REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Maxi-taxiurile din Constanţa devin istorie? Poliţiştii i-au rupt cu amenzi şi mai multe curse au fost suspendate

Maxi-taxiurile din Constanţa devin istorie? Poliţiştii i-au rupt cu amenzi şi mai multe curse au fost suspendate

Replica API 26 martie 2018 | 00:00 301

La final de săptămână, constănțenii au avut parte de o surpriză neplăcută. Au stat să înghețe în stradă zeci de minute până să realizeze că maxi-taxiul așteptat nu mai vine. Oamenii au sesizat faptul că liniile 302, 304 și 305 nu mai circulă încă de câteva zile. Momentan, mai multe persoane au precizat că pe linia 305 a mai fost zărită o cursă, două, însă, în rest, nu. Polițiștii constănțeni au desfășurat o acțiune amplă pe această tematică în cursul zilei de vineri, 23 martie a.c., unde s-au lăsat cu amenzi crase și cu certificate de înmatriculare retrase.

La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au acționat pe linia legalității transportului în comun de persoane, ocazie cu care au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 48.705 de lei. Totodată, polițiștii rutieri au retras șase certificate de înmatriculare. De atunci, constănțenii nu au mai putut circula cu mai multe linii, referindu-ne aici la 302, 304, 305.

Cei mai afectați sunt locuitorii din sudul municipiului, cărora li se rupe legătura directă cu zonele Tomis Nord sau bulevardul Mamaia. „Am stat în stație jumătate de oră să aștept 304 și nu a venit nimic. Până la urmă m-am suit în taxi. Deci nu știu ce se întâmplă de câteva zile, dar după ce că veneau rar, măcar nu eram nevoită să schimb atâtea mașini ca să ajung la birou”, a spus o constănțeancă.

Un alt constănțean a punctat faptul că eș a circulat în aceste zile cu linia 305, ce ar însemna că mai erau trimise pe traseu câteva microbuze. „Eu am luat chiar aseară 305, dar într-adevăr, am stat ceva timp în stație. Ar fi păcat să le scoată. Sunt rapide și ieftine”, a punctat cetățeanul. Pe de altă parte, există constănțeni supărați pe faptul că aceste microbuze sunt, de fapt, „coșciuge pe patru roți”. „Lasă, că așa se dezmembrau în mers, ploua înăuntru. Poate așa se învață minte că totuși, transportul de oameni ar trebui făcut în siguranță, nu să ne aflăm într-un coșciug cu patru roți când mergem la muncă”, a precizat o tânără din Constanța.

Reamintim și faptul că Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța a efectuat o control tematic la nivel național la operatorii de transport în comun din județ, atât privați cât și publici. Acesta nu a aplicat sancțiuni contravenționale, ci a emis mai multe avertismente cu notificări de a remedia problemele apărute. Pe lângă acest aspect, patru microbuze au fost retrase din traseu pentru că erau într-o condiție tehnică deplorabilă.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mersul pe jos face piciorul frumos !
0
0
Cernavoda e cu voi ! Negoita va premiaza !?
0
0
Nu o spun cu rautate.am sta 4 ani in brasov al lucrat sofer la o companie.alo nu exista maxi taxi ptr a nu rupe gura celor cu transportu de la primarie .dar in schimb exista un oras bn stabilit.si exista curse peste tot prin toate zonele unde este interes sa mearga lumea.taficul este mult mai lenjer .prin zona centrala nu stationeaza nimeni pe banda rezervata RAT umbla politia locala in permanenta.au autobuzuri mai noi sunt ok pretu la calatorie este ok curatenie wifi.deci se poate
3
0
Citesc comentariile si vad ca lumea e din in ce mai rea in orasul acesta , maxi-taxiurile sunt o idee buna ca mijloc de transport , problema e ca nu au fost reguli respectate de patroni , sa imbunatateasca masinile si sa respecte regulile de circulatie de catre soferi , iar calatoru tre sa fie civilizat si respectuos , in fond multe zone ale orasului sunt strabatute doar cu un maxi taxi ! Cei care nu isi permit o masina au nevoie de mijloace de transport
2
2
1. Se pregateste terenul pt RATC. Ca sa poata accesa fondurile europene pt autobuze noi, e obligatoriu ca in oras sa nu se mai elibereze licente pentru alti transportatori. 2. Are dreptate dna cu ruta KM5 - Carrefour, dar avand in vedere nesimtirea GMS, nici in 5 ani nu aduceau microbuze MAI noi in trafic, sa nu zic se Euro6 sau altceva. Ei trag cat pot de carutele alea. 3. Nu vrei sa fii sofer si sa fii la volan in spatele unui GMS pe o singura banda de mers pe sens. Ei opresc efectiv la cerere, pe interzis, pe colt, pe trecere de pietoni, oriunde. 5. sa vina vara, sa nu mai ploua in ratc...
4
0
Bravo , pt prima data spui adevarul ! nu am ce sa -ti mai zic .
3
0
Mare adevar ai zis Olga! mai mult ca sigr din alte interese au fost suspendate aceste maxi taxi care oricum aveau conditii de lumea a treia dar,da, astia care stam in km 4-5 cu ce ajungem in diverse locuri ale orasului? ca sa ajungi in centru iti trebuie doua mijloace de transport. ratc ofera conditii de rahat, vin rar, inghesuiala, mirosuri, nu cred ca sunt spalate vreodata, toti imputitii constantei se ingramadesc si ajungi sufocat, cu haine mototolite si cu varii carucioare date cu sete peste picioare sau ghiozdane infipte in stomac ca deh....copiii nu au invatat sa si dea jos gentile!
3
1
cu ce se poate ajunge din km 4-5 in tomis 3 sau la carfour, mai desteptilor, voi aveti masini si va convine, dar cei sarmani, se putea gasi o modalitate de imbunatatire nu de desfintare, aici sunt alte interese la mijloc, in curand va intra pe traseu alte masini cu alt numar de traseu , o fima favorizata, fiecare conducere vine cu preferatii ei
7
2
Victorie!! Cine nu circula cu aceste mijloace dar critica continuu, au castigat. La fel si presa locala care au prezentat tot timpul fel de fel de situatii. Bravo! Ati castigat.
1
2
Felicit Politistii care s-au implicat in aceasta operatiune,deoarece aceste ruginituri,adevarate pericole pentru calatori cat si pentru participantii la trafictrebuie scoase definitiv din trafic!
5
1
Comoditatea romanilor.sa coboare din casa si sa sara direct in masina..sa nu mearga 2 minute pe jos pana la RATC ca le cad .......
8
1
ar trebui facut si pe autobuzele si microbuzele care asigura transportul judetean
5
1
Nu mai invinovati calatorii degeaba, principala vina e tot a autoritatilor ca ei dau autorizatii de transport pentru cosciugele din trafic. Mai ales ca se iau si spagi lunare ca altfel nu ar circula asa ceva pe sosea. Calatorii sunt saraci si sunt nevoiti sa foloseasca bombele astea pe roti.
7
1
ai merita o actiune in instanta pentru calomnie
2
0
In articol scrie ca s-a lasat cu -amenzi crase-. Din dictionar: cras inseamna 1 Grosolan. 2 Care intrece masura. 3 Care nu corespunde nici celor mai modeste exigente. 4 Al carui caracter este sub orice limita. 5 Nerusinat. Deci, ce sa intelegem, ca amenzile au fost grosolane, sau nerusinate?
5
1
Foarte bine, sa le scoata! Mai ales cat incurca traficul cu opririle lor din 50 in 50 metri. Sa nu mai incurajam ieftinica asta pentru ca din cauza asta avem atatia asistati sociali si puturosi. Nu merg la munca, fiindca rezista si asa.. Plang SC-urile de forta de munca necalificata, hotelurile aduc personal din Rp Moldova si restul tarii... fiindca stam pe somaj si ajutor social. Eu i-as lasa sa moara de foame pe leprele ordinare care n-au muncit o saptamana in viata lor.
13
1
eu zic sa faca maxi taxi cu carute, la 1 leu si o mana de fan, sa vezi cum se inghesuie fraierii. prostii tot prosti, le zici ca e periculos pentru ei, ca ei au intretinut sistemul asta, dar o tin pe a lor. si la spital cand ajung vor sa-i trateze medicii. din e bani? bilet v-a dat? din banii de bilet mia mergeau si la spitale o parte infima.
10
2
Trebuia facut demult ordine .Trebuiesc scoase definitiv rablele din circulatie.Transportatorii sa- si innoiasca flota cu microbuze decente sau sa lase pe altii..
20
0
Sa privezi ruptii in cur de mijlocul de transport preferat, de mirosul intepator de transpiratie si de inghesuiala, nu e un lucru bun.
15
8
O sa ajungeti ca in India gunoaielor , sunteti in stare sa calatoriti si pe acoperisul microbuzelor , ptr. un leu !
21
7
jegos imputit, daca mata e lesinata in spital si mai are o suflare sa isi dea duhu iar tu nu ai masina si nici 20 de lei de taxi ,nu te urci in microbuz sa te duci cu 1 leu??? jegosule ce ai vrea sa ai si wc si pscina si spa ????? handicapat nesimtit
57
4
Gunoaie de oameni care circula in cotete ambulante
7
32

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614