REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Medic al Institutului Matei Balș, despre COVID-19: Este singurul lucru care vă poate ajuta!

Medic al Institutului Matei Balș, despre COVID-19: Este singurul lucru care vă poate ajuta!

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 3651

Odată cu creșterea numărului de cazuri cu Coronavirus în România, o parte a cetățenilor s-a panicat și a încercat diferite remedii neverificate de specialiști. Ultimul "tratament" apărut pe internet este Vitamina C. Specialiștii avertizează că folosirea Vitaminei C în exces duce la alte complicații și că în niciun caz Covid-19 nu poate fi tratat cu așa ceva.

"Vă rog să ignorați toate sfaturile privind folosirea vitaminei C împotriva Covid-19, pentru că riscați să vă distrugeți stomacul fără motiv. Problema foarte mare pe care o dă Coronavirus pe plămâni este o inflamație abnormă. Este ceva incredibil. Tocmai pentru că organismul nu cunoaște acest virus, sistemul imunitar are o reacție foarte violentă și produce inflamație mare. Tocmai de aceea copiii nu au mari probleme, pentru că organismul lor, în acea fază, au un sistem imunitar incomplet dezvoltat. Vitamina C ridică răspunsul imunitar, îți face corpul mult mai reactiv", au precizat, pentru Replica, surse din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș".

Dincolo de recomandările venite pe cale oficială, precum spălatul frecvent al mâinilor sau evitarea zonelor aglomerate, specialiștii ne recomandă să evităm cât mai mult să ieșim din casă. Autoizolarea este cel mai bun tratament în acest moment.

"Singurul lucru care vă poate ajuta este să nu ieșiți din casă. Este singurul lucru! Oricât te-ai proteja prin spălatul mâinilor, este foarte greu să iei niște măsuri corecte , pentru că virusul poate rămâne pe haine. Trebuie să fiți extrem de atenți. Este foarte dificil să te dezinfectezi perfect în momentul în care intri în casă. Marea majoritatea a cazurilor se iau prin atingerea obiectelor contaminate. Este bine să nu vă apropiați la mai puțin de un metru de absolut nimeni și este bine să vă luați cât mai puține accesorii dacă este imperios necesar să ieșiți din case. ", ne-au declarat aceleași surse.

Medicii din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" folosesc în prezent un tratament. "Se folosește un tratament prin antiviral, cicomedicament, care se folosește de fapt pentru artitra rematoidă, anticorp monoclonal, care reduce inflamație. S-a optat pentru asta pentru că plămânii se inflamează atât de tare, iar pacienții nu mai reușesc să respire".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sorin Hulubei Oricum ai plangere penala pentru comunicare de informatii false. Ai si 3 reclamatii la 112 si peste 18 apeluri la telverde. Va aparea si in presa centrala, ca sa va linistiti.
0
0
Virusul nu traieste pe haine bai imbecilule mai esti si Doctor .Esti pus politic sa vorbesti neadevaruri.In Germania nu fac astia atata tam tamuri ca voi isi vad de treaba lor.
1
2
urgent trebuie inchise granitele si aeroporturile fara discutie
6
2
Mai Avram,tembel e fiul mamei tale.Sau copiii mamei tale sunt tembeli,sa fie clar.
3
0
Cum romanii sunt in continuare tembeli pana la moarte in marea lor majoritate,este firesc ca sfaturile unor specialist adevarati sa fie luate la misto'. Pai cum sa nu crezi in mesajele de pe telefonul tau,de pe reteaua ta de socializare cu talambii? Nu,noi romanasii suntem ,,dastepti'',ce se trezeste un Cercel sau un Arafat sa ne dea noua sfaturi? DNA sa vina sa-i ia pe astia .Hai pe bune,cine are valoare mai mare,Strainu Cercel sau Adi Minune? Te pomenesti ca doctorii astia sunt mai valorosi ca orice sef de clan interlop? Bai,ia sa ne lasati cu sfaturile astea doctorasilor.
1
2
Dezinformarea si panica o creaza media cu tot felul de stiri ireale, colectate de la surse noname. In aceasta panica, multi romani cred cu tarie tot ce scrie presa. Va recomand sa tratati cu responsabilitate problema. Avizi de senzational veti face mai mult rau populatiei.
4
0
Cat de idiot sa fii sa transcrii un mesaj de wapp care nu are nicio fundamentare. Ziaristii lu cacat. Va pricepeti doar la santaje ieftine.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108