REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Mazăre şi Florea s-au întrecut în bazinul complexului de nataţie deschis de campion

Mazăre şi Florea s-au întrecut în bazinul complexului de nataţie deschis de campion

Replica API 26 iulie 2013 | 00:00 260

"Atena Swim Center"din Constanţa, o investiţie de 600.000 euro, a fost inaugurată

"Atena Swim Center"din Constanţa, o investiţie de 600.000 euro, a fost inaugurată

Joi a avut loc inaugurarea oficială a complexului de nataţie deschis la Constanţa de către Răzvan Florea, "Atena Swim Center" - o investiţie de 600.000 de euro. La eveniment au participat, printre alţii, Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, Elena Frîncu, fosta directoare a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, Răducu Popescu, şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa, dar şi viceprimarii Constanţei, Gabi Stan şi Decebal Făgădău. Elena Frîncu i-a propus primarului să-l facă cetăţean de onoare pe Răzvan Florea. Edilul Constanţei a testat noul bazin şi a înotat alături de medaliatul olimpic Răzvan Florea.

"Este un vis al meu încă din anul 2004, care din păcate sau din fericire, putem spune că a luat naştere în anul 2013. Este adevărat că eu mi-am încheiat cariera în 2010 şi am încercat apoi să dezvolt cât mai mult acest proiect. Nu a fost uşor, a fost destul de greu, soţia mea, Oana, a dus greul acestui bazin. Este un bazin de dimensiuni semiolimpice, 25 de metri cu 4 culoare, este destinat atât celor mici, cât şi iubitorilor de sport din Constanţa, cei care doresc să aibă o viaţă sănătoasă, cât mai lungă. Vreau să le mulţumesc şi autorităţilor locale, fără ei nu puteam să mă mişc, să putem dezvolta acest proiect cât mai repede. Electrica, RAJA, Primăria, m-au înţeles, sunt oameni deosebiţi care mi-au deschis uşa indiferent de oră", a declarat Răzvan Florea. Bazinul este destinat şi copiilor între 2 şi 4 ani, având o piscină mică pentru baby swim. De asemenea, există grupe de iniţiere şi perfecţionare cu copii de la 5 la 18 ani, iar segmentul de adulţi are un program bine stabilit, astfel încât să nu pericliteze orele de iniţiere pentru copii. "Răzvan este prietenul meu, este un sportiv care a performat. Un băiat care din performanţa pe care a făcut-o în sport s-a hotărât să-şi facă şi o afacere. La un moment dat, până în 1990, erau bazine de înot în Constanţa. După 1990 ele au dispărut, s-au transformat în săli de bingo, în săli de nunţi ş.a.m.d. Iată că piaţa a cerut şi au început să apară bazine de înot private. Nu se poate să ai o viaţă sănătoasă, o viaţă relaxată mental şi cu un trup sănătos, fără să faci sport. Eu, atunci când nu mă dau cu zmeul, cu jet-ul, cu flyboard-ul sau cu altă jucărie, înot. Când nu este vânt sau nu sunt valuri, înot în mare, cam 2 km şi jumătate, zilnic. Am nişte lăbuţe speciale de înot, nişte palmare mai speciale ca să trag puţin mai tare. Este un sport extraordinar şi vă recomand să vă trimiteţi copii, să veniţi şi voi să înotaţi, ca mine, minim o oră", a spus primarul Constanţei, Radu Mazăre. Întrebat cum l-a ajutat pe Răzvan Florea pentru a deschide bazinul de înot, edilul a răspuns: "Pe Răzvan l-am scutit pe cât am putut de birocraţie, PUZ-uri, hârtii, avize. Cu asta l-am ajutat, că altfel stai câte 3 ani până să iei hârtia, atât de sofisticată şi alambicată este birocraţia românească-europeană".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212