REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Mărturiile șocante ale românilor din Italia: ‘Este jale în spitale! Doar dacă ai nevoie de oxigen vine ambulanța’

Mărturiile șocante ale românilor din Italia: ‘Este jale în spitale! Doar dacă ai nevoie de oxigen vine ambulanța’

Replica API 20 martie 2020 | 00:00 1783

Românii rămași în Italia sunt speriați de ceea ce a putut produce acest virus într-un interval de timp destul de scurt. Puțini știu că o parte din românii rămași au fost deja infectați iar acum se luptă cu boala ce greu îi încearcă. Într-o astfel de situație se află și cumnata unei constănțence care a fost testată pozitiv acum două săptămâni și jumătate, care se zbate acum între viață și moarte.

Situația în Italia este una alarmantă, iar românii rămași sunt speriați de ceea ce a putut produce acest virus mortal, izolându-se la domicilii, asta după ce au golit rafturile magazinelor, așa cum se întâmplă și în Contanța și nu numai în aceste zile. Cei mai rapizi români din zona afectată au „fugit” către România cu toate că autoritățile italiene le-au transmis să nu facă acest lucru, spunându-le să rămână la domiciliile din țară pentru a evita o posibilă extindere a virusului. Faptul că această boală i-ar „ataca” doar pe vârsnici pare să fie doar un mit, mărturie stând faptul că, în România, la acest moment au fost testate pozitiv și persoane de 30-40-50 ani. Și în Italia pare să fie la fel, însă atenție primesc doar vârstnicii iar tinerii sunt lăsați să moară în case, cu un antibiotic și cam atât. Este și cazul unei românce de 38 ani, mamă a trei copii, din zona Bergamo, testată pozitiv cu două săptămâni și jumătate în urmă.

Aceasta este izolată la domiciliu însă starea de sănătate pare să se agraveze de la o zi la alta. Acesteia i-a fost recomandat un antibiotic și să rămână să se trateze acasă. Starea de sănătate pare să nu se îmbunătățească însă ambulanțierii îi spun „dacă nu ai nevoie de oxigen, nu venim”. O constănțeancă aflată în zona de focar din nordul Italiei, cumnata femeii diagnosticate, a relatat pentru Replica câteva aspecte legate de situația femeii dar și din spitale. „Este jale în spitale! Cumnata mea a sunat peste tot și i-au spus să stea acasă pentru că spitalul este focar de infecție. După două săptămâni de chin, acum i s-au umflat amigdalitele foarte rău și nu mai poate să mănânce, nu mai poate să vorbească. Este slăbită, nu mai are nici o putere să lupte cu boala. Oficialii o lasă să moară în casă, cu febră 38-39 de două săptămâni. A sunat și la telefonul de urgență și i-au spus că vine ambulanța acasă doar dacă are nevoie de oxigen, în rest nu se deplasează. Se simte din ce în ce mai rău și nu îi face nimeni nimic. Așa că, situația în Italia este extrem de gravă, suntem speriați cu toții, nu mai știm ce să facem, mor oameni cu zile! Ne este frică pentru noi, pentru familia noastră și pentru apropiați. Respectați măsurile luate că NU ESTE DE GLUMIT! Ce vedem aici ne îngrozește…” a declarat femeia pentru Replica de Constanța,

Așadar, situația în Itaia nu este deloc una roz iar acest virus pare să nu se mai oprească din făcut victime. Luați în serios sfaturile medicilor și ale autorităților, nu mai este de glumit, stați în case!

Diana BERECHET

Citește și: Constănțeni `PRIZONIERI` în Italia: Nu ne dau voie să plecăm din țară

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand va fi si la noi asa, care va fi ales sa fie tratat ala care si-a platit asigurarile sociale in tara ani de-a randul zeci de mii de lei sau diasporeanul care a muncit la negru si nu a platit aceste asigurari?
4
0
granitele inchise si trimisi inapoi la izolare cu dosare
4
0
Stati dreq acolo,nu sinteti voi cei mai smecheri,sub 2000 euro nici nu va dati jos din pat.Pomanagiilor! In Romania va dam si bacterii rezistente pe linga virus,moca.e la oferta!
5
4
Ca nu stie femeia sa scrie e un aspect, dar voi nu treceti textul printr-un filtru? Sau doar copy-paste si aia e?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108