REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° ConstanÈ›a Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.1° ConstanÈ›a Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Medic: „Nu cred că mai merită discutat despre siguranţa vaccinului antigripal“

Medic: „Nu cred că mai merită discutat despre siguranţa vaccinului antigripal“

A.F. 16 ianuarie 2023 | 00:00 382

Managerul Spitalului Clinic de Boli InfecÅ£ioase ÅŸi Tropicale "Dr. Victor BabeÅŸ", Simin Aysel Florescu, afirmă că este nevoie de vaccinarea antigripală, pentru a preveni un număr mai mare de cazuri de gripă, ea afirmând că vaccinul care previne gripa „este atât de cunoscut ÅŸi aplicat de zeci de ani încât nu cred că mai merită discutat despre siguranÅ£a lui”, informează news.ro.

”Este în continuare necesară vaccinarea antigripală, măcar, pentru a preveni totuÅŸi un număr foarte mare, în timp scurt, de cazuri. Vaccinul antigripal este atât de cunoscut ÅŸi aplicat de zeci de ani încât nu cred că mai merită discutat despre siguranÅ£a lui”, a declarat, duminică după amiază, într-o intervenÅ£ie la Digi 24, managerul Institutului de Boli InfecÅ£ioase „Victor BabeÅŸ”.

Conform acesteia, „ca ÅŸi număr de prezentări sunt destul de multe atât la adulÅ£i, cât ÅŸi la copii”. ”Din aceÅŸti oameni reÅ£inem cazurile mai dificile, cazurile de pacienÅ£i care necesit tratament în spital”, precizează medicul.

Aceasta a subliniat că, la Spitalul „Victor BabeÅŸ” toÅ£i pacienÅ£ii care vin la urgenÅ£e primesc mască sanitară de protecÅ£ie, iar cei cu afecÅ£iuni respiratorii sunt îndrumaÅ£i către un anumit pavilion al unităţii sanitare pentru a preveni transmiterea virusurilor de la un pacient la altul. „Dar, odată cu creÅŸterea aglomeraÅ£iei, lucrurile se pot complica. Eu cred că foarte utilă ar fi adresarea către medicii de familie, aÅŸa cum am spus întotdeauna, pentru primele măsuri ÅŸi ar trebui să ajungă la spital numai cazurile într-adevăr complicate, care nu mai pot fi tratate acasă, sub supravegherea medicului de familie”, a precizat medicul, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce mai cer farmaciile recomandare scrisa de la medic; inteleg ca degeaba sau au probleme cu capul; daca ajung la medic il fac acolo si nu ma mai duc la farmacie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212