REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Medic cardiolog: Aspirina poate face rău după vaccinare

Medic cardiolog: Aspirina poate face rău după vaccinare

Replica API 1 februarie 2022 | 16:29 2136

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu îi avertizează pe oameni că recomandarea privind un tratament cu aspirină pentru a preîntâmpina apariția cheagurilor de sânge după vaccinare este falsă și periculoasă.

Mecanismul prin care pot apărea cheaguri după vaccinare nu are nimic de a face cu modul în care acționează aspirina, susține Gabriel Tatu-Chițoiu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie. Medicul mai spune că aspirina poate crește major riscul de producere a hemoragiilor sau le poate agrava pe cele deja declanșate.

„Nu există (și nici nu avea cum să existe) vreo dovadă că pre-tratamentul cu aspirina poate preveni cheagurile induse de vaccin. Din acest motiv + riscurile hemoragice, administrarea de aspirina înainte de vaccinare nu este recomandată în reglementările actuale legate de vaccinare”, explică medicul Tatu-Chițoiu, scrie stiripesurse.ro.

Concluzia este că recomandarea privind aspirina este nu numai falsă, dar și periculoasă. Pe scurt: nu luați aspirina înainte / după vaccinare. Nu ajută cu nimic ba mai mult va poate face rău, precizează medicul Gabriel Tatu-Chițoiu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai exista ceva care sa ne faca bine?!
4
0
da si asta cu presupusul ce a facut studiu de caz ?si pe cat timp ca abia sunt cateva luni de la aparitie
2
0
Cum sa ai incredere in astia cand au pareri total diferite , este ca la mecanic
12
0
Pai unii doctori spun una,altii alta,nu mai inteleg nimic.Nici macar doctorii in tara asta nu merg la unison pe o prapadita de aspirina.Totul e haotic si fara noima,macar voi ca jurnalisti,nu mai scrieti despre ceva ce nici doctorii nu stiu.
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212