REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Măștile de protecție, între necesitate, speculă și obligativitate!

Măștile de protecție, între necesitate, speculă și obligativitate!

Replica API 6 mai 2020 | 10:39 1657

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că una dintre principalele preocupări o reprezintă prețul măștilor de protecție din farmacii și magazine după data de 15 mai. Ministrul Economiei nu vrea să mai găsească prețuri mai mari de 2 lei pentru o mască de protecție. „Mă voi ţine şi mă voi bate ca acest preţ să fie în jurul valorii de 2 lei, că va fi 2,20, că va fi 2,30 sau 2,50… să fie cu 2 în faţă. Nu mai vreau ca românii să-şi cumpere măşti cu 4, cu 5, cu 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locaţii”, a declarat ministrul.

În Constanța se găsesc măști de protecție cu 4 sau 5 lei

În Constanța, cel mai mic preț pentru achiziționarea unei măști de protecție este în jur de 4 lei. Prețurile pot ajunge lejer spre 7 lei. Măștile chirurgicale sunt mai ușor de găsit într-adevăr, și nu mai reprezintă o problemă de interes național la fel cum era la începutul stării de urgență, când prețul ajungea în unele cazuri și la 25 de lei pentru o simplă mască, iar constănțenii care purtau așa ceva erau considerați norocoși sau avuți. Constănțenii pot găsi măști de protecție în acest moment la un preț dublu față de ce vrea ministrul Economiei, Virgil Popescu, însă toți speră că data de 15 mai va veni cu o scădere a prețurilor, mai ales că stocurile sunt bine aprovizionate în acest moment.

Nelu Tătaru: Nu ne așteptăm la prețuri mai mari de 2 lei

De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre importanța menținerii prețului de 2 lei a măștilor de protecție. Ministrul Sănătății a mai spus că nu se așteaptă la un preț mai mare decât până acum al măștilor, de aproximativ 2 lei.

În hypermarket-ul Auchan, măștile de protecție costă 7 lei

În toate hypermarket-urile Auchan din întreaga țară, prețul unei măști de protecție este cu mult peste cel al pieței. O mască chirurgicală costă 7 lei, iar mănușile de protecție sunt 3 lei/bucata. De asemenea, nu se poate intra fără purtarea acestor două elemente esențiale în această perioadă în magazine, iar în Timișoara s-a iscat un scandal în urma unui afiș pus de cei de la Auchan, prin care îndemnau clienții să cumpere atât măști, cât și mănuși, pentru a putea intra în magazine.

Punct de vedere Auchan:

„În contextul pandemiei Coronavirus, Comitetul local pentru situații de urgență Timișoara a hotărât în 21 aprilie obligativitatea purtării de măști în spații închise, deci inclusiv în magazine. Colegii noștri din Timișoara, unde a fost realizată această fotografie, au vrut să informeze clienții și să pună la dispoziția celor care nu aveau aceste echipamente, posibilitatea de a le achiziționa de la Serviciul Clienți Auchan. Nimeni nu a fost condiționat de achiziționarea acestor măști și mănuși la intrarea in magazin.

Măștile care se vând în magazinele noastre sunt produse de companii românești, sunt din material textil și sunt reutilizabile, pot fi spălate, igienizate și utilizate pe o perioadă mai mare de timp. Ne-am dorit să sprijinim populația să se protejeze în această perioadă și, în același timp, să susținem producătorii locali.

La începutul lunii mai, Auchan va introduce în gama de produse mai multe modele, printre care și cele de unică folosință, la prețuri dintre cele mai scăzute.”

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parlamentarii, ministri, presedintele tarii, politistii cumpara mastile sau le primesc gratis? Cetatenii de ce trebuie sa le cumpere?
0
0
Lasati mastile sa faca pureci la cei cu specula si folositi o esarfa de panza care o purtati in permanenta la gat si o ridicati la gura si nas cand este necesar.Erau la moda candva bandanele , moda poate reveni .Se poate spala, dezinfecta, ...
6
3
La Auchan pretul unei masti este de 2lei32bani bucata, este afisat ca adaosul comercial este zero
3
8
Ar trebui sa te ajute cineva sa ti-o taie ca sa nu mai induri durerea. Poate cu ocazia asta iti vine si mintea si nu mai postezi intruna numai imbecilitati.
9
4
Eu port o masca de la sf lunii februarie si nu am corona virus. Ma doare in pula de restu.
6
9
Am o singura masca pe care o port cand trebuie doar ca sa fac pe placul autoritatilor!!! Oricum mastile nu ne feresc de nimic fiind practic inutile!
14
1
2 LEI ESTE PRET DE SPECULA ORDINARA SPRIJINITA DE STAT. PANA LA APARITIA CRIZEI COVID-19, O CUTIE CU 50 MASTI CHINEZESTI COSTA 10 LEI, ADICA 20 BANI MASCA, IAR ACUM VEZI DOAMNE NE FAC O FAVOARE CA AU GRIJA DE NOI SI NI LE VAND DE ZECE ORI SAU MAI MULT PRETUL REAL.ASTA E ESCROCHERIE PE FATA SUSTINUTA DE GUVERN. 2 LEI COSTA O PAINE PE CARE UNII NU SI-O POT PERMITE INTR-O TARA IN CARE ALTII INCASEAZA PENSII SI SALARII DE ZECI DE MII DE LEI PE LUNA.OARE CAT VOM MAI SUPORTA SA FIM BATAIA DE JOC A TUTUROR POLITICIENILOR, INDIFERENT DE CULOARE LOR POLITICA?CHIAR SUNTEM UN POPOR DE LASI SI DE FRICOSI?
20
0
Ne conduc astia ca pe niste bivoli
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272