rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Marş pentru Viaţă, la Constanţa. IPS Teodosie: „Pruncuciderea, păcatul cel mai greu, pentru că îl ucizi pe cel ce nu se poate apăra”

În ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, sute de constănțeni au participat în cursul zilei de 26 martie a.c. la "Marșul pentru Viață"! Printre aceștia s-au numărat părinți alături de proprii copii, profesori, elevi, dar și preoți.

"Le-am recomandat elevilor mei din clasa a VIII-a să participe la marș", a spus una dintre cadrele didactice prezente. „Marşul Pentru-Viaţă” reprezintă un manifest civic pentru stoparea avorturilor, aflat la a şaptea ediţie. Traseul acestuia a fost Catedrală - Piața Ovidiu - Strada Mircea cel Bătrân- Sala Sporturilor – Capitol - Spitalul Județean Constanța și retur Bulevardul Tomis – Capitol - Piața Ovidiu.

„Principalul scop este de a sensibiliza opinia publică în privința flagelului avortului care este într-un număr covărșitor, cu repercursiuni foarte grave asupra femeii, asupra familiei și asupra societăți. S-a ales pornirea marșului de aici (n.r. Arhiepiscopia Tomisului) pentru că de aici se pleacă în fiecare an. Cei care organizăm și cei care participăm, în principal, suntem oameni care mergem la biserică, cu frică de Dumnezeu. Acei oameni cunosc consecințele avortului și spun avortului. De aceea se pleacă din fața bisericii pentru că există și o slujbă care se termină după ora 12:00 și de acolo pleacă toată lumea în marș. Ce le va transmite fiecare om care participă la acest eveniment, care va înțelege exact ceea ce se întâmplă în cazul unui avort, adică un prunc de câteva săptămâni, 6-7 săptămâni în pântecele mamei, nu are niciun drept, iar copilul la câteva luni de zile are toate drepturile. De ce acel copil din pântece, care este avortat, aruncat nu are niciun drept? Asta este întrebarea principală”, a specificat Leonard Vancu, de la asociația Pro Vita Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului s-a alăturat marșului, în apropiere de Spitalul Județean Constanța. El a punctat că cel mai mare păcat este avortul și de asta s-a alăturat marșului organizat de ONG-uri.

„Este tocmai această pruncucidere, care este păcatul cel mai greu pentru că îl ucizi pe cel ce nu se poate apăra”, a punctat Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Întrebat de scrisoarea care îi „obliga” pe profesori să le zică elevilor să meargă la marș, IPS Teodosie precizează că în rândul bisericesc, obligația are valoare morală. „Nu este un păcat. La noi se înțelege prin obligație datoria morală a fiecăruia. Noi chemăm, și Mântuitorul cheamă, nu obligă pe nimeni. Noi i-am chemat (n.r. pe profesori). Intră în datoria morală ca profesorii de religie să apere valorile creștine. Sigur, acesta a fost sensul, nu din obligație. Nimic ce este obligat sau forțat nu are valoare morală”, a adăugat IPS Teodosie.

IPS Teodosie a fost chestionat în legătură cu orele de educație sexuală în școli, iar acesta a declarat că nu este de acord cu măsurile contraceptive. „Nu știu cum se fac (n.r. orele de educație sexuală). Nu discut eu treburile astea. Trebuie să discutăm duhovnicește, făcând alternative între viața cea naturală și oprirea vieții. Cu măsurile contraceptive, cine poate fi de acord? Este un păcat pentru că „cine împiedică zămăzuirea, grăbește uciderea”. E cuvântul sfinților părinți pe care l-a preluat Biserica. Nicio viață nu poate fi oprită. Am întâlnit mulți copii care au acest handicap și trăiesc o bucurie. Am întâlnit persoană cu handicap de 50 de ani care stătea la pat tot timpul, citea și se bucura. Nu putea să meargă, dar era bucuroasă alături de Dumnezeu”, a precizat Teodosie.

„Arhiepiscopia nu este organizator, este chemător. A fost o recomandare către profesorii de religie. Eu nu am văzut-o înainte, nu am semnat-o eu. Dacă o vedeam, corectam termenii. Am spus mai devreme că noi nu obligăm pe nimeni. Se pot evita astfel de cuvinte. Nu vor mai pleca adrese fără să le văd”, a mai adăugat Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul precizează și cum o femeie care a făcut avort poate fi iertată de Dumnezeu. „Dacă ea regretă, să convingă o femeie care vrea să facă avort, să ajute la nașterea și la creșterea acelui copil și atunci se răscumpără. Ce poate da omul în schimb pentru suflet. Sufletul acelui copil care este ucis, nu poate să se ducă în Rai. Se va duce în Rai dacă părinții îl răscumpără”, a încheiat IPS Teodosie.

Claudia CORBU

VIDEO:

luni, 27 martie 20178037
Comentarii

11@imperator(28 mar 01:02)
De ce nu te gandesti ca acei copii ar fii fost cersetori, multi la parinti si flamanzi, crescuti in mizerie , cu niste "parinti" care ii face doar pt alocatii sau ... fara ambii parinti.. de ce nu pui si asa problema?tota lunea isi permite sa ingrijeasca un copil?a fii parinte trebuie sa iti asumi si sa fii responsabil nu sa te numesti parinte doar pt ca ai un copil !!
10Imperator(28 mar 00:46)
Abia acuma ? Blestemul lor va cere sange..cum ajutati voi biete mame naive si destrabalate ? Vai de viata lor asa zise "mame ordinare" ca pruncii aceia erau viitori medici,avocati,poate mari oamenii care sa lupte pentru dreptate
01kjhoiuy(27 mar 23:13)
Alta belea pe capul romanilor: popii ! Multi si fac galagie !
11eu@(27 mar 22:49)
Mai duceti-va dacu cu satanele voastre si cu ideike voastre! Fiecare este liber sa aleaga daca vrea si cand vrea copii !nu luati voi " pacatele" nimanui !!tampitilor!!
11ar fi minunat(27 mar 21:37)
sa respectam toate cele 10 porunci;ptr porunca sa nu furi de 3 luni avem marsuri si sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa asistam la curatireaRomaniei.
11laudabila(27 mar 16:33)
laudabila initiativa! important este sa cinstim toate cele zece porunci in egala masura. haideti sa facem un mars si pentru sa nu furi. actiunea laudabila pentru viata ar putea fi potentata si prin actiuni de genul aceleia in care o maicuta a adoptat si creste si educa zeci de copii. sfanta biserica ar putea multiplica acest exemplu prin infiintarea sub obladuirea episcopiilo a unir centre pentru copiii batuti de soarta
09The Godfather(27 mar 12:54)
Tot spaga e mai buna si inofensiva. Nu-i asa , Teo ?
83ion(27 mar 12:36)
ce sar satanistii in sus pentru dreptul de a-si ucide propriii copii
54constiinta(27 mar 10:57)
oare copiii egiptenilor ucisi de dumnZeu au avut puterea sa se apere? ala are voie sa face crime in masa si femeia calarita de barbat nu are voie? sa le taiati pla la barbati, lasati femeile in pace
19Pavel(27 mar 10:48)
In primul rand accesul la educatie in general si cea sexuala sunt marea problema,apoi saracia si lipsa de speranta ca lucrurile evolueaza spre bine,astea sunt subiectele de discutat. Parintii cu un copil suficient de educati,nu vor dori sa faca al doilea copil si sa nu-i poata asigura cele de trebuinta pentru dezvoltare. Cei fara minte,toarna plozi si-i lasa aiurea,fara carte si cu mucii pana la glezne,sa creasca in ignoranta si sa devina niste persoane fara capacitatea de a-si depasi conditia. Nu avem o societate umana in adevaratul sens,degeaba se vine cu popii si cu lozincile.
73respect ptr parintele Teodosie(27 mar 10:46)
El ne aduce la cunostinta cuvintul lui Dumnezeu.Acum poporul roman sufera ptr pacate ca avortul si desfrinarea!!aceste pacate au facut dea lungul anilor sa piara imperii vezi imperiul roman...cei care va razvratiti aveti teama ca nu va razvratiti pe Teodosie ci pe Dumnezeu.El a dat cele 10 porunci;sa nu ucizi!!natia romana are de suferit din cauza acestor pacate,nu e nevoie sa mai spun ce politicieni avem,,,
22nu mai da mesaje animalule(27 mar 10:13)
bolnav. Ori nu ti-a cununat Arhiepiscopul copiii sau nu ti-a botezat nepotii, ori ai pr psihice grave, obsesiile aparand in bolile psihice de regula. O sa platesti pt tot, nu te indoi, ori tu ori copiii ori nepotii tai, inconstientule bolnav.
538.37(27 mar 10:03)
Dute in p m si cauta bani nefiscalizati la vamesi, politisti, medici, profesori universitari, bugetari, port, magistrati, cantareti, contrabanda, licitatiile cu parandarat, partidele politice, makedoni, etc, acolo e marea coruptie, acolo sunt vilele si masinile de lux si conturile din paradise, nu la lumanarea de 1 leu cumparata de baba la biserica. Comentariile de mai jos arata ca faci parte din aceste categorii, fiind un parazit ateu, inchinator la bani, care ar vrea sa intre in firmele lui si leul dat de oameni la biserica. Un satanist care dai mesaje la toate art ce apar despre biserica.
217mirean(27 mar 08:37)
dar cand ati avortat fonduri europene prin firma de la nazarcea de ce n-ati protestat. Si vorbiti de moralitate voi care stoarceti de la babe si de la oameni aflati in diferite situatii bani pe care nu ii meritati si care nu sunt fiscalizati.
37chiar ca.....(27 mar 08:16)
mars de aici, satana!
75pt tap......(27 mar 07:13)
A intrat satana in voi spurcatilor.
310Avortul spiritual(27 mar 07:08)
Este inacceptabil avortul spiritual practicat de biserica ortodoxa. Uciderea spirituala a poporului Roman inca din pruncie prin prosteala intentionata din clasele primare se pedepseste cu desfiintarea dusmanului. In 1848 romanii s-au ridicat impotriva bisericii pentru ca nu mai suportau prosteala. Acum?
314Partizanu(27 mar 06:33)
In jurul unui infractor dovedit sunt numai PUPINCURISTI. Vreti sa comentez cadrele? Ii stiu pe toti. Au belele cu LEGILE TARII de aceea se urca in BARCA LUI TEO poate poate ii v-a scapa guvernul lui DRAGNEA.
614imi este frica(27 mar 02:13)
cand ii vad pe astia mi se face frica, am intrat in evul mediu intunecat oare? stati mai baieti la locurile voastre ca v ati obraznicit prea tare. barbatii cu fuste au devenit stapanii de scalvi peste corpurile femeilor. isis in varianta balcanica
mai mult...Replica
23 aug 11:33ReplicaDoi tineri au AMENINȚAT un bărbat cu o armă neletală și un cuțit ca să-i fure mașina. Polițiștii au constituit filtre, indivizii au fost PRINȘI

Ca-n filmele cu mafioți! Doi tineri din Tulcea au ieșit la drumul mare cu un pistol cu aer comprimat și un cuțit în...908

23 aug 13:41ReplicaBlocul de pe care a sărit consilierul judeţean Stelian Fronescu se modifică. Din nou!1043
23 aug 10:08ReplicaROCADĂ în trenul Medgidia-Fetești. Controloare prinsă în FLAGRANT de investigatori sub acoperire1555
23 aug 09:00ReplicaDoi avocați cer în instanță ANULAREA hotărârii de consiliu privind întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța

Hotărârea de Consiliu Local nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția...783

23 aug 00:00ReplicaScandal la Argus: preşedintele Cristian Buşu, dat afară şi trimis în judecată pentru prejudicierea societăţii2112
23 aug 00:00ReplicaCONFLICT între tineri în parcarea din zona Aqua Magic! S-a lăsat cu lovituri de cuțit!2805
23 aug 02:44ReplicaÎntâlnire de GRADUL ZERO: se pune la cale construcţia a două sensuri giratorii pe DN 3! Iată zonele în discuţie!

Solicitările şi insistenţa în legătură cu DN 3, drumul dintre Constanţa şi Valu lui Traian, par să aibă ecou:...2008

23 aug 00:00ReplicaDECLARAȚIE în fața POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI: 'Mă duc la ea la muncă și o OMOR cu un CUȚIT!'1226
23 aug 13:14ReplicaMagazinele din Constanța continuă să-și inducă în eroare clienții!1618
23 aug 00:55ReplicaAlex Filip și-a anunțat retragerea din lupte! Meci dedicat unei cauze nobile, în cadrul OSS Fights 04

În cadrul galei OSS Fight 4, desfăşurată la Mamaia, luptătorul Alex Filip (care este poliţist) și-a anunțat...3135

23 aug 00:19ReplicaGLUMĂ PROASTĂ! Medicii, solicitaţi prin 112 să salveze... o păpuşă spânzurată de pod, la Mangalia!1433
23 aug 01:31ReplicaControl în școlile din județul Constanța ordonat de prefect. Concluzia: Sunt pregătite pentru începerea anului școlar450
Vremea
32.8°32.8° - 33.9° vineri, 23 august 2019
ConstantaUmiditate: 32%
Vânt: 7.31 m/s
Presiune: 1018.69 milibari

Loto
6/4982433394647
5/406915333926
joker8172431343
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 aug 00:00SportSimona Halep, traseu ușor la US Open 2019! Serena Williams - Maria Sharapova, șocul din primul tur

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) și-a aflat viitoarele adversare la US Open 2019. Serena Williams și Maria Sharapova se...433

23 aug 00:23SportFCSB - VITORIA GUIMARAES 0-0. Mihai Pintilii, plin de năduf: „Sincer, și eu l-aș aduce pe Mourinho, dacă aș putea, dar asta e situația! Nimic nu e normal în Liga 1”

ihai Pintilii (34 de ani), a preluat banderola de căpitan la meciul cu Guimaraes, scor 0-0 în turul play-off-ului...260

23 aug 00:00SportKevin Rimane, de la PSG la Hermannstadt: „Chiar dacă am jucat cu Neymar, Silva și Di Maria, fotbalul este la fel și aici”

Kevin Rimane (28 de ani), noul fundaș al sibienilor de la Hermannstadt, a oferit prima reacție de la transferul în...206

23 aug 00:00SportCâştigarea campionatului şi accederea în grupele Ligii Campionilor, obiectivele lui Piţurcă la Universitatea Craiova

Reputatul tehnician Victor Piţurcă, numit joi în funcţia de manager al Universităţii Craiova, a declarat că...262

Local
23 aug 13:17LocalEveniment boem la Vama Veche: VAMAdusFolk!

Sub cerul înstelat, lângă nisip şi mare, poeţii cu chitară vor oferi momente de încântare preţ de două zile -...132

23 aug 01:22LocalUn taximetru nu a acordat prioritate în sensul giratoriu: A IEȘIT PRĂPĂD!

Un accident rutier a avut loc joi seara, 22 august, a.c., în municipiul Constanța, în zona Tomis 3. Din primele...1611

23 aug 03:11LocalANPC: Rezultatele controlului privind indicatoarele laser

În urma informațiilor apărute în spațiul public în 29 iulie a.c., referitoare la accidentul suferit de un copil de...504

23 aug 03:13LocalPESTA PORCINĂ. Peste 150 de porci SACRIFICAȚI la Cumpăna

Marți, 20 august, a fost întocmită de către DSVSA o Decizie de plasare sub supravegere în suspiciune de pestă...955

23 aug 01:33LocalAccident rutier pe A2. Un copil a suferit un atac de panică

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină la intrare pe A2, dinspre Valu lui Traian, în urma unui...1611

23 aug 03:10LocalIntervenție în Poarta 6. Bucată de tablă desprinsă de pe un acoperiș, pericol pentru constănțeni

O echipă mixtă a Primăriei Municipiului Constanța, Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă...360

23 aug 01:35LocalAutoutilitară în FLĂCĂRI, lângă o benzinărie din Constanța

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 22 august, pe strada Interioară nr. 2,...1144

23 aug 03:19LocalDGASPC, curs de educație parentală în Cumpăna!

În vederea întăririi funcțiilor familiei, a reducerii numărului de copii instituționalizați și reintegrării...286

23 aug 03:10LocalȘoferi BEȚI și cu permisele suspendate, pe drumurile din Constanța!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 21 august a.c., în jurul orei 19.30, au depistat un...405

23 aug 01:35LocalPrins cu 'alba –neagra' în stațiunea Costinești

Poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Costineşti au depistat în flagrant delict, în zona falezei din...377

Politică
23 aug 03:18PoliticăTraian Băsescu: Nu mi-e jenă să spun că a venit timpul să legalizăm prostituția. Biserica să înțeleagă că România e un mare furnizor de carne vie în Europa

Fostul președinte Traian Băsescu a militat joi seara, la B1TV, pentru legalizarea prostituției în România ca...753

23 aug 03:15PoliticăGuvernul extinde prin OUG competenţele DIICOT, pentru ca dosarul Caracal să rămână la acest parchet

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, joi, că între modificările propuse la legislaţia penală pentru a fi...239

23 aug 03:12PoliticăConducerea CET, atac la liberali: 'Sunt informații cu iz politic de care conducerea se delimitează categoric'

Conducerea Electrocentrale Constanța SA a luat act de declarațiile liderilor PNL Constanța, informații apărute în...340

23 aug 03:12PoliticăLucrări de frezare a carosabilului pe strada Soveja

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, continuă lucrările de frezare a carosabilului pe strada...286

23 aug 03:15PoliticăMaria Grapini duce cazul Caracal la vârful UE: europarlamentarul a cerut în scris o anchetă Europol pe rețelele de trafic de persoane

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a transmis o scrisoare președintelui Parlamentului European, David Sassoli, în...315

23 aug 03:18PoliticăSorin Blejnar și soția sa, trimiși în judecată. Acuzații de luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în...388

23 aug 03:06PoliticăPrimăria municipiului Constanța anunţă că oferă rechizite școlarilor și preșcolarilor. VIDEO

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, oferă rechizite și ghiozdane tuturor școlarilor și...615

23 aug 03:07PoliticăMihai Tudose, atac INCENDIAR la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu: să se mai odihnească un pic, să-și vină în fire

Vicepreședintele Pro România, Mihai Tudose, lansează un atac extrem de dur la adresa liderului ALDE, Călin Popescu...510

23 aug 03:20PoliticăPSD spune că 'bugetarul praf' este Florin Cîțu: Rușine, PNL!

PSD a transmis miercuri poziția oficială a partidului după ce vicepreședintele PNL Florin Cîțu a afirmat că...582

22 aug 02:07PoliticăALDE stabilește în septembrie dacă iese de la guvernare: Dăncilă a refuzat în coaliție restructurarea Guvernului

ALDE a transmis un comunicat de presă după ședința coaliției, în care atrage atenția că nu s-a ajuns la un acord...344

Monden
23 aug 00:00MondenNoul sezon „Vocea României“ începe din 6 septembrie

În numai două săptămâni, una dintre cele mai cunoscute competiții de voce revine cu noi provocări, concurenți...192

23 aug 00:00MondenInna a pozat pentru prima oară goală. Imagini spectaculoase

Vremurile în care solista era ceva mai plinuţă sunt istorie. Inna are un nou look, care aduce cu cel afişat cândva...476

23 aug 00:00MondenFlorin Piersic răspunde criticilor aduse în urma fotografiei cu Pomohaci: „Nişte hiene!“

În urmă cu aproximativ o săptămână un clip video în care marele actor Florin Piersic se strâmbă, pentru a face...248

23 aug 00:00MondenFosta soţie a lui What’s Up a înflorit după divorţ. Cum a slăbit 16 kg

Marius Ivancea, alias What’s Up, după numele de scenă, şi-a surprins fanii, pe 12 august, când a anunţat pe...302

23 aug 18:31MondenJulia Roberts, nefardată în vacanță. Ce bine arată Frumușica la 51 de ani!

Julia Roberts se bucură de ultimele zile de într-o vacanță cu familia în Hawaii. La 51 de ani, nemachiată, cu...327

23 aug 00:00MondenJamie Foxx face declaraţii după ce presa a relatat că s-ar fi despărţit de Katie Holmes

Actorul american Jamie Foxx a negat că ar fi într-o relaţie cu o cântăreaţă de 21 de ani, la câteva zile după...175

23 aug 00:00MondenRockabye Baby - un proiect care transformă piese, inclusiv ale grupului Metallica, în cântece de leagăn

Cântece ale regretatei 'regine Tex-Mex' Selena, precum 'Bidi Bidi Bom Bom' şi 'Dreaming of You', fac parte din...141

23 aug 00:00MondenRegizorul Quentin Tarantino şi soţia lui, Daniella, aşteaptă primul copil

Regizorul american Quentin Tarantino (56 de ani) şi soţia lui, Daniella, aşteaptă primul copil, a informat miercuri...175

23 aug 00:00MondenDwayne Johnson, pe primul loc în topul celor mai bine plătiţi actori din lume

Starul american Dwayne "The Rock" Johnson ocupă din nou prima poziţie în topul celor mai bine plătiţi actori din...160

23 aug 00:00MondenMăştile cu canabis, secretul unui ten perfect al cântăreţei Thalia

Canabisul a început să fie tot mai mult folosit în lumea cosmeticelor, devenind ingredientul preferat al unor...206

Mapamond
23 aug 00:00MapamondUniunea Europeană se opune reprimirii Rusiei la discuţiile între liderii G7

Uniunea Europeană se opune invitării necondiţionate a Rusiei să participe din nou la discuţiile liderilor din G7, a...134

23 aug 00:00MapamondKosovo: Parlamentul de la Pristina a votat pentru autodizolvare

Parlamentul din Kosovo a votat joi pentru autodizolvare, ceea ce deschide calea către organizarea unor alegeri...140

23 aug 00:00MapamondPreşedintele Italiei doreşte ca partidele să ajungă rapid la un acord pentru formarea unui nou guvern

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, doreşte ca partidele politice ale ţării să ajungă la un acord pentru...123

23 aug 00:00MapamondG7 alimentează inegalităţile din lume, avertizează Oxfam cu două zile înaintea Summitului de la Biarritz

Liderii ţărilor din grupul G7 ''favorizează activ inegalităţile din ţările lor şi din întreaga lume'', o...142

23 aug 17:59MapamondMinistrul de externe german cere Rusiei şi Ucrainei să se reunească pentru noi convorbiri de pace

Ministrul de externe german Heiko Maas a cerut miercuri omologilor săi din Ucraina şi Rusia să se întâlnească în...127

23 aug 00:00MapamondBrexit - Macron: Cererile făcute de Johnson "nu sunt o opţiune"

Preşedintele francez Emmanuel Macron va cere joi lui Boris Johnson, în cursul întrevederii lor la Paris,...164

23 aug 00:00MapamondSpania: Fostul rege Juan Carlos I va fi operat pe cord, sâmbătă

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I, în vârstă de 81 de ani, va suporta sâmbătă o intervenţie chirurgicală pe...137

23 aug 00:00MapamondPremierul polonez doreşte o bază NATO, dar nu şi un transfer masiv de trupe americane din Germania în Polonia

NATO trebuie să-şi consolideze flancul estic prin stabilirea unei baze militare permanente în Polonia, consideră...133

23 aug 00:00MapamondFacebook angajează ziarişti profesionişti pentru selectarea ştirilor

Facebook a anunţat marţi că angajează o echipă de zece ziarişti cu experienţă pentru a nu mai lăsa selecţia...136

23 aug 00:00MapamondRusia: Incendiu la bordul unei nave de croazieră la Sankt-Petersburg; 1 mort, peste 300 de persoane evacuate

Un incendiu izbucnit la bordul unei nave de croazieră la Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia, s-a...158

Sănătate
22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...339

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...542

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...773

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1047

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...939

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...1001

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4100

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1366

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1271

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1121