REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

MĂSURI DRASTICE! După ora 20.00 se va circula cu DECLARAȚIE, mall-urile se închid la 18.00!

MĂSURI DRASTICE! După ora 20.00 se va circula cu DECLARAȚIE, mall-urile se închid la 18.00!

Replica API 26 martie 2021 | 11:51 13007

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat principalele două scenarii pe care România le are în vedere în perioada următoare. Veștile nu sunt deloc bune.

Acolo unde incidența o să fie peste 4 la mie în ultimele 14 zile urmează ca în weekend circulația să fie permisă până la 20, iar la firme/operatori economici până la 18:00. Revenirea o să fie când incidența scade sub 3,5 la mie.

La o incidență de 7,5 la mie circulația o să fie permisă până la ora 20 pe toată durata săptămânii iar la operatorii economici activitatea până la orele 18.00. Revenirea asupra acestei măsuri o să fie dacă scade sub 7 la mie.

„În cursul săptămânii care a trecut am avut o ședință unde a fost discutată situația actuală. A rezultat hotărârea pe care o avem în față.

- Sunt abilitați prin această măsură să fie abilitate autoritățile astfel încât cum o să fie controlată măsura când intră la magazine”, a spus Raed Arafat.

Iată textul hotărârii:

HOTĂRÂRE nr. 20 din 25.03.2021

privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 și aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în contextul pandemiei de COVID-19 (...)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 - Se propune modificarea și completarea măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă, după cum urmează:

a) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 2000, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

b) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20.00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

c) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

d) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).

Sălile de sport/fitness, închise

e) Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

f) În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 2000-0200 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

g) În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 1800-2200 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Art.2 - Prin excepție de prevederile art. 1, lit. c) și d), în intervalul orar 1800-0500, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Art.3 - Se abilitează ministerele de resort să modifice ordinele comune care reglementează condițiile de desfășurare a activității operatorilor economici pentru limitarea răspândirii COVID-19, în sensul stabilirii concrete a numărului maxim de persoane cărora le este permis simultan accesul în interiorul incintelor acestora raportat la suprafața obiectivelor.

Art.4 - (1) Prin ”incidența cumulată în ultimele 14 zile” se înțelege incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcția pentru Evidența Populației și Administrarea Bazelor de Date.

(2) Zilnic, pe baza rezultatelor testelor persoanelor nou confirmate, gestionate în aplicația "corona-forms", Serviciul de Telecomunicații Speciale va prezenta automat, la ora 10:00, pe platforma "alerte.ms.ro" rezultatul calculului ratei de incidență conform formulei de la alin. (1).

Art.5 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă.

Art.6 - Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 18 din 18.03.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa.

Art.7 - Începând cu data prezentei hotărâri, măsurile ce vizau persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 9 din 11.02.2021, își încetează aplicabilitatea.

Art.8 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

A.F., L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A-ti citit pe feisbuk ca e vrajala pandemia sant tractorist de meserie dar ma pricep si la medicina pandemia asta ori cat a-i cercetao iti da cu virgula
3
1
Mai stati si pe acasa, ce tot va plimbati aiurea? Cu familia stati!
0
2
comentarii ....de toate culorile,da' ce face romanu cind i se spune ca de la 18 se inchid magazinelesi dea 20 sta in casa?se duce buluc la magazin sa&si faca aprovizionare!astain loc sa puna mina pe topor ,cum zicea ala mai jos!ce mama dracului ,sintem timpiti toti!?okay,masca,vaccin,plm,da' da-o'n cacat ca deja se exagereaza!
4
5
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
10
1
Si eu cred ca duamna sosoaca are dreptare nu v-oi purta masca. Trebue sa putem esi din casa cand vrem noi de ce nu ne da voe. Nu ne ve-ti putea tine in casa.
8
2
DAR CEI CARE SUNT IN TRANZIT VOR SA IASA DIN TARA CU TEST NEGATIV?CE FACEM CU REZTRICTIA
4
2
Trebuie sa luam topoarele si in strada,peste nenorocitii astia care ne cinduc
16
9
nu mai faceti teste si va scadea incidenta
12
3
ne vedem acasa la despina george. Sapunul e din partea casei.
4
1
DUTE IN ASIA SI STAI ACOLO DACA ITI PLACE JEGULE
12
4
E gata. Cine mai crede ca Romania va avea candva un guvern ca al unor tari civilizate,e naiv. Tara asta se duce doar in jos. Tot ce este rau ajunge sa conduca restul gloatelor de supusi si va ramane asa pana la final. Nu ai de unde alege. Ce se prezinta la vot este prost,trebuie sa gasesti ce e mai putin prost si nu ai cum sa reusesti. E gata. Cine inca nu crede,se va convinge ca nu mai merita sa speri in nimic bun,ca este imposibil sa fie ceva bun pentru romanii normali,cinstiti,muncitori. Pandemia arata cat de uniti suntem si cat de ,,bine'' ne vor liderii.Un pericol comun ne-a dezbinat?!
16
5
Cand plamanii ar trebui sa inspire aer curat , ne-ati obligat sa purtam masti , tocmai ca avem lipsa de oxigen . Suntem niste cobai , nu exista nici un virus , acest joc politic va fi calea spre al 3-lea Razboi Mondial , dar nimeni nu isi da seama . Ce urmeaza la sfarsitul anului : zombie pe strada , oameni infectati sau care mor mergand pe strada , asta e scenariul vostru nu ? Pana nu va iesi toata populatia in strada , aceasta mascarada nu se va opri !
14
12
Bai retardule, purtarea mastii trebuie sa devina o obisnuinta. Nu numai pt covid, dar si pt poluarea din atmosfera. Nu mi se pare ca asiaticii sunt depresivi, au sufletul distrus, si nu le-a produs probleme psihice asa cum le-a produs clientilor tai. Romanii nu au educatie sanitara, de asta li se pare o tragedie sa se spele pe maini, sa stea mai dapartati si sa poarte masca. Asiaticii poarta masti de zeci de ani.Dar sunt educati.Aici parca vrei sa-i omori daca ii pui sa se protejeze sa nu moara. Tb de fapt sa fie lasati fara masti,sa ne injumatatim si atunci trai pe cei care ramaneau.
13
15
Umilii votanti, oile din popor trebuie stransi cu menghina cat mai tare pana le face creierul poc. La cat mai multe restrictii pentru poporul care doarme hahahahaha
17
6
Sa-ti dam la mwie, oligofrenule, mortii matii de retard, ca tine sunt si alti politicienii pwlii, care dau asemenea legi
17
8
E clar !----n-au creier nici cit o gaina !-------un interval mic egal aglomeratie mai mare
17
1
Foarte bine.. sunt necesare aceste masuri. Romanii sunt prea prosti pentru a se comporta cum trebuie in pandemie astfel ca e nevoie de masuri drastice.
7
29
Daca reduci programul magazinelor este la fel ca si cand ai reduce programul RATC, atunci cand autobuzele circula mai rar sunt mai pline, acelasi numar de oameni se vor inghesui intr-un interval mai scurt de timp. Mai bine era ca magazinele sa fie deschise non stop si sa fie monitorizate orele de varf cu un numar limitat de clienti.
22
2
Pentru 23 12.. nu crezi ca e logic ca daca inchizi magazinele la 18:00, aceiasi oameni vor face cumparaturi dar intr-un interval de timp mai restrans...deci mai multa aglomeratie. Luam restrictii doar asa...sa para ca ne luptam cu pandemia
21
1
Sunteti de o prostie maxima! Sau sunteti aserviti unor interese ascunse! Oricum mai aveti putin si lumea o sa va calce in picioare!
20
6
Eu nu ma v-oi vacina pana nu se v-a vacina toti actori mei preferati din Las Fierbinti. Ori cum o sustiem pe doana sosoaca in demersu ei de a nu se m-ai purta masca
12
13
Manipularea populatiei si distrugerea economiei . Cea mai buna imunizare se face pe cale naturala . Pana la urma cine va fii sa crape nu va scapa . Economia va suferi pe termen foarte lung . Probleme psihice pe care le-ati provocat prin izolare si prin purtarea mastilor . Vor lasa urme adanci pe chipurile si comportamentu oamenilor . Oameni care erau vioi , ati reusit sa-i nenorociti . Am clienti care fara sa vrea isi uita masca la masina si cand vor sa intre in magazin , sunt speriati ca nu au masca . Si ma roaga daca pot sa-i las sa intre . ASTA ATI FACUT , ATI DISTRUS SUFLETE NENOROCITILOR
28
5
Scopul reducerii programului de functionare este reducerea consumului de energie. Pana nu ajungem la consumul de energie stabilit de UE virusii se inmultesc conform planului dinainte stabilit.
30
7
"La o incidenta de 6,5 la mie circulatia o sa fie permisa pana la ora 20... Revenirea asupra acestei masuri o sa fie daca scade sub 7 la mie." Cum SCAZI de la un numar mai mic la un numar mai mare?
29
2
Va fi la fel si in sezonul estival? Sau atunci vor veni iar buluc pe litoral?
21
4
Asta am votat ... asta avem ! Vine Pastele si romanii trebuiesc prostiti ! Multumim Plavanule , Arahatule , Barna , SCirtule , TURCAN MUISTO !
33
6
Mai cacat nemernic 21 36,mai nenorocitule sa te vad cu ma-ta moarta,cred ca esti o secatura de medic,ati invatat fix o pula ma!Ba pula nenorocita ii spui lui ma-ta si-o convingi pe ea ca virusul este agresiv numai dupa ora 2, 16 18,numai in anumite zone din Romania.Bai jigodie tu faci umbra de poamana sa fii bletemat cu tot neamul tau.Pentru bani nemernicilor faceti asta.Daca esti si un cacat de medic iesit dupa revolutie esti chiar un prost agramat parvenit cu bac furat.Moarte criminalilor.Jos guvernul!
30
10
Cand mama dracu ne da statul si noua ceva bani,ca doar stiu sa ia? Bagi toate cacaturile de masuri irationale,dar nu ajuti cu nimic. Sa vad ce faceti cand se inghesuie lumea sa prinda deschis la magazin cand ies de la munca
28
3
moarte arafat! moarte pnl! moarte usr! moarte sts! moarte islamistilor de pretutindeni!moarte arafat! moarte pnl! moarte usr! moarte sts! moarte islamistilor de pretutindeni!moarte arafat! moarte pnl! moarte usr! moarte sts! moarte islamistilor de pretutindeni!moarte arafat! moarte pnl! moarte usr! moarte sts! moarte islamistilor de pretutindeni!moarte arafat! moarte pnl! moarte usr! moarte sts! moarte islamistilor de pretutindeni!moarte arafat! moarte pnl! moarte usr! moarte sts! moarte islamistilor de pretutindeni!
23
14
Daca aveti solutii pentru combaterea pandemiei mai eficiente decat cele ale autoritatilor, solutii bazate pe studii stiintifice, nu fiti egoisti si aduceti le la cunoxtiinta autoritatilor pentru a combate cu succes pandemia. Pace.
20
32
Sa va dea Dzeu cu covid si cu de toate , domnului Arafat si celor dragi lui! Doame ajuta ,sa va saturati odata pentru totdeauna! AMIN !
18
11
Balada Miorita ni se potriveste perfect... inghitim ca prostii orice. Pentru cei ce aproba orbeste masurile astea cretine... sunt drepturi fundamentale -de libera circulatie, dreptul la munca, etc- ce ni se INTERZIC. Am impresia ca astia de la AUR, in toata nebunia si extremismul lor, sunt singurii care gandesc normal in tara asta.
21
12
Cred k ii mananca in kur k pe zambilica! Bai ARAHAT araboi umplut cu KAKAT baga bine la tartacuta: SA NU ITI UMBLE TIE CINEVA CU UN TRANCAN IN KUR K SA FII FARA CUSUR COPILU LU RAJKAPOOR!! baganeam pula peste mata in casa !!!
24
17
Ce spune javra asta ?! Astia vor rascoala ?!
24
15
Toti oligofrenii isi dau cu parerea in domeniul medical si infectionist.-fix despre tine!
23
16
Nu va mai enervati sclavilor. Stati in casa si asteptati sa va elibereze vreodata baietii astia capabili care guverneaza lumea. Ei "se pricepe" la infectii. Restul "e prosti" si nu stiu decat sa injure. Dar poate le ajunge si oamenilor tembeleala cu masurile care fac orice ca lumea sa nu socializeze sa nu se intalneasca la teatre, restaurante, conferinte, slujbe... de-aia injura. Masuri ilogice comunistoide.
31
14
Un hor, escroc ,muist o javra internationala.Daca si acest derbedeu a venit in Romania sa ne dea legi suntem DEGEABA !
24
16
Tu esti supt toti, javra penelista, stai toata ziua cu stromeleagul lui werner in gura. Fir-ari ai dracu cu arafatu si helvigu vostru de spurcaciuni alogene. Apropo stii de ce toti isi dau cu parerea in domeniul medical, pentru ca doctorii sunt pla la chimie si biochimie, daca le dai subiectele de la bac, unul nu trece.
25
12
Masurile Nu Au nicio legatura cu medicinal.bazata pe dovezi Poti sa crezi in continuare.ca virusul devine agresiv dupa ora 20.00.Daca atat ai retinut din o suta de mii de pagini .Intreaba .ca esti redus mintal
35
16
Daca nu te duce mintea si cunosti doar cateva cuvinte gen muie, pula, imi bag, ciuma, etc pt ce mai dai mesaj aici? Cand o sa ai studii in domeniul medicinei, cand o sa inveti sute de mii de pagini de anatomie, chimie, farmacologie, reactii adverse, etc atunci sa dai mesaje, futuva dumnezeii mamii voastre de analfabeti, ciori reduse mintal care nu au alta ocupatie. Deschide o carte si scrie aici in cat timp memorezi prima pagina, nulitati care faceti umbra pamantului degeaba. Toti oligofrenii isi dau cu parerea in domeniul medical si infectionist.
36
41
Acum in Romania legifereaza or ice corcitura?
33
21
niste imbecili!
40
10
Multa si deplina muie PNL, USR si Arafat
61
17

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102