REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Martin (FAPT): Solicităm scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru angajaţii din industrie pe o perioadă de cel puţin 3 luni

Martin (FAPT): Solicităm scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru angajaţii din industrie pe o perioadă de cel puţin 3 luni

Replica API 18 martie 2020 | 00:00 1028

Corina Martin

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) solicită autorităţilor scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru angajaţi pe o perioadă de cel puţin trei luni, prelungirea duratei de valabilitate a voucherelor emise în 2019 şi lansarea imediată a voucherelor aferente anului 2020, în contextul perioadei dificile în care se află industria turistică din România din cauza pandemiei de coronavirus.

"Nu mai este o noutate faptul ca industriile noastre sunt, acum, puternic afectate de pandemia cu coronavirus, care limitează sever şi anulează deplasările în orice scop. Cine se mai gândeşte acum la vacanţe, călătorii, evenimente? Este şi motivul pentru care federaţiile şi patronatele noastre au solicitat măsuri ferme, imediate, de suport pentru operatorii privaţi din industriile noastre, măsuri între care scutirea plăţii taxelor pe salarii pentru angajaţii noştri pentru o perioadă de trei luni, poate şi mai mare, deoarece ne dorim să ne putem păstra forţa de muncă, selectată, susţinută şi pregătită de noi cu atât de mari eforturi, precum şi amânarea plăţii taxelor specifice: impozitul pe clădiri, plata imediată a restanţelor statului către antreprenori pentru servicii deja prestate de aceştia, rambursarea imediată a TVA, prelungirea duratei de valabilitate a voucherelor emise în 2019 şi lansarea voucherelor aferente 2020, o campanie solidă de promovare a vacanţelor în România, pentru perioada în care se vor relua deplasările", a declarat Corina Martin, preşedinte FAPT, scrie Agerpres.

De asemenea, preşedintele FAPT recomandă turiştilor români aflaţi deja în excursii şi deplasări angajate anterior să îşi contacteze agentul de turism, deoarece cei mai mulţi din această industrie lucrează de acasă, în mod responsabil, "deci monitorizăm şi asistăm online parcursul şi întoarcerea pasagerilor şi turiştilor noştri, în siguranţă, acasă".

"Tuturor celor ce urmau să plece în vacanţe şi călătorii în perioadele ce urmează le recomandăm să nu anuleze acum planurile lor de vacanţe, călătorii şi evenimente, ci să le decaleze sau amâne, împreună cu agenţii de turism cu care lucrează, pentru că există viaţă şi după coronavirus şi, acolo unde există viaţă, există şi vacanţe şi evenimente. Operatorii de turism români pregătesc oferte speciale şi lucrează, în solidaritate cu companiile de transport aerian şi rutier şi industria HoReCa, la cele mai bune soluţii şi formule pentru vacanţele de după coronavirus. Ne dorim să susţinem mai mult, împreună, operatorii de turism români şi destinaţiile de vacanţă româneşti. Suntem solidari cu toţi colegii noştri din turism, HoReCa şi transporturi şi cu toţi românii noştri, oriunde s-ar afla, în aceste grele săptămâni. În 2020, după ce învingem o pandemie, călătorim, măcar cât o vacanţă, în România", a afirmat preşedintele FAPT.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca vreti turism punctul vama veche trebuie inchis urgent.
3
0
pai nu aduceai fa stoarfa drek tu avioane line cu turisti. De 10 ani tot vi pe la aeroport aduci avioane si te hlizesti ca vaca
5
0
Din 1990 si pana in prezent numai scutiri de plata ati cerut ! Nu va este rusine ? Vara anuntati ca hotelurile sunt pline pana la refuz iar toamna suneati ca a fost un an prost.
4
0
Sper sa va duceti la hazna cu turismul vostru mai ales cel de pe litoral.Asta e buna cu turismul dupa coronavirus e tare.O sa va treaca voua inainte sa treaca virusul pt. ca este cu bataie lunga.Anul asta va ti lins pe bot,va duceti acolo unde va e locul ,la faliment.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212