4.1° Constanța Mie., 30 Nov. 2022
Anul XX Nr. 6198
4.1° Constanța Miercuri, 30 Noiembrie 2022 Anul XX Nr. 6198

Măsură de urgență anunțată de Alexandru Rafila, după valul de viroze

A.F. 24 noiembrie 2022 124

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre valul de viroze care a lovit România și care îi afectează extrem de tare pe copiii care sunt foarte mici, sub 6 luni și care au fost prematuri.

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat marți seară că într-adevăr numărul cazurilor de viroze la copii este mult mai mare față de anii anteriori, în România.

”Este într-adevăr un număr mai mare de viroze care afectează copii. Este un val de îmbolnăviri care provoacă un val de îmbolnăviri anual se numește vriusul sincițial respirator. Sunt foarte multe cazuri în momentul de față în SUA, dar și în unele țări europene. Ceea ce au foarte multe ori copii este o bronșiolită, deci o inflamație a broșelor care determină dificultăți în respirație și un sindrom febril”a spus Alexandru Rafila, scrie stiripesurse.ro.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Ministrul Sănătății îi liniștește pe români și spune că în aceste momente, nu au fost înregistrate foarte multe cazuri grave.

Cu toate acestea numărul mare de părinți care se prezintă la Camerele de Gardă ale spitalelor l-au determinat să ia în considerare deschiderea unor centre ambulatorii pentru copii.

”Nu este niciun fel de nenorocire pentru că nu sunt foarte multe cazuri grave, dar atunci când manifestările clinice sunt medii, mă rog copilul se sufocă vă dați seama că toți părinții sunt afectați. Se îndreaptă spre camerele de Primiri Urgențe care sunt supra aglomerate și am exemplul de la Spitalul Grigorie Alexandrescu, unde zilnic sunt circa 400 de prezentări, nu neapărat cu această boală și din acest motiv am discutat să redeschidem centre ambulatorii pentru copii de data aceasta în care părinții să meargă și să nu aștepte ore întregi pentru că Unitățile de Primiri Urgențe sunt foarte limitate”, a mai spus Rafila.

El a explicat că aceste centre ambulatorii vor fi deschise pe lângă spitale și vor fi dedicate pentru copii care au nevoie de o evaluare medicală și de un tratament mai ușor, cazurile grave vor fi în continuare tratate în unitățile medicale de urgență.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Masura anunțată de dumneata sa o iei cu gura. Ce kkt ai facut la spit de inf Cţa Si in prezent este închis. Ia o in gura kkmaş pã tine.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359