REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

„Masturbatorul”, din zona plajei Modern, rămâne în libertate

„Masturbatorul”, din zona plajei Modern, rămâne în libertate

Replica API 9 iulie 2022 | 00:00 1808

Ionuț Dolana a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Prin sentința din 17 februarie 2022, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să renunțe la aplicarea pedepsei față de inculpat, și în schimb să îi aplice acestuia un avertisment. Sentința a rămas definitivă după ce apelul înaintat de procurori a fost respins de Curtea de Apel Constanța, pe 7 iulie 2022. Ionuț Dolana a fost surprins de către o persoană în timp ce se masturba pe în dreptul scărilor de acces către Plaja Modern în zona Hotelului Ibis (actual Continental Forum).

Potrivit declarațiilor martorului, în timp ce se plimba pe faleza Esplanadei din dreptul străzii Mircea cel Bătrân, în zona Hotelului Ibis, a văzut un bărbat necunoscut care se masturba pe spaţiul verde aferent scărilor de acces la Plaja Modern. Acesta a mai precizat că inculpatul putea fi văzut de orice persoană care cobora sau urca scările de la Plaja Modern. La sesizarea prin apel 112 a martorului, agentul de poliție l-a surprins pe Ionuț Dolana, care la vederea polițistului a încetat ”activitatea”. Conform declarațiilor inculpatului, acesta a văzut o femeie care l-a atras din punct de vedere fizic motiv pentru care a intrat în vegetaţia de lângă scările de acces la Plaja Modern şi s-a masturbat în public.

Inculpatul are probleme psihice

Conform raportului de expertiză medico-legală psihiatrică rezultă că inculpatul are retard psihic uşor, la data faptei având discernământul diminuat, prezintă pericol social scăzut sau moderat şi nu se impune luarea unor măsuri medicale de siguranţă. La data de 19.06.2019, inculpatul a fost încadrat în grad de handicap accentuat prin Certificatul de încadrare în grad de handicap, eliberat de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au reținut că gravitatea infracţiunii comise de inculpat este redusă, câtă vreme, deși inculpatul putea fi observat de orice persoană care cobora sau urca scările de la Plaja Modern, acesta a fost observat de martor, care a și anunțat organele de poliție, inculpatul fiind prins în flagrant, având însă o atitudine de recunoaștere a faptei și de regret. Totodată, circumstanţele personale îi sunt favorabile inculpatului, deoarece acesta are 42 ani şi se află la primul contact cu legea penală prin fapta ce face obiectul prezentului dosar, săvârșind fapta pe fondul tulburărilor psihice de care suferă. Instanţa a considerat că, în raport de gravitatea redusă a infracţiunii relevată anterior, de aspectele ce ţin de persoana inculpatului și de faptul că ulterior acesta nu a mai săvârșit alte fapte de natură penală, există garanţii suficiente că inculpatul nu va mai comite alte infracţiuni chiar fără aplicarea unei pedepse, avertismentul şi întregul mecanism al tragerii la răspundere penală în care a fost implicat fiind suficiente pentru a se obţine conștientizarea faptei săvârșite.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca sa linisti singur si nu a violat.Vazand prea multe frumoase dezbracate sa agitat omul.
0
0
FERARU PAUL de 80 de ani de la primaria cernavoda a fost incitat de focoasa VLADAREANCA de 85 de ani colega lui din primarie ambii fiind angajati ca CODOSII primarului futac , NEACOITA ...
1
0
tu si masturbatorul ce vil mai bagati in anus
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108