REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MAȘINI ZGÂRIATE și ȘTERGĂTOARE RUPTE, din cauza PARCĂRILOR, în KM 4-5. Video!

MAȘINI ZGÂRIATE și ȘTERGĂTOARE RUPTE, din cauza PARCĂRILOR, în KM 4-5. Video!

Replica API 24 noiembrie 2021 | 00:04 13218

În Km 4-5, în ultima perioadă, a luat naștere un scandal ce ia amploare de la zi la zi. Mai exact, după ce au fost demarate lucrările de reabilitare a zonei, mai mulți locuitori și-au găsit autoturismele zgâriate sau cu ștergătoarele ridicate sau chiar rupte. Conflictul persistă, iar cei care și-au „atribuit” locuri de parcare sunt deranjați că ceilalți, care plătesc pentru un loc de parcare, au venit peste ei și le-au blocat locurile. Aceștia ar trebui să știe că sunt pasibili de amenzi usturătoare.

Odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a zonei Km 4-5, se pare că un scandal a luat naștere între locuitorii zonei. În apropierea Pieței Km 4-5, a fost aplicată, până acum, legea junglei. Unii locatari și-au atribuit câte un loc de parcare, după bunul plac, fără să plătească vreun ban la stat, iar dacă cineva încerca să parcheze în acel loc se putea lăsa chiar și cu scandal. Acum, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a zonei, scandalul între cei ce au avut locuri de parcare plătite și cei care și-au atribuit singuri unul a luat amploare.

„Sunt adevărate certuri cu țipete și îmbrânceli în cartier”

„Am avut parcări rezidențiale pe strada Sergent Nicolae Grindeanu din Km 4-5. Strada a intrat în proces de reabilitare iar parcările noastre în număr de aproximativ 20, pentru care am plătit taxe pentru anul 2021, au fost desființate. O parte dintre noi, am înțeles procesul de modernizare al zonei și am achiziționat contra cost și parcare pentru Zona 2 până la rezolvarea situației. Însă, nu avem unde parca mașinile, întrucât toate parcările amenajate recent de pe strada Liliacului, Narciselor, Progresului și Meșterului Manole din jurul pieței Km 4-5 sunt ocupate abuziv de persoanele care anterior parcau mașinile acolo fără a plăti taxe.

Ba mai mult, seara, sunt adevărate certuri cu țipete și îmbrânceli în cartier, întrucât acele locuri amenajate recent sunt rezervate abuziv prin așezarea de cărămizi, bidoane sau alte obiecte pe locurile de parcare, iar dacă vrei să parchezi acolo te trezești cu mașina blocată, zgâriată, cu ștergătoarele ridicate sau smulse, întrucât acele persoane consideră că în continuare sunt locurile lor de parcare! Pe strada Liliacului pe partea cu magazinul Profi și vizavi, mașinile sunt zgâriate iar ștergătoarele sunt ridicate, seară de seară!”, ne-a declarat un locuitor al zonei.

Video:

Amenzi usturătoare pentru blocarea unui loc de parcare

Reamintim cetățenilor că în luna aprilie 2021 a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța care prevede semnalizarea locului de parcare prin marcaje speciale, indicatoare și panouri informative. Modalitatea de semnalizare a locurilor de parcare s-a schimbat.

Dispozitivele pentru semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte caracteristicile prevăzute în Anexa 2 din HCL nr.123/2021. Ocuparea domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500-1000 lei pentru persoane fizice și între 1000 și 2500 lei pentru persoanele juridice.

Iată poziția Primăriei Constanța:

„În zonă au loc lucrări de reabilitare a trotuarelor, spațiului verde, a spatiilor de parcare si a partilor carosabile. La finalizarea acestor lucrări, titularii autorizațiilor de rezervare loc parcare vor fi relocați pe noile amplasamente, cât mai aproape de domiciliu. Avem în vedere, de asemenea, sistematizarea spațiilor de parcare amenajate, conform prevederilor legale, pentru persoanele cu dizabilități. Pe perioada executării lucrărilor, cei afectați pot parca în zonele limitrofe cu respectarea prevederilor codului rutier.

Parcarile de resedință ce respectă normativul nr. 24/1997 sunt resistematizate iar spațiile de parcare organizate de către asociații aflate pe terenuri cuprinse în registrul spațiilor verzi vor fi anulate iar cei ce aveau autorizații de parcare vor fi relocați în parcajele reabilitate unde s-au creat locuri în plus

Pentru vandalizarea autoturismelor, persoanele se pot adresa secției de poliție arondate zonei.

Strada N. Grindeanu se afla în proces de reabilitare și va fi analizată posibilitatea instituirii sensului unic și amenajarea de locuri de parcare, în funcție și de cererile de locuri de parcare rămase nesolutionate”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia drva credeti proprietari pe locurile de parcare, v-a suparat rau primaria, ah? Platiti si parcati, Nu platiti, parcheaza undeprinzi loc! Tarani obositi!
0
0
De ce nu incepe nimeni strangerea se semnaturi pentru demiterea primarului. E simplu. La ce sa mai asteptam 4 ani sa strice toata Constant. Pe cati a suparat si cati o sa ramana fara loc de parcare in viitor, cred ca se gasesc destui sa semneze.
4
0
Multumim primarului si echipei lui de hand i capati care ne conduc. Sa ai parte cjiti de poarta alba ca alt mandat nu mai pupi
6
2
mai asteptati si voi 3 ani ca atunci la alegeri pnl dispare , vine psd ul la loc
7
2
ca trebuie sa ne ducem cu furcile si cu topoarele peste aceste autoritati de cacat?!
12
2
Marsfeliciachitac
12
0
um primar mai de cacat ca facalet!ati votat schimbarea....s-a schimbat....in mai rau!data viitoare ochii mari ca iar beliti pla!
23
1
asta sa vrut sa iasa cu batai scandaluri , domnule primar iti dorim sa ai parte de toate necazurile posibile, Doamne Ajuta sa ajungi langa Raducu ...
30
1
Vechile placute de semnalizare a locului de parcare pe care acum le ridica politia locala sunt bunuri personale care le-am platit.Daca tot le vor inlocuite ,cei de pa primarie ar trebui sa le confectioneze din fonduri proprii...sau din banii pe care ii platim pentru locul de parcare.
37
2
Dar nu ofera nimic, in a fara de teren. Semnalizarea unui loc inchiriat trebuie facuta de primarie. Eu daca inchiriez un apartament am grija sa aiba usa, adica sa fie semnalizat.
42
2
Acolo e problema de golanie
38
0
Fugariti-i pe chitcan si pe travestitul Feliciu !
50
2
A rezolvat primarul problema asta, sa ne omoram intre noi pentru un loc de parcare, nemernicul dracului, cu plata lui.
64
6
Ce mi-as asuma un dosar penal pentru un rahat desta care imi distruge bunurile pentru care am muncit.
50
1
Multumim primarului cacaChitac ptr adevarata dezvoltare al orasului
68
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367