REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Mărturia unui DEPENDENT de CANNABIS: 'Am prieteni care suferă de depresii și le-am recomandat să consume...'

Mărturia unui DEPENDENT de CANNABIS: 'Am prieteni care suferă de depresii și le-am recomandat să consume...'

Replica API 2 septembrie 2019 | 00:00 915

Condamnat de judecătorii constănțeni la tratament de dezintoxicare

Condamnat de judecătorii constănțeni la tratament de dezintoxicare

Fenomenul drogurilor reprezintă o problemă mare de sănătate publică, iar canabisul continuă să fie cel mai consumat drog în România. Adesea, consumul începe în adolescenţă, când copiii încep să adopte obiceiuri care le pot afecta negativ sănătatea. La început, se consumă de curiozitate, de căutarea senzaţiilor şi riscurilor, de explorare şi de căutare a unei noi identităţi, însă, ulterior, drogul pune stăpânire de cel care-l consumă și devine dependent. Mai grav este atunci când consumatorii nu conștientizează gravitatea situației, ba chiar militează pentru legalizarea cabisului, chipurile în scop medicinal. Acesta este și cazul unui bărbat care a venit la mare, în vara trecută, cu soția, în prezent fosta, și copilul lor. Bărbatul din Bistrița Năsăud a fost depistat în fața hotelului din Mamaia unde era cazat cu canabis și dat pe mâna anchetatorilor. Judecătorii nu l-au condamnat la închisoare însă, în afară de o amendă penală de 8000 de lei pe care trebuie să o plătească, l-a obligat să urmeze un tratament de specialitate, până la însănătoșire definitivă. În caz contrar, ajunge în spatele gratiilor. Vă prezentăm mai jos mărturiile încredibile ale dependentului de canabis, mărturii spune chiar în fața instanței de judecată.

Al.S. a fost surprins, vara trecută, în timp ce se afla în dreptul hotelului Blue Beach situat în zona Summerland din stațiunea Mamaia, de polițiști cu droguri asupra sa, droguri care urmau să ajungă la alți consumatori. A fost depistat deținând în scop de punere în circulație cantitatea totală de 94,80 grame cannabis (drog de risc), pe care o avea în interiorul autoturismului său. A fost dat pe mâna anchetatprilor și, ulterior, trimis în judecată pentru trafic de droguri. Dependentul de canabisnu s-a sfiit să recunoască în fața magistraților că de ani buni consumă acest drog și că nu are de gând să renunțe la el. “Mă aflam în concediu împreună cu fetița mea și cu fosta mea soție, de care în prezent sunt divorțat, în stațiunea Mamaia. Aveam la mine o pungă cu cannabis, nu știam ce cantitate este, dar dacă în urma cântăririi a rezultat cantitatea de 94,80 grame, nu contest. Când am fost depistat mă aflam pe plajă în apropierea hotelului în care eram cazat. Mă plimbam între plajă și hotel când m-am întâlnit cu o patrulă de jandarmi, le-am zâmbit și probabil li s-a părut suspect pentru că m-au urmărit până la mașină. M-au interogat, nu am apucat să le explic că mi se pare normal ca în ziua de azi să fumezi cannabis. Eu le-am dat punga cu cannabis pe care o aveam pe bancheta din spate într-o geantă. Intenționam să transform acea cantitate de droguri într-o tinctură, o cremă cu unt de cocos, care este foarte bună pt orice leac. Această cantitate de cannabis am luat-o de la un tip din zonă, din Mamaia. Am venit din Bistrița cu 10-15 grame de cannabis, restul de cannabis l-am cumpărat din Mamaia. Nu îl cunosc pe cel căruia mi-a vândut. Mie îmi este foarte ușor să cumpăr, cei care vând vin de obicei la mine, se uită, te studiază. Atunci voiam să stau în vacanță 2 săptămâni. De foarte mult timp consum cannabis. O consider o plantă separată de tot ce înseamnă droguri. Sunt de partea mișcării care militează pentru legalizarea acestui drog, țin legătura și vorbesc cu mulți oameni care au nevoie de această plantă. Această plantă nu o consider un drog. O consum și în prezent chiar și sub formă de tincturi. Fac foarte mult sport și vara nu consum”, a spus consumatorul în fața magistraților, potrivit rolii.ro.

"Am prieteni care suferă de depresii și le-am recomandat să consume cannabis în locul antidepresivelor"

Acesta a mai recunoscut că toată lumea știe că este consumator însă, insistă că îl folosește în scop de terapie. ”Toată lumea acasă cunoștea că am cannabis și consum, inclusiv psihoterapeutul la care merg. Am prieteni care suferă de depresii și le-am recomandat să consume în locul antidepresivelor. Știu că în România nu este legal consumul de cananbis. Consum cannabis de foarte mult timp, chiar înainte de anul 2010 când consumam în scop recreativ. Am început să consum în scop terapeutic din iarna anului 2018. În vara anului 2017 consumam tot recreativ, ocazional, nu simțeam nevoia. Efectul cel mai direct se obține cu ajutorul unui aparat prin inhalație. În acest aparat se consumă și o cantitate mai mare de plantă, până la 5 grame. Cele 94,80 grame puteau să îmi ajungă o săptămână sau puteau să nu fie bune de nimic. Nu cantitatea contează ci substanța activă. Îmi dau greu seama de calitatea substanței. La prima vedere îmi dau seama dacă este mascul sau femelă, dacă este macul este de calitate slabă sau 0. În acea pungă era femelă, dar nu știu dacă era cultivat în țară sau în străinătate, sau pe câmp. În vara anului 2017 consumam cannabis și sub formă de țigaretă, dar foarte puțin. Într-o țigară poți să pui un gram, căutam plante care erau crescute afară în aer liber. Cu cantitatea de 94,80 grame intenționam să fac diverse tincturi, creme. De câte ori am ocazia procur cannabis. Nu vând cannabis, cred în ea și cred că în viitor va fi folosită în scop terapeutic. Apreciez cantitatea de 94,80 grame, este o cantitate foarte puțină, pe care o puteam consuma într-o săptămână, maxim o lună. La o tinctură puneam 20-30 grame cannabis, din belșug, pentru a scoate nici 10 miligrame. Pentru crema cu unt de cocos foloseam tot 20-30 grame. În principal tinctura era pe bază de propolis și alcool. Când am venit în vacanță nu am participat la nici un festival de muzică, acesta este un simptom al consumului, nu pot asculta muzică sau gălăgie, îți induce stare de somnolență”, a mai mărturisit individul.

Judecătorul de caz și-a dat seama că bărbatul are o problemă reală și l-a obligat la tratament de specialitate până la însănătoșire. ” A dispune luarea măsurii de siguranță a obligării la tratament medical față de inculpat până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări, având în vedere referatul de evaluare întocmit de Serviciul de probațiune Bistrița Năsăud, adeverința emisă de Cabinet Individual de Psihologie, dar și declarația inculpatului din care reiese fără dubiu că acesta are o atitudine permisivă față de consumul de cannabis, militând pentru aprobarea consumului în scop medicinal”, se arată în motivarea instanței.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu cred ca vrei citate din Socrates dar nu le ai intelege,dar tu esti cu astia Alister Crowley...tre sa te mai nasti de 3 ori cel putin sa ma poti privi
0
0
Bai, tu esti atat de prost si frustrat incat dai citate din parazitii. Cred ca asta este singura ta cultura si educatie.
2
1
Drogangii nu vor in scop medical, ei vor sa se drogheze, sa bea, sa se pise pe ei prin santuri. Dar asta e treaba loc, cel mai rau e ca apoi se urca la volan sau merg la locul lor de munca si omoara oameni nevinovati. Cine se drogheaza consuma fara control de la alcool, canabis si orice alt drog ca sa se relaxeze putorile, ca sunt stresate de la nemunca. Si nu poti separa consum de substante psihoactive de nemerniciile vietii, prostitutie, furt, pedofilie. Nu va place, spuneti ca e comunism, mars la Amsterdam sa va sodomizeze aia cand dormiti prin santuri.
2
0
In toata europa e legal in scop medicinal. Sunt studii care atesta calitatiile acestei plante, dar ce sa facem daca ziarele primesc articole platite impotriva unor lucruri dovedide prin studii. Asta e tot comunistii batrani scriu articole pentru altii la fel
3
0
Sa se dea in regim special pe reteta in urma unor investigatii medicale temeinice sau sa se infiinteze centre unde cei care au o necesitate medicala sa poata beneficia de aceste medicamente. Pana la urma sunt pastile care nu au un efect asa bun dar dauneaza mai rau sanatatii
4
1
am auzit , dar tu de glont ai auzit? vedeti ca in '89 am lasat treaba neterminata!
3
3
Auzi tu la Ramona .....
1
1
Ce baiat destept. De Poarta Alba ai auzit ?
3
3
esti un produs al propagandei sorosiste.in loc sa krapi in tine tzuici,vinoase, bericioaice tu bagi la bong.cosmopolitule
1
2
Singura problema de sanatate publica e mentalitatea voastra obtuza si comunista prin care incercati sa limitati bunastarea cetatenilor prin orice mijloc cu putinta din ura prostie frica si dorinta de control ca in vremea comunismului!
8
3
spray ul anti thc,kleaner te scapa de dosar penal
5
2
Doar cu noi sunteti in siguranta la volan
4
1
Mentalitate de drogat "mai sunt si alte rele in Romania asa ca nu va luati de noi"!!!.
3
2
Cine se drogheaza , spune ca nu este nociv canabisu . Este firesc sa auzim ca nu este nociv din gura unui consumator de canabis sau indiferent despre ce drog vorbim . Este nociv , ba chiar foarte nociv . Toate drogurile sunt nocive , incepand de la simpla tigara , pahar de alcool . Toate distrug fiinta umana . Eram un consumator de alcool ocazional pana cand incepusem sa consum alcool in fiecare seara . Consumam sa uit de necazuri . Dar am inteles ca nu este bine si am renuntat definitiv la alcool . Am renuntat cat inca am mai putut . RENUNTATI LA DROGURI , NU VA JUCATI CU VIATA VOASTRA .
9
4
Fumeaza ba disperatule cine te opreste? Sau poate tu vrei sa fumezi cocotzat pe ceasul de la gara
1
8
Esti un idiot ma pis pe societatea voastra condusa de politicieni pedofili si de alti pedofili din politie si aparatul de stat,sa va ia ala de va inchinati la el in pula.Sa citesti si sa practici din Alister Crowley este legal dar sa fumezi un joint e ilegal.Sa iti bagi ceva in gaoaza e legal si sa fumezi un joint e ilegal!Sunteti niste cretini care nu v ati dat seama ca alcoolul este primul pas spre a bea spirt filtrat prin paine!Sau nu?se aplica doar la canabis?doar consumand canabis ajungi la heronia?Dar si cand bei alcool ai sanse sa ajungi sa bei spirt!
11
3
Canabisul nu da dependenta, ci doar un fel de obisnuinta cu caracter permanent si este doar o etapa trecatoare catre ceva mai tare atunci cand nu-si mai face efectul. Se consuma de cele mai multe ori impreuna cu alcool. Adica esti si alcoolic si drogangiu. Consumatorul nu manifesta reactii secundare, ci doar toti cei din jurul lor. Consumatorul isi mai aduce contributia la societate prin finantarea unor grupari ilegale, mafiote care nu se ocupa numai de canabis, ci si de alte droguri, prostitutie, furturi, trafic de minori. Consumatorul de canabis stie toate astea, dar neaga. Distrusi!
9
6
Consumati alcool cat mai mult, sigur o sa apareti la stirile ProTv de la ora 17:00 ca v-ati violat sora, ucis mama sau prieteni, etc etc pe fondul consumului de alcool. Baaaa distrusilor, de alcool nu mai spune nimeni??? S-au nenorocit oameni, familii... iar voi condamnati persoanele care fumeaza canabis? Comunistilor!!!!!
20
5
Ba VIOLATULE...... nu mai am chef sa scriu 100 de randuri,
3
10
CANABISUL nu da dependenta , PROSTILOR!
13
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272