rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Marş pentru Viaţă, la Constanţa. IPS Teodosie: „Pruncuciderea, păcatul cel mai greu, pentru că îl ucizi pe cel ce nu se poate apăra”

În ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, sute de constănțeni au participat în cursul zilei de 26 martie a.c. la "Marșul pentru Viață"! Printre aceștia s-au numărat părinți alături de proprii copii, profesori, elevi, dar și preoți.

"Le-am recomandat elevilor mei din clasa a VIII-a să participe la marș", a spus una dintre cadrele didactice prezente. „Marşul Pentru-Viaţă” reprezintă un manifest civic pentru stoparea avorturilor, aflat la a şaptea ediţie. Traseul acestuia a fost Catedrală - Piața Ovidiu - Strada Mircea cel Bătrân- Sala Sporturilor – Capitol - Spitalul Județean Constanța și retur Bulevardul Tomis – Capitol - Piața Ovidiu.

„Principalul scop este de a sensibiliza opinia publică în privința flagelului avortului care este într-un număr covărșitor, cu repercursiuni foarte grave asupra femeii, asupra familiei și asupra societăți. S-a ales pornirea marșului de aici (n.r. Arhiepiscopia Tomisului) pentru că de aici se pleacă în fiecare an. Cei care organizăm și cei care participăm, în principal, suntem oameni care mergem la biserică, cu frică de Dumnezeu. Acei oameni cunosc consecințele avortului și spun avortului. De aceea se pleacă din fața bisericii pentru că există și o slujbă care se termină după ora 12:00 și de acolo pleacă toată lumea în marș. Ce le va transmite fiecare om care participă la acest eveniment, care va înțelege exact ceea ce se întâmplă în cazul unui avort, adică un prunc de câteva săptămâni, 6-7 săptămâni în pântecele mamei, nu are niciun drept, iar copilul la câteva luni de zile are toate drepturile. De ce acel copil din pântece, care este avortat, aruncat nu are niciun drept? Asta este întrebarea principală”, a specificat Leonard Vancu, de la asociația Pro Vita Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului s-a alăturat marșului, în apropiere de Spitalul Județean Constanța. El a punctat că cel mai mare păcat este avortul și de asta s-a alăturat marșului organizat de ONG-uri.

„Este tocmai această pruncucidere, care este păcatul cel mai greu pentru că îl ucizi pe cel ce nu se poate apăra”, a punctat Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Întrebat de scrisoarea care îi „obliga” pe profesori să le zică elevilor să meargă la marș, IPS Teodosie precizează că în rândul bisericesc, obligația are valoare morală. „Nu este un păcat. La noi se înțelege prin obligație datoria morală a fiecăruia. Noi chemăm, și Mântuitorul cheamă, nu obligă pe nimeni. Noi i-am chemat (n.r. pe profesori). Intră în datoria morală ca profesorii de religie să apere valorile creștine. Sigur, acesta a fost sensul, nu din obligație. Nimic ce este obligat sau forțat nu are valoare morală”, a adăugat IPS Teodosie.

IPS Teodosie a fost chestionat în legătură cu orele de educație sexuală în școli, iar acesta a declarat că nu este de acord cu măsurile contraceptive. „Nu știu cum se fac (n.r. orele de educație sexuală). Nu discut eu treburile astea. Trebuie să discutăm duhovnicește, făcând alternative între viața cea naturală și oprirea vieții. Cu măsurile contraceptive, cine poate fi de acord? Este un păcat pentru că „cine împiedică zămăzuirea, grăbește uciderea”. E cuvântul sfinților părinți pe care l-a preluat Biserica. Nicio viață nu poate fi oprită. Am întâlnit mulți copii care au acest handicap și trăiesc o bucurie. Am întâlnit persoană cu handicap de 50 de ani care stătea la pat tot timpul, citea și se bucura. Nu putea să meargă, dar era bucuroasă alături de Dumnezeu”, a precizat Teodosie.

„Arhiepiscopia nu este organizator, este chemător. A fost o recomandare către profesorii de religie. Eu nu am văzut-o înainte, nu am semnat-o eu. Dacă o vedeam, corectam termenii. Am spus mai devreme că noi nu obligăm pe nimeni. Se pot evita astfel de cuvinte. Nu vor mai pleca adrese fără să le văd”, a mai adăugat Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul precizează și cum o femeie care a făcut avort poate fi iertată de Dumnezeu. „Dacă ea regretă, să convingă o femeie care vrea să facă avort, să ajute la nașterea și la creșterea acelui copil și atunci se răscumpără. Ce poate da omul în schimb pentru suflet. Sufletul acelui copil care este ucis, nu poate să se ducă în Rai. Se va duce în Rai dacă părinții îl răscumpără”, a încheiat IPS Teodosie.

Claudia CORBU

VIDEO:

luni, 27 martie 20178006
Comentarii

11@imperator(28 mar 01:02)
De ce nu te gandesti ca acei copii ar fii fost cersetori, multi la parinti si flamanzi, crescuti in mizerie , cu niste "parinti" care ii face doar pt alocatii sau ... fara ambii parinti.. de ce nu pui si asa problema?tota lunea isi permite sa ingrijeasca un copil?a fii parinte trebuie sa iti asumi si sa fii responsabil nu sa te numesti parinte doar pt ca ai un copil !!
10Imperator(28 mar 00:46)
Abia acuma ? Blestemul lor va cere sange..cum ajutati voi biete mame naive si destrabalate ? Vai de viata lor asa zise "mame ordinare" ca pruncii aceia erau viitori medici,avocati,poate mari oamenii care sa lupte pentru dreptate
01kjhoiuy(27 mar 23:13)
Alta belea pe capul romanilor: popii ! Multi si fac galagie !
11eu@(27 mar 22:49)
Mai duceti-va dacu cu satanele voastre si cu ideike voastre! Fiecare este liber sa aleaga daca vrea si cand vrea copii !nu luati voi " pacatele" nimanui !!tampitilor!!
11ar fi minunat(27 mar 21:37)
sa respectam toate cele 10 porunci;ptr porunca sa nu furi de 3 luni avem marsuri si sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa asistam la curatireaRomaniei.
11laudabila(27 mar 16:33)
laudabila initiativa! important este sa cinstim toate cele zece porunci in egala masura. haideti sa facem un mars si pentru sa nu furi. actiunea laudabila pentru viata ar putea fi potentata si prin actiuni de genul aceleia in care o maicuta a adoptat si creste si educa zeci de copii. sfanta biserica ar putea multiplica acest exemplu prin infiintarea sub obladuirea episcopiilo a unir centre pentru copiii batuti de soarta
09The Godfather(27 mar 12:54)
Tot spaga e mai buna si inofensiva. Nu-i asa , Teo ?
83ion(27 mar 12:36)
ce sar satanistii in sus pentru dreptul de a-si ucide propriii copii
54constiinta(27 mar 10:57)
oare copiii egiptenilor ucisi de dumnZeu au avut puterea sa se apere? ala are voie sa face crime in masa si femeia calarita de barbat nu are voie? sa le taiati pla la barbati, lasati femeile in pace
19Pavel(27 mar 10:48)
In primul rand accesul la educatie in general si cea sexuala sunt marea problema,apoi saracia si lipsa de speranta ca lucrurile evolueaza spre bine,astea sunt subiectele de discutat. Parintii cu un copil suficient de educati,nu vor dori sa faca al doilea copil si sa nu-i poata asigura cele de trebuinta pentru dezvoltare. Cei fara minte,toarna plozi si-i lasa aiurea,fara carte si cu mucii pana la glezne,sa creasca in ignoranta si sa devina niste persoane fara capacitatea de a-si depasi conditia. Nu avem o societate umana in adevaratul sens,degeaba se vine cu popii si cu lozincile.
73respect ptr parintele Teodosie(27 mar 10:46)
El ne aduce la cunostinta cuvintul lui Dumnezeu.Acum poporul roman sufera ptr pacate ca avortul si desfrinarea!!aceste pacate au facut dea lungul anilor sa piara imperii vezi imperiul roman...cei care va razvratiti aveti teama ca nu va razvratiti pe Teodosie ci pe Dumnezeu.El a dat cele 10 porunci;sa nu ucizi!!natia romana are de suferit din cauza acestor pacate,nu e nevoie sa mai spun ce politicieni avem,,,
11darius(27 mar 10:32)
Poate cu acesta ocazie de...marsul pt viata,preafericitul sa aduca aminte si mareliu meneger ca omenia si viata tre respectata in toate cazurile.Asta referitor la dorintele dinsului de a opera s-au nu dupa bunul plac.Nu demult mi sa plins un domn care spunea ca afost refuzat pt o interventie chirurgicala.Sigur era f bolnav si consideratia menegerului a fost ca mai bine sa nu.Deci ia raspuns sa se mai plibe sa se inpace cu gindul ca ii gata.Asa omneie'' ai rae,de ii cadru medical nu neica nimeni.
22nu mai da mesaje animalule(27 mar 10:13)
bolnav. Ori nu ti-a cununat Arhiepiscopul copiii sau nu ti-a botezat nepotii, ori ai pr psihice grave, obsesiile aparand in bolile psihice de regula. O sa platesti pt tot, nu te indoi, ori tu ori copiii ori nepotii tai, inconstientule bolnav.
538.37(27 mar 10:03)
Dute in p m si cauta bani nefiscalizati la vamesi, politisti, medici, profesori universitari, bugetari, port, magistrati, cantareti, contrabanda, licitatiile cu parandarat, partidele politice, makedoni, etc, acolo e marea coruptie, acolo sunt vilele si masinile de lux si conturile din paradise, nu la lumanarea de 1 leu cumparata de baba la biserica. Comentariile de mai jos arata ca faci parte din aceste categorii, fiind un parazit ateu, inchinator la bani, care ar vrea sa intre in firmele lui si leul dat de oameni la biserica. Un satanist care dai mesaje la toate art ce apar despre biserica.
217mirean(27 mar 08:37)
dar cand ati avortat fonduri europene prin firma de la nazarcea de ce n-ati protestat. Si vorbiti de moralitate voi care stoarceti de la babe si de la oameni aflati in diferite situatii bani pe care nu ii meritati si care nu sunt fiscalizati.
37chiar ca.....(27 mar 08:16)
mars de aici, satana!
75pt tap......(27 mar 07:13)
A intrat satana in voi spurcatilor.
310Avortul spiritual(27 mar 07:08)
Este inacceptabil avortul spiritual practicat de biserica ortodoxa. Uciderea spirituala a poporului Roman inca din pruncie prin prosteala intentionata din clasele primare se pedepseste cu desfiintarea dusmanului. In 1848 romanii s-au ridicat impotriva bisericii pentru ca nu mai suportau prosteala. Acum?
314Partizanu(27 mar 06:33)
In jurul unui infractor dovedit sunt numai PUPINCURISTI. Vreti sa comentez cadrele? Ii stiu pe toti. Au belele cu LEGILE TARII de aceea se urca in BARCA LUI TEO poate poate ii v-a scapa guvernul lui DRAGNEA.
614imi este frica(27 mar 02:13)
cand ii vad pe astia mi se face frica, am intrat in evul mediu intunecat oare? stati mai baieti la locurile voastre ca v ati obraznicit prea tare. barbatii cu fuste au devenit stapanii de scalvi peste corpurile femeilor. isis in varianta balcanica
mai mult...Replica
20 apr 00:00ReplicaAFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!

Doi bărbați condamnați pentru înșelăciune și uz de fals, după ce au obținut credite bancare de la CEC Bank SA...446

20 apr 00:00ReplicaAcuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc172
20 apr 00:35ReplicaISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!171
20 apr 00:00ReplicaUn hotel cu 11 etaje se va construi în Mamaia, în zona Teatrului de Vară. Investitorul, surpriză!

Staţiunea Mamaia, raiul investitorilor! Cea mai căutată staţiune de pe litoralul românesc pare sufocată de...375

20 apr 00:00ReplicaConturile unei primării din judeţul Constanţa, BLOCATE179
20 apr 00:00ReplicaTÂMBĂLĂU la Consiliul Judeţean, pe tema Festivalului Berii. Consilierii PNL au pus tunurile pe Palaz: ‘Consumul de alcool este un act cultural?’182
20 apr 00:00ReplicaOne Star Security a prins contractul de pază la Primăria Constanţa

Primăria Constanţa a semnat, pe 16 aprilie, contractul de prestări servicii privind achiziția serviciului de pază...191

20 apr 00:00ReplicaPERICOL PE ŞOSELELE: ŞOFERI BEŢI şi FĂRĂ PERMIS!123
20 apr 00:00ReplicaParcaţi pe locurile pentru persoanele cu handicap? ZECI DE AMENZI şi DOUĂ MAŞINI RIDICATE, într-o singură zi!131
20 apr 00:00ReplicaŞedinţă de Consiliu Judeţean. Bani pentru instituţiile aflate în subordine; liberalii au depus amendamente

Consilierii judeţeni s-au întrunit viner, 19 aprilie, în şedinţă, pentru a supune la vot mai multe proiecte de...120

20 apr 00:48ReplicaACCIDENT RUTIER GRAV PE BULEVARDUL FERDINAND! VIDEO2078
20 apr 00:50ReplicaHoria Țuțuianu despre managementul Spitalului Județean Constanța: Nu spun că este un management prost, dar nici nu pot spune că este unul bun. VIDEO422
Vremea
4.3°4.3° - 4.3° vineri, 19 aprilie 2019
cer fragmentatUmiditate: 54%
Vânt: 1.87 m/s din NNV
Presiune: 1026.646 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...90

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...103

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...91

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...99

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...1853

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...724

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...172

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...397

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...254

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...197

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...340

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....182

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...337

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1431

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...658

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...283

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...303

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...197

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...219

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...255

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...270

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...322

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...588

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...285

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....84

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...98

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...86

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...93

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...77

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...87

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...80

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...88

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...87

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...82

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...87

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...86

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...90

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...83

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...90

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...85

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...85

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...89

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...81

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...89

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1515

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1259

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...818

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1375

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3934

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2349

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7316

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3127

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...4997

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...1986