REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

MATICIUC NU se lasă până când consilierii nu-i aprobă PUZ-ul pentru proiectul de la PESCĂRIE

MATICIUC NU se lasă până când consilierii nu-i aprobă PUZ-ul pentru proiectul de la PESCĂRIE

Replica API 14 ianuarie 2021 | 00:03 5905

Ion Maticiuc, tatăl mondenului Codin Maticiuc, este INSISTENT! Proiectul de la Pescărie va ajunge, din nou, în atenția consilierilor locali. Nu se știe, deocamdată, când, cert este că membrii comisiei de Urbanism au solicitat PUZ-ul, de la Direcția de Urbanism, în vederea consultării. De altfel, acesta nu este singurul PUZ care va fi studiat de noua Comisie de Urbanism.

Proiectul lui Ion Maticiuc, tatăl mondenului Codin Maticiuc, privind realizarea unui complex imobiliar în zona căminelor studenţeşti, de la Pescărie, a eșuat în luna august a anului trecut, după ce consilierii locali nu au aprobat PUZ-ul elaborat, imperios necesar în vederea ridicării ansamblului rezidențial cu 12 etaje. PNL și PMP au fost împotriva proiectului. Împotrivă a fost și independentul Andrei Popescu. Iată că Maticiuc vrea ca PUZ-ul să fie reintrodus pe ordinea de zi. Însă, nu înainte de a ajunge la Comisia de Urbanism. Membrii acesteia au solicitat Direcției de Urbanism proiectul, în vederea consultării.

Terenul de la Pescărie a fost cumpărat treptat, începând cu anul 2004, 2005 și 2006. Un lot de 2.499,1 metri pătraţi a fost cumpărat prin licitaţie publică, în toamna anului 2004. Un teren de 500 mp a fost obţinut prin contract de vânzare - cumpărare, încheiat pe 11 martie 2005, altul tot de 500 mp a fost apoi cumpărat şapte luni mai târziu. Cinci loturi au fost achiziţionate de către Smaranda şi Ion Maticiuc, prin vânzare-cumpărare, în anii 2005 şi 2006.

Blocuri de 12 etaje

Terenurile însumează peste 3.500 de metri pătraţi, sunt în proximitatea zonei de coastă şi prezintă interdicţie temporară de construire, până la aprobarea PUZ-ului. Toate parcelele sunt libere de construcţii, cu excepţia unui lot de 2.500 de metri pătraţi, care are pe el trei corpuri vechi. Regimul de înălţime maxim propus este 2S+P+12 etaje, un procent de ocupare a terenului de 60% şi funcţiunii de servicii, inclusiv retail, birouri, sedii de bancă, activităţi comerciale şi de alimentaţie publică, locuire colectivă, spa, locuri de joacă şi activităţi sportive în spaţii acoperite.

Codin Maticiuc

Nu este singur PUZ solicitat de Comisia de Urbanism

Comisia de Urbanism a cerut, spre consultare, și alte PUZ-uri ce se preconizează să ajunge pe ordinea de zi. Unul dintre acestea este cel care vizează construcția unui imobil cu 7 etaje, în Palazu Mare, între case, sau cel de pe strada Lahovari, care vizează construirea unui bloc cu 3 etaje, tot între case.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La ce mortii vostri ati aprobat toate constructiile la mai putin de 300m de linia tarmului ? Sunt 3 legi cacatilor care impiedica acest lucru. Cum mortii vostri dormiti linistiti si voi si cei ce au construit?? Dupa Aur o sa intre in parlament si Cacat un partid ce va desfiinta toate facaturile afaceristilor labagii din ultimii 30 de ani . Aviz muistilor?!
7
1
Consilierilor, nu va e asa pe la obraz un pic, doar e baiat de baiat!
1
0
Cate o 100 de euro la saracii aia de consilieri si gata.la ce foame au astia mai ales din USR
5
3
Locurile de parcare aferente unde sunt prevazute in proiect? Sau parcam pe plaja si pe Bd. Mamaia ?
14
0
Daca maticiuc vrea sa isi faca un cavou, atunci ar fi trebuit sa cumpere teren in cimitir. Ca asa arata blocurile lui, ca un cavou. Nu e un cm de verdeata, numai betoane, totul bineinteles vopsit alb ca la doctor, sa dea bine la fraieri. Lasa mai nesatulule macar un metru de iarba si o alee sa circule lumea...
12
0
Parca acolo se amenaja un parc osa ne scufundam in beton osa se ajunga sa parasim constanta ne sufocam vara cand peste tot beton degaja caldura
19
0
Ii uram lui nenea Maticiuc sa reuseasca sa construiasca ce vrea el, dar in rai ca acolo e loc de de toate... Pana atunci, cred ca primaria aar treui sa-- aprobe un loc luminat, loc cu verdeata si liniste, unde ingerii il vegheazqa sa construiasca aceste blocuri...
17
2
Oare cati dintre astia care comenteaza aiurea au fost pe acolo in ultimii 20 de ani. Si daca ati vrea, nu ati stii cum sa ajungeti la terenurile respective. Sa fim seriosi, zona este un inaccesibila publicului iar un proiect acolo ar fi binevenit.
2
18
Incepem sa vedem ce se schimba prin stilul de munca al politicienilor nou alesi din constanta. In mod normal asa ceva nu ar trebui aprobat de fiecare data cand e solicitat daca nu e corect. Urmarim votul
20
0
Stere Galan este mai detestat pana si decat Laurentiu Sarbucare imparte bani ai proiecte dupa bunul plac. .Un infect sustinut de mamica Vancea se ia de colegi si le vb urat,femeile ii suporta mitocaniile de frica sa nu fie urmatoarele pe lista lui lunga cu sapaturi.Vezi ca te cauta Florin Anghel de la ist ca nu i-ai mai dat cu limbuta de cand nu mai e prorector.
10
0
Pffff nu ma cautat pe mine ca ii dadeam.si eu niste teren de la camine,doar sa o puna pe fina Simona Etegan sa administreze cladirile,aveam si diriginte de santier,pe Justi Andone.
8
0
Matracucilor, nu vreti voi mai bine sa faceti blocurile astea pe vreo alta coasta, pe vreun alt tarm, sa zicem de ex. vest Africa, sau Antarctica .. N-ar fi rau sa ne scutiti de vreo cateva zeci, sute de mc de beton, ce ii doriti a di trantiti pe malul garlei. O sa ajunga limba asta de nisip numita Mamaia sa se scufunde de atatea investitii. So Don't fucking Do it!
27
0
just do it, only try it. well hell - will be, will see. try me.
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108