REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mașini SPARTE pe BANDĂ RULANTĂ în județ, dar victimele NU depun plângeri!

Mașini SPARTE pe BANDĂ RULANTĂ în județ, dar victimele NU depun plângeri!

Replica API 26 martie 2020 | 00:00 5692

Hoții au început să facă ravagii printre mașinile constănțenilor! Oamenii au început să se plângă și să sesizeze, în ultima perioadă, pe grupurile de socializare faptul că mașinile le sunt vandalizate. Unele persoane, victime ale acestor acțiuni, nu depun plângeri la poliție, ceea ce încurajează cifra neagră a infracționalității.

Mai multe mașini au fost sparte în perioada aceasta, atât în municipiu cât și în județul Constanța, potrivit persoanelor care sesizează aceste fapte dar și a oamenilor legii. Există, însă, și persoane care susțin și se plâng că au devenit victime ale furturilor din autoturisme, însă, potrivit informațiilor noastre, nu au depus plângeri la secțiile de poliție. Ce trebuie să știți este faptul că, astfel, cifra neagră a infracționalității prinde tot mai mult contur. Această atitudine le convine de minune hoţilor, încurajându-i să persevereze şi, în lipsa unor pedepse, să-şi găsească alte ţinte. Așadar, așa cum au spus oamenii legii, în nenumărate rânduri, se conturează tot mai bine cifra neagră a criminalității, care cuprinde diferența dintre criminalitatea reală și cea cunoscută (relevată). Această formă de criminalitate se numește așa din cauza faptului că ea nu este cunoscută cert, iar dimensiunile sale rămân practic discutabile. De ce? Tocmai pentru că nu toate victimele depun plângeri.

Ce poţi face pentru a evita situaţiile în care ţi se sparge maşina

Oamenii legii fac tot posibilul pentru a ţine lucrurile sub control, însă sunt necesare şi câteva acţiuni din partea posesorilor de autoturisme. Prin urmare, pentru a evita furturile din autovehicule dar și vandalizarea acestora, măsurile de protecţie pe care trebuie să le adopte fiecare posesor de autoturism în momentul parcării acestuia constituie elementul principal în descurajarea potenţialilor infractori. Sub nici o formă nu trebuie lăsate în autoturism obiecte de valoare cum ar fi bani, portofele, genţi, radio-casetofoane, gps-uri, telefoane sau acte. Pentru infractori, acestea reprezintă o provocare. Fenomenul infracţional este favorizat şi de neglijenţa proprietarilor în a-şi asigura autoturismele cu sisteme de alarmă eficiente, neasigurarea portierelor şi parcarea acestora în zone neiluminate sau izolate.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am avut masina vandalizata. Dupa 3 ani sa inchis dosarul.Fara ca faptasul sa fie prins. Tot eu Am suportat cheltuielile de judecata FRUMOS NU...
0
0
Si daca mergi sa depui plangere la politie... cand scrii plangerea esti sfatuit sa renunti ca o faci degeaba ca hotul oricum nu va fi prins si ei raman cu un dosar deschis multa vreme aiurea... iar pagubitul ramane si incurcat cu un proces. Cam asta esti sfatuit de ei
0
0
lasa tata o masca infectata cu muci sau marog ceva care sa semene a muci in habitaclu si-atunci sa vezi plictis
6
0
In vremurile astea, cred ca doar "respectul" mai doare. Termen folosit pentru a nu se considera instigare.
1
0
S-au intors valorile de afara. Ce sa faca, sa moara de foame? Pana nu-i altoieste nimeni, isi fac de cap. Inca.
12
0
Stati linistiti baieti, autorul articolului a vazut si el o postare pe grupul de Facebook al comunei Valu lui Traian si a facut din asta o stire
8
1
este ocupata cu cititul adeverintelor...de parca ar sti sa citeasca!
13
3
Parca era politia pe strazi
8
1
Ce aveti in masini ca sa fie sparte de hoti ?
6
1
Politia n-are treaba cu infractorii, ei au alte treburi mai importante. Cel mult sa faca pe vitejii cu cetatenii obisnuiti.
22
0
Oamenii legii sa ne suga bastonu', stim ce inseamna sa faci o plangere, incercati si pe urma vorbim.
19
2
au o experienta in meserie si o folosesc , nu au din ce traii,subexistenta inafara a fost limitata pentru ei nu au muncit sasi puna deopartea si acum incearca orice afara de munca!
12
1
pai chiar politistul m-a sfatuit prieteneste ca nu are rost sa depun plangere, pt un telefon, ca oricum nu-l gasesc!
17
0
De 3 ori au soart masina si tot de atatea ori...cu autor necunoscut, cum sa te mai duci sa reclami, ce?
14
1
Dar cum umbla ei noaptea pe strazi unde este politia?
21
0
Atata timp cat exista judecatori ca barac iulia, se intampla numai nenorociri. Cand ii faceti flagrant ?
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108