REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Medic: Am speranţa că se vor introduce anumite preparate vaccinale în Programul de Vaccinare

Medic: Am speranţa că se vor introduce anumite preparate vaccinale în Programul de Vaccinare

Replica API 30 aprilie 2022 | 00:00 291

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, prof. dr. Doina Azoicăi, şi-a exprimat speranţa, joi, în cadrul unei dezbateri, cu privire la introducerea unor preparate vaccinale în Programul Naţional de Vaccinare, în special pentru pacienţii cronici.

Prof. dr. Doina Azoicăi

"Am speranţa că se vor face foarte multe lucruri de introducere a anumitor preparate vaccinale în Programul Naţional de Vaccinare. Făcând parte din Comitetul Naţional de Vaccinologie, cunosc discuţiile - care sunt foarte constructive - şi eu cred că vor ajunge la o finalitate ca anumite preparate vaccinale pentru populaţie adultă să intre în Programul Naţional de Vaccinare şi implicit să fie asigurate în mod gratuit, sistematic şi oarecum mai organizat, prin faptul că aplicarea Programului Naţional de Vaccinare este imperios necesară într-o strategie naţională. Cred că vaccinarea diftero-tetanos-pertussis va fi vaccinarea care va intra cu prioritate în Programul Naţional de Vaccinare, cu această succesiune din zece în zece ani. (...) Ţin foarte mult să accentuez necesitatea găsirii unei soluţii pentru pacientul cronic. Sunt foarte mulţi pacienţi cronici care au nevoie de aceste preparate vaccinale cu sau fără imunosupresie", a afirmat medicul la dezbaterea online "Accesibilitate vs. informare în vaccinarea pe durata întregii vieţi", organizată de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, scrie Agerpres.

Potrivit acesteia, un prim pas pentru accesibilitatea la vaccinare ar fi asigurarea unei metode de compensare.

"Facem strategii, noi recomandăm, populaţia este sensibilizată la această idee, dar în momentul în care această populaţie este pusă în situaţia să îşi cumpere aceste vaccinuri, sigur că renunţarea la vaccinare poate că nu este pentru că nu s-ar dori sau nu ar fi convingerea că vaccinarea ar fi un lucru potrivit pentru fiecare în parte, dar posibilităţile financiare sunt limitate, aşa cum bine ştim, şi prioritatea nu va fi cumpărarea unui vaccin, ci vor fi necesităţile acestea imediate şi zilnice. În ceea ce priveşte accesibilitatea, un prim pas ar fi ca accesibilitatea să fie asigurată printr-o metodă de compensare", arătat Doina Azoicăi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272