REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Medgidia preia modelul cartierului social „Henri Coandă” din Constanţa

Medgidia preia modelul cartierului social „Henri Coandă” din Constanţa

Replica API 22 octombrie 2014 | 23:49 293

Chiriaşii blocurilor GIC şi 3 Tineret, mutaţi în 342 de apartamente noi

Chiriaşii blocurilor GIC şi 3 Tineret, mutaţi în 342 de apartamente noi

Chiriaşii blocurilor GIC şi 3 Tineret din Medgidia vor fi mutaţi în 342 de apartamente noi. Decizia aparţine administraţiei locale. Primăria vrea să construiască un campus de locuinţe după modelul Cartierului social „Henri Coandă” din Constanţa.

Sala de şedinţe a Primăriei municipiului Medgidia a fost gazda unei dezbateri publice cu teme sociale şi de salubritate, care s-a desfăşurat luni, 20 octombrie a.c. Punctele puse în discuţie au vizat construcţia unui spaţiu destinat locuinţelor sociale în Medgidia, pe strada Dezrobirii. Cel de-al doilea punct a fost referitor la documentaţia de delegare a serviciului de salubritate, în condiţiile în care contractul cu actualul operator de salubritate va expira în luna decembrie. La primul punct de pe ordinea dezbaterii s-a prezentat proiectul Campusului de locuinţe sociale, scopul, poziţionarea şi planul construcţiei. „Acest campus social are ca scop eliminarea actualelor condiţii de viaţă insalubre de pe teritoriul municipiului. Mai exact, prin acest campus vom încerca să oferim condiţii de viaţă civilizate persoanelor nevoiaşe din Medgidia, care momentan locuiesc în diferite zone ale oraşului si creează atât un aspect neplăcut, cât şi potenţiale focare de infecţie”, a declarat primarul Marian Iordache. Proiectul campusului social cuprinde un ansamblu de locuinţe colective cu regim de înălţime P + 2E, cu o suprafaţă construită de 475 mp, precum şi trei construcţii conexe - magazin, punct sanitar şi modul administrativ.

În plan există construcţia a şase blocuri care cuprind 342 de apartamente, cu câte una, două sau trei camere. În proiect mai sunt incluse şi spaţii verzi, două locuri de joacă pentru copii, precum şi parcări supraterane. Suprafaţa totală a spaţiului inclus în proiect este de 14.500mp. „Există dorinţa de a muta în acest campus chiriaşii blocurilor GIC şi 3 Tineret, precum şi cei care locuiesc în zonele de barăci din municipiu.Ulterior, cele două blocuri vor fi reamenajate şi vor putea fi date în folosinţă ca locuinţe sociale de tip ANL, celor care sunt deja pe listele de aşteptare întocmite la primărie”, a mai declarat primarul Marian Iordache. În ceea ce priveşte cel de-al doilea punct din dezbatere, a fost prezentată documentaţia de delegare a serviciului de salubritate. Contractul semnat cu actuala companie de salubritate va expira în luna decembrie, iar primăria doreşte să evite o situaţie în care Medgidia sa rămână fără un operator de salubritate din motive evidente, pentru păstrarea normelor de igienă şi salubritate din municipiu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369