REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Masca de față: o soluție naturală care îndepărtează punctele negre

Masca de față: o soluție naturală care îndepărtează punctele negre

Replica API 10 aprilie 2021 | 00:00 836

Nu vreau să subestimez aportul ingredientelor exclusiv naturale în tratarea cosmetică a unor probleme ale tenului, însă trebuie să recunosc că am avut rezervele mele înainte de a constată rezultatele măștii cu miere și scorțișoară pentru îndepărtarea punctelor negre de pe nas.

Numai gândul că trebuia să stau sub aburii emanati de ceaiul de mușețel și apoi să fac îndepărtarea punctelor negre, unul câte unul, cu ajutorul unui tifon steril mi se părea îngrozitor și tot la cosmeticiană ajungeam pentru un rezultat bine finisat, scrie doc.ro.

Mai ales că ceea ce îmi făceam eu se lasă invariabil cu un nas roșu și inflamat, iar dacă trebuia să mă "expun" public, evident trebuia să recurg la kit-ul de makeup pentru a camufla intervenția.

Apoi am făcut o pasiune pentru măștile peel off. Însă și acestea aveau nevoie de intervenția ulterioară a cosmeticienei pentru că efectul să fie unul perfect prin îndepărtarea fiecărui punct negru.

Am cochetat și cu pore strips, însă durerea era greu de suportat la extragere: instant mi se umpleau ochii cu lacrimi, deci adio și machiajul ochilor dacă voiam să mai ies din casă. Unde mai pui la socoteală și iritarea nasului și a zonei de sub aripioarele nasului, că să nu mai vorbesc despre o posibilă invazie de capilare fragile sparte.

Rețeta de masca pentru puncte negre

Dar uite că, după multiple încercări și experimente am ajuns în sfârșit să-mi "tradez" cosmeticiană prin amânarea tratamentului facial cu câteva săptămâni, în urmă unei descoperiri revelatoare, cel puțîn pentru mine. Și această fără infuzie cu ceai sau masca peel off. Pe modelul că nu are ce rău să-mi facă, am combinat 1/2 linguriță de miere cu 1/2 linguriță praf de scorțișoară (în sezonul acesta, nu aveți nicio scuză că să nu aveți acest ingredient în casă).

Am aplicat pastă omogenă de culoare maro pe zona nasului, acolo unde de obicei este o aglomerație de puncte negre, cu riscul de a capătă o alură de pasăre cu cioc maro spre deliciul copiilor. Culmea, nici nu a trebuit să stau mult: după 5 minute, am îndepărtat pastă de pe nas cu ajutorul unei dischete demachiante umezite cu apă, iar "magia" tocmai s-a întâmplat: zona nasului a fost curată. Impecabil!

Ce este interesant este că masca funcționează cel puțîn la fel de bine și pe tenurile mature. Atenție la tenurile sensibile: scorțișoară are rolul de a supraactiva circulația sanguină. În concluzie, este posibil să se înroșească zona afectată. Că remediu, puteți folosi soluție cu aloe vera. De departe, până în prezent, mi se pare cea mai eficientă, simplă, scurtă, ușor de aplicat, minunată intervenție pentru îndepărtarea punctelor negre de pe zona nasului.

Ce sunt, de fapt, punctele negre

Sebumul, celulele moarte ale pielii și bacteriile blochează porii și determina apariția unor mici umflături, numite puncte negre sau puncte albe. Dacă un por blocat rămâne deschis, el poate să capete o nuanță închisă la culoare și este numit punct negru. Dacă un por înfundat se închide, partea de sus arată mai degrabă albă, așa că este numit punct alb.

Din fericire, atât punctele albe, cât și punctele negre sunt ușor de tratat. Însă uneori, chiar dacă ai încercat anumite măști de față acasă, tot medicul dermatolog te poate ajută să scapi de problemele de tipul punctelor negre.

Medicii dermatologi folosesc mai multe tehnici diferite pentru a te scapă de acnee. Una dintre acestea se numește extracție și implică folosirea unor instrumente sterile, pentru că dermatologul să îndepărteze punctele negre și punctele albe.

Extracția este de regulă recomandată pacientului când alte tratamente pentru acnee nu au dat rezultate și nu au curățat suficient de bine pielea. Extracția este rareori o prima opțiune, deoarece este o procedura care necesită mult timp și poate fi destul de costisitoare.

Atunci când este efectuată de un medic dermatolog, extracția este o procedura sigură, iar în acest mod vei scapă de punctele negre și de cele albe.

Factori care cresc riscul de a dezvoltă puncte negre

Vârstă și dereglările hormonale sunt factori importanți când este vorba despre punctele negre. După pubertate, modificările hormonale asociate menstruației, sarcinii și folosirii pilulelor contraceptive pot scoate la iveală probleme de tipul punctelor negre, la unele femei. Alți factori care pot cauza puncte negre sunt:

blocarea sau acoperirea porilor cu produse cosmetice

transpirația abundență

epilarea cu lama și alte activități care deschid foliculii firelor de par

umiditatea crescută din mediul înconjurător

unele afecțiuni și condiții, cum ar fi stresul, sindromul ovarelor polichistice și sindromul premenstrual

medicamentele care încurajează un turnover rapid al celulelor pielii

folosirea unor medicamente pe baza de steroizi, cum sunt corticosteroizii.

Contrar unor mituri populare, igienă precară nu este o cauza directă a punctelor negre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108