REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
13.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Matei: Cei care ne conduc astăzi şi ne-au condus ieri sunt slugile străinilor. Cei care încearcă să schimbe ceva bine în România, au probleme

Matei: Cei care ne conduc astăzi şi ne-au condus ieri sunt slugile străinilor. Cei care încearcă să schimbe ceva bine în România, au probleme

Replica API 2 mai 2014 | 00:00 118

Năvodărenii care s-au strâns, joi, la Tabăra Delfinul, la sărbătoarea organizată de primarul Nicolae Matei, au făcut cea mai bună alegere. 20.000 de mici, 80 de butoaie cu bere, cafea şi muzică românească au fost ingredientele care au stat la baza petrecerii de 1 Mai organizate la Năvodari. Evident, în mijlocul mulţimii s-a aflat şi edilul care nu a ezitat să intre în horă, alături de năvodăreni. Oamenii l-au salutat, l-au îmbrăţişat şi l-au pupat.

1 Mai muncitoresc - la distracţie, tovarăşi! - a fost îndemnul Consiliului Local Năvodari şi al primarului Nicolae Matei, care au organizat, alături de Casa de Cultură din localitate, serbarea câmpenească de 1 Mai. La orele prânzului, peste 3.000 de locuitori au făcut act de prezenţă, au degustat tradiţionalii mici şi au dansat pe muzică sută la sută românească. Startul distracţiei la Năvodari l-a dat parada cu maşini de epocă, motociclete, maşinile off-road şi de raliu, care, pentru câteva zeci de minute, au fost atracţiile năvodărenilor ce s-au arătat impresionaţi de bijuteriile pe patru roţi care au poposit în oraşul lor. La scurt timp, şi-a făcut apariţia şi primarul Nicolae Matei, care a fost asaltat de năvodăreni cu îmbrăţişări şi sărutări.

"În fiecare an vine foarte multe lume la acţiunile noastre. Lumea cunoaşte că suntem bine organizaţi, bine pregătiţi, că totul facem pentru ei, pentru năvodăreni şi pentru turismul românesc. De 1 mai, de Ziua Internaţională a Muncii, aici la Năvodari, micii şi berea miros bine şi ne plac. Muncim împreună şi sărbătorim împreună la Năvodari", ne-a declarat alesul local. "Din păcate, azi sărbătorim mai mult ziua celor care îşi caută un loc de muncă, din păcate, cei care ne conduc astăzi şi ne-au condus ieri, fac politica străinilor, şi nu o politică pentru români. Sunt slugile străinilor. Românii nu o duc aşa cum ar trebui. Cei care încearcă să schimbe ceva bine în România, au probleme. Nu au probleme decât cei care nu fac nimic. Şi nu mă refer la primari, ci la vârfurile societăţii. Dar noi, cu încredere în Dumnezeu, în noi, am reuşit să schimbăm multe lucruri în bine la Năvodari şi în următorii doi ani se vor închide proiecte extraordinar de mari care vor schimba radical faţa oraşului", a mai completat Matei. La petrecerea câmpenească şi-ar fi doit să participe şi reprezentanţi ai unor formaţiuni politice de la malul mării care s-au autoinvitat, spune alesul local. Numai că primarul nu a dorit să dea curs acestor invitaţii. Nici măcar pe Victor Ponta nu l-a invitat, mai ales că acesta din urmă s-a aflat în Constanţa, joi. "Nu l-am invitat pe Victor Ponta pentru că n-am vrut să politizez această zi. Au fost multe formaţiuni politice, poate chiar toate, care s-au autoinvitat, dar n-am dat curs invitaţiilor", a relatat Nicolae Matei, care a ţinut să mai specifice faptul că este atât de dezamăgit de actualul guvern şi de politicienii de astăzi încât nici nu va merge la vot, la alegerile europarlamentare.

"Personal, nu ştiu dacă merg la vot pentru europarlamentare pentru că am rămas cu un gust amar faţă de actualul guvern care vine cu legi antidemocratice. N-am văzut o formaţiune politică care să vină cu programe economice de relansare a economiei româneşti. Toţi flutură steagul corupţiei", a mărturisit şeful administraţiei locale din Năvodari. Revenind la serbarea câmpenească, trebuie precizat faptul că 20.000 de mici au fost pregătiţi pentru petrecăreţi, dar şi 20 de butoaie cu bere. În jurul prânzului, la Tabăra Delfinul s-au adunat aproximativ 4000 de locuitori, iar până seara li s-au alăturat alţi 3000. "Ne-am pregătit cu 20.000 de mici, 80 butoaie cu bere, cafea, apă plată. Este o bucurie pentru tot Năvodariul, pentru administraţie. Este un moment de comuniune între primărie, poliţie, presă şi cetăţenii oraşului Năvodari", a declarat, pentru Replica, Florin Chelaru. Distracţia de 1 mai a fost asigurată de artişti precum What's Up, Axinte de la Vacanţa Mare, Violeta Constantin, Autentic, Sylvie, Dan Cernăvodeanu, Mariana Stan, Aurel Moga şi Lorenna. Pe muzica celei din urmă, edilul Nicolae Matei a încins o horă, alături de năvodărenii săi.

"Personal, nu ştiu dacă merg la vot pentru europarlamentare pentru că am rămas cu un gust amar faţă de actualul guvern care vine cu legi antidemocratice. N-am văzut o formaţiune politică care să vină cu programe economice de relansare a economiei româneşti. Toţi flutură steagul corupţiei", a mărturisit şeful administraţiei locale din Năvodari. Revenind la serbarea câmpenească, trebuie precizat faptul că 20.000 de mici au fost pregătiţi pentru petrecăreţi, dar şi 20 de butoaie cu bere. În jurul prânzului, la Tabăra Delfinul s-au adunat aproximativ 4000 de locuitori, iar până seara li s-au alăturat alţi 3000. "Ne-am pregătit cu 20.000 de mici, 80 butoaie cu bere, cafea, apă plată. Este o bucurie pentru tot Năvodariul, pentru administraţie. Este un moment de comuniune între primărie, poliţie, presă şi cetăţenii oraşului Năvodari", a declarat, pentru Replica, Florin Chelaru. Distracţia de 1 mai a fost asigurată de artişti precum What's Up, Axinte de la Vacanţa Mare, Violeta Constantin, Autentic, Sylvie, Dan Cernăvodeanu, Mariana Stan, Aurel Moga şi Lorenna. Pe muzica celei din urmă, edilul Nicolae Matei a încins o horă, alături de năvodăreni.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272