Mașinile lui Pescobar, puse sub sechestru de ANAF
Mașinile lui Pescobar, puse sub sechestru de ANAF
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestANAF și o firmă de leasing au decis să pună sub sechestru două dintre mașinile lui Pescobar, după ce în restaurantele milionarului au fost găsite mai multe nereguli și ulterior au fost închise de ANPC.
ANAF a pus sechestru pe un vehicul deținut de firma Nedsea S.R.L., care, până recent, administra restaurantul din Herăstrău al lui Pescobar. Sechestrul a fost aplicat la o mașină de model Peugeot Partner veche de opt ani.
Recent, o firmă de leasing a recurs la aceeași mișcare și a impus sechestru asupra unui Ford Transit, mașină pentru care Pescobar a asumat personal un contract de leasing. Cu toate acestea, firma de leasing nu a primit suma integrală, deoarece mașina a fost fabricată în 2006, iar sechestrul a fost instituit la mai bine de un deceniu după aceea. Mai mult, deși Pescobar declara public că el este proprietarul restaurantelor de lux, Horia Constantinescu, șeful ANPC, a contrazis această declarație. El a afirmat că, de fapt, în documente, proprietarii sunt părinții lui Pescobar, iar persoana care gestionează tavernele este Larisa Popa. Aceasta se bucură de un număr mare de urmăritori online, datorită fotografiilor îndrăznețe pe care le postează pe rețelele de socializare, ceea ce a contribuit la promovarea afacerii familiei Nicolau.
Mama lui Pescobar i-a cerut lui Hora Constantienscu răbdare în rezolvarea problemelor semnalate, iar șeful ANAF a explicat că i-au fost oferite lui Pescobar mai multe șanse pentru a redeschide localul. „Mama domniei sale, ca orice mamă cred încărcată de emoție, a solicitat să avem clemență că va remedia, se va ocupa, să nu luăm, deja vorbim de a treia măsură draconică. Vorbim de finalul lunii iunie, când aceasta a făcut o serie de promisiuni (…) El a făcut curățenie și noi i-am oferit posibilitatea pentru a nu știu câta oară șansa să redeschidă”, a precizat acesta.
Pescobar, acuzat de înșelăciune
Scandalurile se țin lanț de Pescobar după ce ANPC i-a închis celebrele restaurante după nereguli grave de igienă găsite la acestea. Un producător agroalimentar român care comercializează produse prin intermediul Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea SA îl acuză pe Pescobar de înșelăciune. În decembrie 2020, Unirea a apelat la instanță pentru a recupera banii dintr-o factură scadentă cu șapte luni înainte, în mai 2020, emisă de Nedsea SRL, firma deținută de mama lui Paul Nicolau, dar controlată de acesta din urmă.
Potrivit hotărârii judecătorești care a obligat Nedsea SRL să plătească suma restantă, „între părți au existat relații contractuale (…), fără ca pârâtul să își îndeplinească obligațiile contractuale, care constau în plata prestației datorate stabilită în sarcina sa. Reclamantul a emis factura fiscală CRCAUTLO 0114/24.04.2020, scadentă la data de 08.05.2020, în cuantum de 10559,60 lei, din care însă a fost achitată doar suma de 407,95 lei de către pârât, rămânând suma de 10191,65 lei (…). Acesta nu a depus la dosar documente care să ateste plata datoriilor restante.”, scrie BZI.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News