REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Măsuri la referendum: secţiile de votare vor fi dotate cu calculatoare

Măsuri la referendum: secţiile de votare vor fi dotate cu calculatoare

Replica API 14 iulie 2012 | 00:00 87

Instruire la Prefectură

Instruire la Prefectură

Vineri, subprefectul Constanţei Radu Volcinschi a convocat toţi primarii in judeţ, în cadrul unei şedinţe, la sediul Prefecturii, pentru a pune la punct toate detaliile privind organizarea, în cele mai bune condiţii, a referendumului din data de 29 iulie. Primarii au fost, astfel, instruiţi în legătură cu măsurile de organizare şi desfăşurare a referendumului de demitere a preşedintelui. La şedinţă au mai participat ca invitaţi reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente - Filiala Galaţi, Mitică Budescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa, Enache Buşu, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Constanţa, col. Adrian Arghir, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, mr. Violeta Corneanu, şi inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Răducu Popescu.

Subprefectul Radu Volcinschi a anunţat că toate secţiile de votare vor avea un calculator, cu acces la internet, în vederea folosirii aplicaţiei informatice realizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Constanţa care permite în timp real verficarea, corectarea (după caz) şi afişarea rezultatului voturilor persoanelor care se prezintă la vot. "Şedinţa a fost o chestiune formală. Primarii au mai fost angrenaţi în astfel de acţiuni. Se va face tragerea la sorţi pentru alegerea preşedinţilor secţiilor de votare, vom amenaja în fiecare secţie câte un calculator pentru a putea controla rezultatele, pentru a putea evita orice greşeală", a declarat Radu Volcinschi. Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va fi pe poziţii. Numărul jandarmilor care vor asigura buna desfăşurare a referendumului va fi suplimentat, mai ales că vor fi foarte mulţi turişti care vor vota la Constanţa. "ISU va face verificări în teren la fiecare secţie de votare. Având în vedere că suntem în plin sezon estival trebuie acordată o atenţie sporită acolo unde sunt turişti mulţi. Jandarmii implicaţi în alegeri să-ţi vadă de pază, iar ceilalţi să se ocupe d eliniştea publică", a mai precizat Volcinschi. "La secţiile de votare din localităţile cu număr mic de locuitori, dar cu număr mare de turişti, cerem sprijinul Biroului Electoral Central, astfel încât să nu se afle în situaţia de a rămâne fără buletine de vot", a mai continuat subprefectul. El speră ca referendumul să fie paşnic, fără prea multe incidente, aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale. "Ne dorim să fie un referendum unde lumea să meargă la vot, să nu mai fie tensiune, nervi, să nu avem astfel de evnimente. Îmi doresc să anticipăm toate problemele", a conchis Radu Volcinschi. Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa, Enache Buşu, aflat la şedinţă, a lămurit sursa diferitelor interpretări cu privire la populaţia cu drept de vot şi numărul locuitorilor judeţului Constanţa, utilizaţi în baza de lucru a Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa, comparativ cu informaţiile apărute în mass-media referitoare la numărul locuitorilor rezultaţi în urma recensământului naional privind evidenţa populaţiei şi a locuinţelor desfăşurat la sfârşitul anului 2011. A precizat totodată faptul că după tragerea la sorţi a preşedinţilor birourilor secţiilor de votare din cadrul Circumscripţiei Judeţene nr.14 Constanţa va avea loc o instruire a acestora împreună cu preşedintele Biroului Electoral Judeţean Constanţa.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272