REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

MAZĂRE, achitat DEFINITIV, pentru ABUZ în SERVICIU. În primă instanță a primit peste 6 ani

MAZĂRE, achitat DEFINITIV, pentru ABUZ în SERVICIU. În primă instanță a primit peste 6 ani

Replica API 19 ianuarie 2021 | 00:07 7979

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa l-au achitat, luni, printr-o sentinţă definitivă, pe fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre, într-un dosar în care fusese condamnat la 6 ani şi 6 luni de detenţie, în primă instanţă, pentru abuz în serviciu.

Achitată, în acelaşi dosar, a fost şi reprezentanta mai multor societăţi comerciale, Sorina Gina Hortolomei Moscu, ce fusese condamnată în primă instanţă la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, pentru spălarea banilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanța, a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață de 11.890 m.p. teren situată în intravilanul municipiului Constanța, stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia.

Precizăm că este vorba despre terenurile aferente clădirilor Complex Castel Mamaia și Cazino Mamaia.

Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de inculpata Hortolomei Moscu Sorina Gina. La data de 31 mai 2007, inculpatele Hortolomei Moscu Sorina Gina și SC Mehmetoglu SRL au dobândit, prin cumpărare, de la RAEDPP Constanța, un teren în suprafață de 502,81 m.p. cunoscând că prețul atribuit era cu mult diminuat față de valoarea comercială reală.

Terenul respectiv a fost ulterior transferat societăților comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) și de SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeași inculpată. Tranzacțiile respective s-au făcut prin creșterea succesivă a prețului, astfel încât SC Millenium Global Development SA a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piață, fiind disimulată proveniența ilicită a acestor terenuri.

Minuta instanței

În baza art.421 pct.1. lit.b) cod procedură penală, respinge apelurile formulate de DNA, Serviciul Teritorial Constanţa şi partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa ca nefondate. În baza art.421 alin.(1) pct.2 lit.a) cod procedură penală, admite apelurile formulate de inculpaţi, desfiinţează hotărârea atacată şi, rejudecând: În baza art.396 alin.(5) cod procedură penală în ref. la art.17 alin.(2) cod procedură penală şi art.16 alin.(1) lit.b) cod procedură penală, achită pe inculpaţii: - Mazăre Radu Stefan, pentru infracţiunile de ”abuz în serviciu” prev. de art.297 alin.(1) cu aplic. art.309 cod penal şi art.5 cod penal, ”abuz în serviciu” prev. de art.132 din Lg. nr.78/2000 cu ref. la art.297 alin.(1) cu aplic. art.5 cod penal, ”abuz în serviciu” prev. de art.132 din Lg. nr.78/2000 cu ref. la art.297 alin.(1) cu aplic. art.5 cod penal; - Hortolomei Moscu Sorina Gina şi SC Mehmetoglu SRL, pentru infracţiunile de ”spălare a banilor” prev. de art.29 alin.(1) lit.a,c) din Lg. nr.656/2002 cu aplic. art.74 alin.(1) lit.a) cod penal 1969 şi art.5 cod penal, ”spălare a banilor” prev. de art.29 alin.(1) lit.c) din Lg. nr.656/2002 cu aplic. art.74 alin.(1) lit.a) cod penal 1969 şi art.5 cod penal; - SC Mehmetoglu SRL, pentru infracţiunile de ”spălare a banilor” prev. de art.29 alin.(1) lit.a,c) din Lg. nr.656/2002 cu aplic. art.5 cod penal, ”spălare a banilor” prev. de art.29 alin.(1) lit.c) din Lg. nr.656/2002 cu aplic. art.5 cod penal; - SC Bulevard SA, pentru infracţiunile de ”spălare a banilor” prev. de art.29 alin.(1) lit.a) din Lg. nr.656/2002 cu aplic. art.5 cod penal, ”spălare a banilor” prev. de art.29 alin.(1) lit.c) din Lg. nr.656/2002 cu aplic. art.5 cod penal; - SC Millenium Global Developement SA, pentru infracţiunea de ”spălare a banilor” prev. de art.29 alin.(1) lit.c) din Lg. nr.656/2002 cu aplic. art.5 cod penal. Ia act că măsura preventivă a suspendării procedurii de lichidare s-a revocat prin încheierea din 19.11.2019 faţă de inculpata SC Bulevard SA. Respinge acțiunea civilă formulată de partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa ca nefondată. În baza art.404 alin.(4) lit.c,d) cod procedură penală, ridică măsura sechestrului asigurător aplicat potrivit art.32 din Lg. nr.656/2002, art.249 cod procedură penală asupra bunurilor inculpaţilor. Înlătură dispoziţiile referitoare la condamnarea inculpaţilor, cele privind pedepsele complementare şi accesorii, obligarea la plata cheltuielilor judiciare către stat. Cheltuielile judiciare vizând urmărirea penală, judecata în primă instanţă rămân în sarcina statului. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei primei instanţe dacă nu sunt contrare prezentei decizii. . Definitivă.Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.01.2021.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine este aceasta Hortolomei Moscu Sorina? Cate firme are si cata avere? Nu confiscam nimic?
8
1
Liviu Dragnea.
1
5
Respect Mazare
2
10
mai bine il judecau in africa oricum terenurile sau transferat in madagascar JUSTITIE UE pardon am gresit 2 instante in 2 tari diferite curat murdar coane fanica fostul primar reprezentat de ministrul justitiei liberal NE MERITAM SOARTA PACAT DE CEI MORTI PENTRU LIBERTATE UNDE ESTI CUZA ...
11
2
Tu spui ca sunt doua variante:ori completul a luat spaga,ori Andrei Bodean a facut abuz de putere,eu spun ca ar mai fi ceva;poate Stelian Ion fostul avocat a lui R.Mazare s-a folosit folosit de functia actuala"ministrul Justitiei"si a influentat verdictul asta,ori daca este adevarat machidonul trebuie schimbat din functie dar pentru ca nu se stie trebuie cercetata si varianta asta,daca Stelian Ion"nu si-a bagat coada"nu are dece sa ii fie frica de un control in cazul asta unde decizia instantei este cel putin ciudata.Nu-i asa Dan Barna"noi USRul vom lupta pentru o justitie curata in Romania"
17
1
canaliile de judecatori oare dau socoteala la cineva ?
32
1
Acum s-au platit datoriile de catre justitiabilii cadorisiti cu terenuri, titluri si spatii comerciale. Vechea zicala cu mana care o spala pe cealalta.
10
0
Spagile sunt date din banii FURATI DE LA NOI de la gura copiilor si batranilor si cei 4 mil plecati afara !Acest ordinar trebuie spanzurat in piata publica averea confiscata !
30
0
Sa vedem cine promoveaza in curand si unde ca sa intelegem si noi pulimea
11
0
colegilor, o sa se sesizeze csm pe diferentele astea mari intre sentinte, aveti grija
12
0
Ne-a promis pastaie ca ne scapa de mafioti nu ca ai transforma pe toti buli
7
1
in prima instanta cand a fost condamnat nu a vrut sa cotizeze. Acum la recurs au cazut la pace. Cica s-au dat pestre 300.000 de euro ca sa fie toata lumea multumita ! Sa imi bag pula in justitia romana !!!
16
2
Cu placere!
6
0
Stelian Ion nu uita de unde a ciugulit si se revanseaza! bravo stelian ion! bravo si cu pensiile si pensionarile! ce a fost in mintea voastra cand ati votat???
19
2
iarasi au lovit judecatorii melcilor cta,aceeasimcare l.au albit pe iorgus zanfir,vecinul,,ex primarul mangaliei ajuns milionar dintr.un taran oparit.acum taran oparit incult milionar. vedeti ba spagile primite de maimutoi sau rudele lor,deobicei terenuri,casein olimp sau in alta parte,ori conturi grase in madagascar,seichelles,etc! cine castreaza spagarii????
13
1
Recompensa ptr ca a nenorocit orasul pe vecie !----ti-e rusine sa spui ca esti din Cta !----bravo jutitiei romine
16
2
Cumpar pt ca mi convine pretul ! Auzi tu motiv , n a platit cat vrea vanzatorul . Maine te condamna ca n ai patit pe o masina , in targ , cat vrea distrusul care o vinde .
8
4
Nu va mai chinuiti cu vrajeala. Orice om cu mintea la locul ei, se pisa pe comentariile voastre. Nu mai incalziti ciorba cu Stelian Ion si cu peneleu. Va inteleg ca ati ramas fara furtisaguri, ce sa va facem, ne pare rau de voi. Mai munciti si voi pe la patron, sa vedeti cum e. Daca nu, faceti foamea, sau traiti din ce ati furat 4 ani. Mai scrieti o vrajeala de comentariu, cine stie, poate va mai crede vreo baba oparita cu puiul lui Mazare.
5
16
Asta este justitia din tara babuinilor numita Romania.De la 6 ani de puscarie la achitare.Bravo sincer pentru judecatori...si pt cei de la fond si pt cei din apel.Niste viermi!!!!
33
3
Ii prieste paiatzei venirea lui Stelian Ion la butoane.
32
6
O justitie corecta. Felicitari judecatorilor constanteni rationali si verticali.
10
42
Nimeni nu poate sa spuna sigur dar se poate ca la achitarea mascariciului penal sa fi contat si faptul ca fostul lui avocat caruia Mazare i-a dat o garsoniera cand era primar pentru ca era sarac acum a ajuns ministrul de justitie al Romaniei.
37
3
Forta Radu Mazare .... cel ce a facut contra mafiei politice
5
25
Nu ma mira . la cata coruptie exista in curtea de apel constanta
45
3
Interesele financiare au fost foarte mari. Pentru justitia de azi -prostituata de lux a Romaniei- nu a contat ca un oras intreg a fost tratat drept mosie personala de Mazare et co. Lucrurile astea nu se intamplau fara complicitatea procurorilor, judecatorilor, avocatilor, notarilor si serviciilor. Acum astia toti sunt rentieri AirBnB.
38
2
BAAAAAAAA ALA DE MAI JOS ARE DREPTATE CU STELICA
22
3
Stat in stat. Acum vedeti ca ar fi mai buni, mai ieftini si mai eficienti, judecatirii importati din Elvetia?
30
1
ii suge puloiu
9
13
noi ii dorim, sa stea cat mai mult la , zdup, si daca se poate pe veci..
30
8
coruptiaucide!!!
20
3
Cel mai bun primar din istoria haznalei denumita Constanta
21
40
Gata! Mai pleaca doi prosti sa il astepte in Madagascar! Ii da drumu, nu!?
19
3
au stat la vanzare terenurile din Mamaia o gramada de timp si nu le vroia nimeni pt ca acolo pamantul nu e bun ,e amestecat cu nisip .La un moment dat s ar fi multumit primaria si 10 euro mp,dar uite ca au gasit pe unii de au platit cam dublu si tot nu i bine?Bine ca s a terminat cu bine, ca oamenii de aici stiu cite sacrificii a facut,saracul.ca de l judecau prin alte parti , cine stie ce frustari de concediu erau si .ptiu..cruce de aur !
10
28
are un nume Stelian Ion.
55
2
totul este pe noude-acum, nu mai este nimic pe vechi, doar prostia din capu' vostru a ramas pe vechi
8
8
Pai prima instanta trebuie anchetata pentru judecata nedreapta. Sau a doua ??... Care a judecat prost? Sau legea e tembela si permite orice. Oricum justitia cum arata ea are nevoie de o institutie care sa ancheteze cum judeca astia. Nu sa desfiinteze cum vor unii. Iata ca nu stim daca e hotie sau nu. Poate va trebui chiar sa ne cerem scuze pentru injuraturile aplicate lu mazare. Justitie de kkt.
49
4
Avem doua variante: ori completul a luat spaga, mamaaaaaaaaa ce spaga mare, sau Andei Bodean a abuzat de putere si trebuie dat afara din magistratura. CSM, IJ, SS sunt cele trei maimute!
45
3
S-a schimbat conducerea, s-au schimbat legile .
34
3
Oricum o contopea cu aia de 9 ani, ca e pe vechi.
24
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212