REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Matei a început curăţenia de primăvară: oraşul Năvodari înfloreşte

Matei a început curăţenia de primăvară: oraşul Năvodari înfloreşte

Replica API 12 aprilie 2012 | 00:00 107

Parc nou, plantări de flori şi arbori

Parc nou, plantări de flori şi arbori

Năvodărenii au cu ce să se mândrească! Au un primar gospodar, care a realizat multe proiecte, iar altele sunt în curs de derulare. În scurt timp, locuitorii din Năvodari se vor bucura de un nou parc, "Ţara piticilor", un proiect a cărui investiţie s-a ridicat la 14 miliarde de lei.

"Se lucrează în Parcul "Ţara Piticilor" din zona bl. 6 Chimie/ 7 Chimie în spate la magazinul Alfa Beta. Este un proiect pe fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în valoare de 14 miliarde. Parcul va cuprinde atât locuri de joacă pentru copii, cât şi terenuri de sport şi fitness în natură pentru adolescenţi şi spaţii verzi şi pomi ornamentali", a declarat Nicolae Matei, edilul localităţii Năvodari. De menţionat că această investiţie este realizată cu bani de la fondul de mediu, primăria contribuind cu o cofinanţare de 25%. Un alt proiect pe care primarul vrea să-l ducă la bun sfârşit este parcarea pentru 400 de maşini. " Primăria Năvodari, prin societatea Sc Termica Distribuţie, construieşte o parcare pentru 400 maşini, ştiind faptul că zona respectivă era problematică din punct de vedere al spaţilor de parcare, dar şi a acumulării de apă după ploaie", a precizat primarul. Se mai lucrează, de asemenea, la execuţia unor trotuare langă 6 Chimie, cât şi lângă parcarea 7 Chimie, la modernizarea străzii Plopilor, se supralărgeşte strada, se lărgesc trotuarele, se montează pavelelele şi se aranjează spaţiile verzi din zonă. Primăria Năvodari, prin gospodăria comunală, a trecut şi la lucrările de primăvară, în sensul că a început să vopsească bordurile, stâlpii de electricitate şi să monteze indicatoare rutiere, se plantează şi îngrijesc, în această perioadă, spaţiile verzi: pini, brazi, ienuperi verticali şi orizontali, mojdrean, lalele şi se gazonează terenurile din imediata vecinătate a mai multor blocuri. În acelaşi timp, pe toate străzile şi parcuri din Năvodari se plantează flori, lalele, trandafiri, iar în centrul oraşului se plachează cu marmură jardinierile de-a lungul străzii Constanţei. Se continuă, de asemenea, programul de reabilitare, prin Termica Năvodari, a blocului R2B. Şi, tot Termica Năvodari, pune plombe în oraş, în porţiunile în care asfaltul a fost faianţat sau rupt în urma iernii grea. Nici şcolile nu au fost uitate de edil. Astfel că, la Şcoala numărul 2 din localitate se schimbă tâmplăria, aceasta fiind înlocuită cu tâmplărie PVC.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272