele voastre si cu ideike voastre! Fiecare este liber sa aleaga daca vrea si cand vrea copii !nu luati voi " pacatele" nimanui !!tampitilor!!
11ar fi minunat(27 mar 21:37)
sa respectam toate cele 10 porunci;ptr porunca sa nu furi de 3 luni avem marsuri si sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa asistam la curatireaRomaniei.
11laudabila(27 mar 16:33)
laudabila initiativa! important este sa cinstim toate cele zece porunci in egala masura. haideti sa facem un mars si pentru sa nu furi. actiunea laudabila pentru viata ar putea fi potentata si prin actiuni de genul aceleia in care o maicuta a adoptat si creste si educa zeci de copii. sfanta biserica ar putea multiplica acest exemplu prin infiintarea sub obladuirea episcopiilo a unir centre pentru copiii batuti de soarta
09The Godfather(27 mar 12:54)
Tot spaga e mai buna si inofensiva. Nu-i asa , Teo ?
83ion(27 mar 12:36)
ce sar satanistii in sus pentru dreptul de a-si ucide propriii copii
54constiinta(27 mar 10:57)
oare copiii egiptenilor ucisi de dumnZeu au avut puterea sa se apere? ala are voie sa face crime in masa si femeia calarita de barbat nu are voie? sa le taiati pla la barbati, lasati femeile in pace
19Pavel(27 mar 10:48)
In primul rand accesul la educatie in general si cea sexuala sunt marea problema,apoi saracia si lipsa de speranta ca lucrurile evolueaza spre bine,astea sunt subiectele de discutat. Parintii cu un copil suficient de educati,nu vor dori sa faca al doilea copil si sa nu-i poata asigura cele de trebuinta pentru dezvoltare. Cei fara minte,toarna plozi si-i lasa aiurea,fara carte si cu mucii pana la glezne,sa creasca in ignoranta si sa devina niste persoane fara capacitatea de a-si depasi conditia. Nu avem o societate umana in adevaratul sens,degeaba se vine cu popii si cu lozincile.
73respect ptr parintele Teodosie(27 mar 10:46)
El ne aduce la cunostinta cuvintul lui Dumnezeu.Acum poporul roman sufera ptr pacate ca avortul si desfrinarea!!aceste pacate au facut dea lungul anilor sa piara imperii vezi imperiul roman...cei care va razvratiti aveti teama ca nu va razvratiti pe Teodosie ci pe Dumnezeu.El a dat cele 10 porunci;sa nu ucizi!!natia romana are de suferit din cauza acestor pacate,nu e nevoie sa mai spun ce politicieni avem,,,
22nu mai da mesaje animalule(27 mar 10:13)
bolnav. Ori nu ti-a cununat Arhiepiscopul copiii sau nu ti-a botezat nepotii, ori ai pr psihice grave, obsesiile aparand in bolile psihice de regula. O sa platesti pt tot, nu te indoi, ori tu ori copiii ori nepotii tai, inconstientule bolnav.
538.37(27 mar 10:03)
Dute in p m si cauta bani nefiscalizati la vamesi, politisti, medici, profesori universitari, bugetari, port, magistrati, cantareti, contrabanda, licitatiile cu parandarat, partidele politice, makedoni, etc, acolo e marea coruptie, acolo sunt vilele si masinile de lux si conturile din paradise, nu la lumanarea de 1 leu cumparata de baba la biserica. Comentariile de mai jos arata ca faci parte din aceste categorii, fiind un parazit ateu, inchinator la bani, care ar vrea sa intre in firmele lui si leul dat de oameni la biserica. Un satanist care dai mesaje la toate art ce apar despre biserica.
217mirean(27 mar 08:37)
dar cand ati avortat fonduri europene prin firma de la nazarcea de ce n-ati protestat. Si vorbiti de moralitate voi care stoarceti de la babe si de la oameni aflati in diferite situatii bani pe care nu ii meritati si care nu sunt fiscalizati.
37chiar ca.....(27 mar 08:16)
mars de aici, satana!
75pt tap......(27 mar 07:13)
A intrat satana in voi spurcatilor.
310Avortul spiritual(27 mar 07:08)
Este inacceptabil avortul spiritual practicat de biserica ortodoxa. Uciderea spirituala a poporului Roman inca din pruncie prin prosteala intentionata din clasele primare se pedepseste cu desfiintarea dusmanului. In 1848 romanii s-au ridicat impotriva bisericii pentru ca nu mai suportau prosteala. Acum?
314Partizanu(27 mar 06:33)
In jurul unui infractor dovedit sunt numai PUPINCURISTI. Vreti sa comentez cadrele? Ii stiu pe toti. Au belele cu LEGILE TARII de aceea se urca in BARCA LUI TEO poate poate ii v-a scapa guvernul lui DRAGNEA.
614imi este frica(27 mar 02:13)
cand ii vad pe astia mi se face frica, am intrat in evul mediu intunecat oare? stati mai baieti la locurile voastre ca v ati obraznicit prea tare. barbatii cu fuste au devenit stapanii de scalvi peste corpurile femeilor. isis in varianta balcanica
mai mult...Replica
29 iun 09:41ReplicaGrup infracțional organizat, destructurat de polițiștii din Port! Video

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor...608

29 iun 00:40ReplicaBolid cu numere de Germania, parcat pe platoul de la Perla!1785
29 iun 01:06ReplicaSpitalul Județean Tulcea își incinerează deșeurile printr-o firmă de înfrumusețare. Cine-i oprește?523
29 iun 00:25ReplicaLoft și-a dublat profitul, dar uită să-și plătească colaboratorii

Loft a devenit, de ceva timp, sinonim cu distracția și opulența. ”Vedetele” autohtone, milionarii și beizadelele...1193

29 iun 00:12ReplicaBombă! PUZ-ul care permitea construirea de blocuri cu 24 și 39 de etaje, în Piața Chiliei, anulat definitiv!1358
29 iun 00:47ReplicaPlajele Modern și 3 Papuci mai scumpe ca Mamaia. Video1321
29 iun 01:24ReplicaUn afacerist din Constanța, acuzat de o țeapă cu cereale de 4 milioane de lei

Administratorul uneia dintre cele mai mari firme de comercializare cereale din Brăila, Ezean Grain, îl acuză pe Halil...6924

29 iun 22:57ReplicaRăzboi între sirieni, din cauza afacerilor, la Constanța2004
29 iun 00:32ReplicaAngajata unei primării a furat banii din taxe și impozite pentru a plăti tratamentul soțului1007
29 iun 08:26ReplicaCum arată Staţia de Tratare a gazelor naturale de la Vadu! Video

Primele gaze extrase din perimetrele offshore de mică adâncime Ana și Doina au intrat miercuri, 15 iunie a.c., în...700

29 iun 00:17ReplicaA murit Olga Duțu, fostul rector al Universității Spiru Haret, din Constanța!5003
29 iun 00:20ReplicaVal de angajări la Unitatea de Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny“ Cernavodă982
Vremea
28.6°27.1° - 28.6° miercuri, 29 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 53%
Vânt: 5.08 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/49353327104643
5/4025143211937
joker7252612182
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 iun 00:00SportFotbal: Belgianul Lukaku, aşteptat marţi seara la Milano pentru a-şi definitiva revenirea la Inter

Atacantul belgian Romelu Lukaku este aşteptat marţi seară la Milano pentru a-şi finaliza revenirea la Inter, sub...161

29 iun 00:00SportLupte: Denis Florin Mihai şi Patrik Iulian Gordan, medaliaţi cu argint la Europenele Under-20

Sportivii români Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Patrik Iulian Gordan (cat. 87 kg) au obţinut medaliile de bronz...153

29 iun 00:00SportTenis: Gabriela Ruse, învinsă greu de Coco Gauff la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse a fost învinsă greu de tânăra jucătoare americană Coco Gauff, a...192

29 iun 00:00SportAtletism: Suspendarea sprinterei nigeriene Blessing Okagbare, mărită la unsprezece ani

Sprintera nigeriană Blessing Okagbare, suspendată pentru o perioadă de zece de ani pentru utilizarea de produse...229

Local
29 iun 23:51LocalTransport agabaritic pe ruta Bistrița-Constanța Poarta 7

...324

29 iun 23:52LocalȘedință ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia

În cursul zilei de marți, 28 iunie a.c., ora 16:30, la sediul Primăriei Medgidia are loc ședința ordinară a...396

29 iun 00:17LocalNicolae Ciucă și Virgil Popescu, prezenți la ceremonia prilejuită de începerea exploatării gazelor naturale! Video

2036

29 iun 22:57LocalConstanța va avea o grădină urbană. Video

Constanța ar putea, în viitorul apropiat, să dispună de un nou parc, întins pe o suprafață de aproximativ 124.133...474

29 iun 09:41LocalTot mai mulți turiști americani ajung pe litoralul românesc

Numărul turiştilor străini sosiţi la Constanţa în primele luni ale anului 2022 a crescut simțitor, față de anul...588

29 iun 23:51LocalAccident rutier pe A4, fără victime

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 28 iunie, pe A2, km 164, sensul spre...366

29 iun 23:52LocalIncendiu la un apartament, în Cernavodă

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 28 iunie, în Cernavodă, pe strada...404

29 iun 00:18LocalDe supărare, l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine

Viorel Ghinea a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor....873

29 iun 23:52LocalCopac în flăcări, pe strada Cișmelei, lângă Școala 29

605

Politică
29 iun 23:53PoliticăAlte propuneri în coaliție dacă reducerea de 50 de bani la combustibil nu are efect

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre compensarea preţului...449

29 iun 23:51PoliticăKlaus Iohannis și Vera Jourova au discutat despre finalizarea, cât mai curând posibil, a MCV

Klaus Iohannis, a primit-o luni, la Palatul Cotroceni, pe Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene responsabil...350

29 iun 23:52PoliticăChesnoiu: Nu mi-am dorit altceva decât să fac bine agriculturii; adevărul va ieşi la iveală

440

29 iun 23:54PoliticăKlaus Iohannis, mesaj la comemorarea a 81 de ani de la Pogromul din Iași

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 28 iunie 2022, un mesaj cu prilejul comemorării a 81 de ani...331

29 iun 23:54PoliticăAUR anunță că a strâns peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis

Preşedintele AUR, George Simion a anunţat, marţi, într-o conferinţă, că a strâns peste 2 milioane de semnături...410

29 iun 23:53PoliticăKlaus Iohannis l-a primit pe ministrul de Externe al Serbiei

Președintele Klaus Iohannis l-a primit luni la Cotroceni pe ministrul de Externe al Republicii Serbia, Nikola...285

29 iun 23:52PoliticăVirgil Popescu, mesaj către USR: Criza nu va trece doar dacă bateţi voi din picior!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le cere parlamentarilor USR să aibă ''abordări constructive'' şi subliniază că...370

29 iun 23:52PoliticăCum poate scăpa Prinţul Paul de închisoare în România. Scenariile avocaţilor

Prinţul Paul de România a fost reţinut la Paris de autorităţile franceze. Acesta a fost arestat după ce a fost dat...485

29 iun 23:51PoliticăPNL vrea referendum pentru demiterea primarului acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale

467

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4005

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2459

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5536

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4188

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3220

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6913

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2607

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2897

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

4004

Monden
29 iun 13:22MondenJohnny Depp revine în Pirații din Caraibe

Ceața s-a ridicat, parcă, în urma clarificărilor legale dintre Johnny Depp și fosta soție Amber Heard, și...210

29 iun 00:00MondenKate Moss, cea mai bună vecină! Supermodelul livrează mâncare bătrânilor

Supermodelul Kate Moss se pare că este printre cei mai buni vecini pe care poți să-i ai. Vedeta a început să...139

29 iun 00:00MondenFiul de 10 ani al lui Ben Affleck, accident după ce a fost lăsat la volanul unui Lamborghini! VIDEO

162

29 iun 00:00MondenBono, solistul trupei U2, a dezvăluit că are un frate vitreg de a cărui existenţă nu a ştiut zeci de ani

Bono, solistul trupei U2, a dezvăluit într-un interviu pentru BBC Radio 4 că are un frate vitreg, de existenţa...143

29 iun 01:51MondenCe spune Silviu Prigoană despre nunta fiului său! Cu ce se ocupă nora lui

Fiul lui Silviu Prigoană, Silvius, a devenit de curând mire, căsătorindu-se cu aleasa inimii lui, Georgiana, într-o...261

29 iun 00:00MondenDiana Ross a încântat publicul de la Festivalul Glastonbury cu un recital ce a inclus numeroase cântece despre iubire

Cântăreaţa americană Diana Ross a electrizat atmosfera duminică, în ultima zi a Festivalului Glastonbury 2022,...151

29 iun 00:00MondenSoprana rusă Anna Netrebko pretinde compensaţii de 350.000 de dolari din partea Metropolitan Opera din New York

Soprana rusă Anna Netrebko, deprogramată din cauza ambiguităţilor sale cu privire la războiul din Ucraina, dă în...149

29 iun 00:00MondenFilmul horror 'Telefonul negru', cu Ethan Hawk, a dominat box office-ul românesc de weekend

Filmul horror "Telefonul negru/ The Black Phone", în regia lui Scott Derrickson, cu Ethan Hawk, Jeremy Davies,...136

29 iun 00:00MondenMiliardarul italian Leonardo Del Vecchio a murit la vârsta de 87 de ani

161

Mapamond
29 iun 00:00MapamondONU: Consumul de canabis a crescut odată cu legalizarea sa şi în timpul lockdownurilor anti-COVID-19

Mai multe ţări, inclusiv statele americane care au legalizat canabisul, par să fi contribuit la creşterea consumului...131

29 iun 00:00MapamondŞase poliţişti, ucişi într-un atac armat în nordul Mexicului

Şase poliţişti au fost ucişi duminică în nordul Mexicului, după ce au fost atacaţi de bărbaţi înarmaţi...145

29 iun 00:00MapamondSOS Méditerranée: 90 de migranţi, salvaţi în ultimele zile de Ocean Viking

135

29 iun 00:00MapamondGrecia a împiedicat peste o mie de migranţi veniţi din Turcia să debarce pe insulele sale

Grecia a acuzat luni Turcia că a încercat să trimită aproape 1.130 de migranţi pe insulele greceşti din Marea Egee...140

29 iun 00:00MapamondRepublica Cehă: Un mort şi cinci răniţi într-un accident de tren

Un mecanic de tren a murit şi cinci persoane au fost rănite după ce un tren de mare viteză s-a izbit luni de o...128

29 iun 00:00MapamondMarea Britanie: O casă a fost distrusă într-o explozie la Birmingham; un bărbat se află în stare critică

O casă a fost distrusă, altele au fost puternic avariate şi un bărbat se află în stare critică după o explozie...143

29 iun 00:00MapamondPeste 200 de arestaţi, între care şi jurnalişti, la Marşul mândriei din Istanbul

Poliţia turcă a intervenit, duminică, cu brutalitate împotriva participanţilor la Marşul mândriei LGBTQ+ la...145

29 iun 00:00MapamondNordul Turciei se confruntă cu inundaţii în urma precipitaţiilor abundente

Precipitaţiile abundente înregistrate în nordul Turciei au provocat inundaţii în mai multe locuri, postul public de...128

29 iun 01:14MapamondCOVID-19 face iar ravagii în Franța: Guvernul le cere cetățenilor să poarte masca

766

Sănătate
29 iun 00:00SănătateAntibacterian natural care ameliorează durerile de gât și infecțiile sinusurilor

Infecţiile virale nu se tratează cu antibiotice. Folosind aceste pastile în cazul infecţiilor virale nu facem decât...166

29 iun 00:00SănătateBeneficiile neştiute ale drojdiei de bere și ce boli tratează. Conţine 18 minerale esenţiale vieţii

Utilizată în bucătărie, drojdia de bere este o sursă excelentă de vitamine, minerale şi proteine. Aceasta...169

29 iun 00:00SănătatePlanta care vindecă inima, tratează depresia şi reduce colesterolul

205

29 iun 00:00SănătatePlusurile şi minusurile operaţiei de mişcorare a stomacului

Peste 700 de milioane de persoane din lume suferă de obezitate. Pentru cei care viața este o continuă cură de...162

29 iun 00:00SănătateDe ce este mai bun mălaiul alb ca cel galben

Porumbul este una dintre cele mai populare cereale din lume. Consumul de mălai alb asigură mineralele necesare pentru...129

29 iun 00:00SănătateCe să bei pentru a stimula digestia. De ce nu este indicat timp îndelungat

Anasonul ajută expectoraţia şi absoarbe gazele intestinale. În doze terapeutice, are efecte stimulante asupra...147

29 iun 00:00SănătateAlimentul care previne acumularea de grăsimi pe vasele de sânge și e bun pentru creier

Măslinele Kalamata sunt apreciate ca fiind cele mai sănătoase dintre toate sortimentele de măsline grecești....190

29 iun 00:00SănătateLeguma care înlocuieşte cu succes cartofii prăjiţi. E dulceagă, are fibre şi ajută la o vedere mai bună

Este una dintre cele mai vechi legume, poate înlocui cu succes cartoful într-o dietă, preparându-l chiar prăjit,...190

29 iun 00:00SănătateBăutura care îţi curăţă ficatul în doar trei zile. Cum se consumă şi ce beneficii are

207

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT