REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mărturiile unui constănțean aflat la City Mall, când s-a declanșat alarma! ÎN CAZ DE INCENDIU, ACOLO ARZI DE VIU!

Mărturiile unui constănțean aflat la City Mall, când s-a declanșat alarma! ÎN CAZ DE INCENDIU, ACOLO ARZI DE VIU!

Replica API 7 ianuarie 2020 | 13:32 634

UŞĂ BLOCATĂ! ”Am sărit gardul, femei pe tocuri, unele poate însărcinate!”

UŞĂ BLOCATĂ! ”Am sărit gardul, femei pe tocuri, unele poate însărcinate!”

În seara de sâmbătă, 4 ianuarie, a fost declanșată alarma de incendiu la City Mall, moment în care s-a creat panică în rândul celor care se afla în incintă. La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere și un echipaj de prim răspuns din cadrul ISU Dobrogea. Oamenii aflați în interior au fost evacuați, inclusiv cei din cinema. Însă, ulterior, s-a lămurit totul: nu a fost vorba de un incendiu,un șofer a intrat cu mașina (marca BMW) în alarma de incendiu. Din fericire! În caz de un indendiu real, Doamne Ferește ce s-ar întâmpla! Un constănțean ce s-a aflat, la momentul respctiv în sala de cinema pentru vizionarea unui film s-a arătat extrem de dezamăgit de modul în care s-a făcut evacuarea: au traversat pe întuneric, peste cabluri electrice, scări de 1 m lățime, până au ajuns la niște porți metalice...încuiate, fiind nevoiți să sară gardul. Mai mult, spun el, a sunat a doua oară la mall pentru a afla când poate revedea filmul sau o altă peliculă, având în vedere că a plătit un bilet, iar răspunsul a fost unul neașteptat: "Dacă nu mai aveți biletele, nu vă putem ajuta!”.

”Aseară (n.red. 4 ianaurie) am fost la Cinema City Park Mall de la ora 19.40. La ora 21.00, în timpul filmului, a sunat alarma de evacuare de urgență! A urlat alarma! S-a oprit filmul, s-a aprins lumina, au pornit ventilatoarele! Vă imaginați... că s-a descărcat adrenalină...dar totuși lumea calmă, așa cum suntem rugați înainte de începerea filmului, a părăsit sala! Nimeni din personalul Cinema City nu a transmis nimic. Probabil și ei au fugit sau nu mai erau prezenți la muncă la acea oră! Am ieșit pe acoperișul mall-ului, am traversat cu toții pe întuneric, peste cabluri electrice, scări de 1 m lățime, până am ajuns la niște porți metalice încuiate! Și am început pe rând să sărim gardul, femei pe tocuri, unele poate însărcinate, unii mai în vârstă! De acolo nu au mai putut ieși în parcare...porțile fiind încuiate! City Park Mall...funcționează cu ieșirile de urgență blocate! Apoi, citesc online, comunicat ISU: "Lumea s-a întors în sala de cinema și a vizionat filmul! "Pe bune? Ia uitați-vă în filmare! A transmis cineva de la mall ceva? Nu!”, este de părere Vali Mihai. Tot el a mai precizat faptul că reprezentanții mall-ului nu i-a mai lăsat pe cei prezenți la cinema să revadă filmul...gratuit. Doar pe cei care aveau bilet. ”Azi sun la Cinema City să le spun pățania și să-i întreb, totuși, cum facem să vedem filmul sau alt film! Răspunsul lor:" Dacă nu mai aveți biletele nu vă putem ajuta! Asta e regulamentul!" Păi, mama voastră de nenorociți, când ești evacuat de urgență stai să cauți biletele...bonul fiscal în sala?! După ce că ne-ați dat senzații tari, fără să le fi cerut ..mai aveți tupeul să cereți bonul! Nu aveți filmarea de la casă de marcat când s-a achitat, filmele de pe telefoanele noastre? Dacă vă furam 1 leu, ne găseați imediat...dar acum în loc să vă cereți scuze pentru disconfortul creat zecilor de proști care v-au dat bani, dvs ne cereți bonul fiscal! Asta e societatea în care trăim! Asta e România la 5 ani după Colectiv! Rușine ISU care ai autorizat funcționarea acestui mall!”, a mai transmis Vali Mihai.

Reprezentanții ISU Dobrogea spun că, în acea agitaţie, nu s-a mai urmat calea de evacuare, iar cei evacuați au ajuns în camera tehnică. ”N-au mai urmat indicatoare spre calea de evacuare și au ajuns în camera tehnică. Nu aceea era calea de evacuare”, au spus, pentru Replica, reprezentanții ISU Dobrogea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa postarile de mai jos care arata ca lumea habar n-are de norme, proceduri si de ISU sa vezi controale si amenzi. ISU nu mai ia spaga de mult in schimb face controale si poate inchide societati tocmai in baza unor legi stufoase si nu tocmai bune. Atunci sa vedem ce mai zicem. Mai mult ce ati zice de niste exercitii cu evacuare tocmai cand suntem la cumpararuri sau la film. Sunt legale si ne vor pregati tocmai ca sa nu fie ca la Colectiv. Atunci sa vezi cum injuram. In ceea ce priveste molul merg des acolo si vad ca e multa lume. Suparare "mare" deci ca s-a luat din parc si verdeata. Mda.
0
0
Daca nici la cele mai de interes puncte din oras ISU se caca pe noi...ce pretentii sa mai ai... platiti taxe in continuare.. faceti cumparaturile la mall
3
0
Bai sa nu te lase sa investesti ceva in tara asta!!! Sa facut atatea locuri de munca care a dat o piine la multi si oameni tot sant ne multumiti
2
6
desfiintati molul si faceti un parc !
10
0
Alooo isu, mai lasati spaga la controale si dati amenzi pentru nerespectarea legislatiei ca sigur la city e colectiv2 in caz de incendiu!
14
0
@ Halet....aveti dreptate !! Si ce pomii zdravenii erau in acel loc !! Trandafirii superbi !!! Si te intrebi , pentru ce ?? Atunci se zicea : cum domne comentezi ? vor fi locuri de munca ! Distrugi un sfert de parc , pentru bani ? Un parc este sfant , pentru un oras . Comunistii nu s-au atins de parc , timp de 40 de ani si noi in 10 ani , l-am facut praf 40 la suta . In fine....succes !
20
2
deobicei cadea tavanul dar acum s-a ajuns la chestii mai sofisticate hehe
12
1
Aceasta monstruozitate de constructie va genera la un moment dat o mare tragedie. Tragedie a generat si prin distrugerea spatiului verde cu copaci cu tot.
30
1
Poftim raspuns de la ISU:: nu s-a mai urmat calea de evacuare.Pai , cand focul e la spate, nu mai cauti calea ci macar o portita de salvare. Asa cum aveti senzori de alama tot asa trebuie sa existe senzori si automat sa se deschida toate usile.Daca e afectata instalatia electrica si nu exista lumina, va dati seama ce se intampla acolo.Caile de acces si cele de evacuare trebuie sa fie libere. Altfel se moare precum sobolanii.
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108