REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Matei, la lansarea lui Gălbău: Postul de primar e ocupat

Matei, la lansarea lui Gălbău: Postul de primar e ocupat

Replica API 30 aprilie 2012 | 00:00 116

Primarul Năvodariului îi urează contracandidatului să iasă consilier

Primarul Năvodariului îi urează contracandidatului să iasă consilier

Pe ritmuri săltăreţe de dans popular, "Ca românul nu-i nici unul", aşa şi-a lansat sâmbătă Partidul Conservator - Filiala Locală Năvodari candidaţii la alegerile locale din 10 iunie 2012. Sute de năvodăreni au fost mobilizaţi la evenimentul desfăşurat la Casa de Cultură. Printre cei prezenţi, s-a numărat Tudorel Calapod, preşedintele PDL Năvodari, senatorul Mircea Banias, preşedintele PC Constanţa şi primarul Nicolae Matei.

"Este o zi specială pentru Partidul Conservator. Sunt viitorul candidat pentru Primăria Năvodari", a declarat Ştefan Gălbău, preşedintele PC Năvodari, către cei aflaţi în sală. Prezent la eveniment, edilul Nicolae Matei a declarat: "Domnule senator, domnule Gălbău, vă mulţumesc de invitaţie. Postul de primar e ocupat. Să dea Dumnezeu să iasă consilier, pentru că o să ne înţelegem şi o să facem treabă pentru oraşul Năvodari. Mă rog la Dumnezeu să iasă primar cel care poate să facă cea mai bună treabă pentru oraşul Năvodari şi cel mai bine intenţionat. Pe mine vreţi să mă schimbaţi de la primărie. Cred că societatea românească şi legea partidelor ar trebui schimbate din temelii, pentru că în momentul de faţă avantajează doar partidele parlamentare. Mi-a fost greu la începutul mandatului. Mi-ar fi fost mai simplu să fac treabă în Năvodari dacă aveam la masa negocierilor, pe programe politice, şi candidaţi independenţi sau de la PC, pentru că niciodată, într-un singur partid, nu sunt oameni deştepţi. Depinde de noi toţi şi de PC ce va fi, pentru că, într-un fel, de acum se află la guvernare, dar ar trebui şi la conducerea judeţului să schimbăm aceste legi care ne îndreptăţesc candidaţii independenţi. În momentul de faţă legea alegerilor locale dezavantajează candidaţii independenţi", a spus Matei. Primarul Năvodariului a mai declarat că: "Nu vreau să vă vorbesc despre ce am făcut în cei patru ani la Năvodari. Oamenii pot să observe că Năvodariul s-a schimbat. Am avut şi susţinerea domnului Gălbău, dar şi de la PD şi PNL. Cea mai mare realizare a mea este că am reuşit să atrag alături de mine oameni de valoare. Am plecat de jos şi am reuşit să fac echipă. La greu l-am avut şi pe domnul Gălbău. (...) Nu am vândut oraşul Năvodari. E oraşul care m-a făcut primar. Constanţa vroia să aibă un primar marionetă, iar în oraşul vechi să facă centrul de gunoaie periculoase. Mi s-a reproşat că nu am pus filtre", a spus Matei. Facem precizarea că, ulterior, PSD Constanţa a validat candidatura lui Nicolae Matei, ca şi cum n-ar fi existat nici o tensiune între conducerea judeţeană şi edilul-şef al Năvodariului. Revenind la lansarea de candidaţi, preşedintele PC Constanţa i-a recomandat lui Ştefan Gălbău să le explice alegătorilor proiectele pe care vrea să le deruleze. "Există partide cu doctrine diferite, dar până la urmă omul sfinţeşte locul. Pe 10 mai urmează să fie dat startul campaniei electorale, iar domnul Gălbău, cu echipa pe care o conduce, va avea o lună la dispoziţie să explice năvodărenilor care sunt proiectele pe care intenţionează să le deruleze. Îi recomand să discute cu oamenii şi atunci cu siguranţă vor veni spre Partidul Conservator", a declarat Mircea Banias.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272