REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 21 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6767
23.4° Constanța Vineri, 21 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6767
 

Mărturia șoferului care a făcut accidentul din Pasajul Unirii: 'Nu credeam că va ieși cineva în viață'

Mărturia șoferului care a făcut accidentul din Pasajul Unirii: 'Nu credeam că va ieși cineva în viață'

Valentina CAMARA 28 decembrie 2022 | 08:45 577

Șoferul autocarului cu turiști greci care a intrat vinerea trecută în limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii din Capitală a declarat pentru presa elenă, prin intermediul avocatului, că a fost îndrumat de GPS. Incidentul s-a soldat cu un deces și 24 de persoane rănite.

„Din păcate, am luat decizia să mă îndrept spre tunel. Nu era niciun semn că era interzis. A fost ghinion. După impact, nu credeam că va ieși cineva în viață. Am auzit strigăte și plânsete peste tot, eram șocat și incapabil sa reacționez. Din păcate eram eu la volan, dar ar fi putut fi altcineva”, a transmis conducătorul autocarului prin intermediul avocatului, în cadrul emisiunii „Ora Greciei” a postului de televiziune OPEN.

Șoferul a mai declarat că a vrut să intre prin Pasajul Unirii fiindcă a fost îndrumat de GPS, dar avocatul nu a menționat dacă clientul său a selectat în aplicație că se află la volanul unui autocar sau al unui vehicul de tonaj mic.

„Nu știu acest detaliu despre GPS. După indicațiile GPS-ului, a ales în ultimul moment să intre în tunel. Mi-a spus că nu a văzut indicatoarele din cauza traficului. Că a încercat să se uite înainte de a intra în tunel, dar nu a putut”, a declarat avocatul conducătorului auto.

Mai mult decât atât, avocatul a respins acuzația că șoferul era obosit fiindcă a condus multe ore fără pauză. Conform acestuia, de la plecarea din Volos până la Salonic a condus autocarul un alt șofer, iar între Salonic și București s-au făcut mai multe pauze. De asemenea, avocatul a menționat și accidentele care au avut loc după redeschiderea pasajului.

„Acest tunel a fost renovat pe tot parcursul verii și funcționează din septembrie. De atunci și până acum au fost 6-7 accidente și în trecut, camioane și autobuze treceau fără probleme prin acest tunel. Nu sunt de acord cu acest sistem, acest limitator. Este foarte greu. Dacă construcția ar fi fost mai ușoară, nu s-ar fi întâmplat nimic”, a menționat avocatul.

„Dacă bara de metal nu era așa de grea, nu ne-ar fi rănit, el ar fi fost în viață și ne plimbam prin București. Sunt gata să apar în justiție, ori de câte ori mi se cere asta”, a transmis acesta, potrivit ștripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018