REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

MEDIC de la Spitalul Județean Tulcea, DECEDAT într-un ACCIDENT de MAȘINĂ

MEDIC de la Spitalul Județean Tulcea, DECEDAT într-un ACCIDENT de MAȘINĂ

Replica API 1 noiembrie 2021 | 20:08 3051

Medicul Călin M. se afla în proces cu Spitalul Județean din Tulcea, după ce fusese sancționat de către acesta în mai multe rânduri. Ultima oară, a fost sancționat pentru că, deși era de gardă la domiciliu, a răspuns solicitării Serviciului de Primire Urgențe doar telefonic, dar a refuzat să se prezinte pentru consultație. Medicul contestase decizia de sancționare solicitând anularea deciziei cu obligarea angajatorului să radieze sancțiunile din cazierul său, să-i fie plătite daune compensatorii și morale, precum și cheltuielile de judecată. În primă instanța, Călin M. pierduse procesul însă făcuse apel la sentință. Din păcate, procesul a fost suspendat, medicul pierzându-și viața într-un accident teribil de mașină. A izbit în plin un motociclist care circula regulamentar din sens opus. Niciunul dintre conducători nu au avut timp de reacție.

Ce făcuse medicul

Potrivit angajatorului, „deși era de gardă la domiciliu, contestatorul a răspuns solicitării doar telefonic, refuzând să se prezinte la Serviciul de Primire Urgențe pentru a consulta pacientul pentru care în data de 15.05.2020 s-a solicitat un consult urologic”. Călin M. a susținut că de-a lungul timpului a fost ”vânat” de șeful instituției pentru a fi îndepărtat din postul pe care îl ocupa. Astfel, din audierea martorilor propuși raportat la cercetarea disciplinară ce a conchis inițial că nu a săvârșit nicio abatere, pentru ca a doua zi să fie sancționat, se poate ajunge la conduce la concluzia că, indiferent de demersurile efectuate, sancțiunea se dorea a fi aplicată cu orice pretext.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Tribunalului din Tulcea au reținut că în cauză a rezultat existența abaterii disciplinare pentru care a fost sancționat contestatorul, Decizia de sancționare dovedindu-se a fi legală și temeinică, iar apărările contestatorului nefiind în măsură să îl exonereze de răspunderea disciplinară antrenată de abaterea constatată și sancționată prin decizia contestată, motiv pentru care va respinge demersul judiciar promovat de contestatorul Călin M., ca nefondat. Instanța a hotărât respingerea contestației lui Călin M. ca nefondată. Decizia nu este definitivă, însă în urma decesului medicului cauza a fost suspendată.

Cine a fost medicul Călin M.

Doctorul Călin M. avea 62 de ani şi era specialist în urologie. A lucrat în urmă cu mulţi ani la Spitalul din Baia Mare, dar sursele noastre spun că şi-a pierdut dreptul de liberă practică, a plecat în străinătate, iar acum lucra la privat, în Tulcea. Are doi fii, amândoi medici cu cabinete private în Vişeu de Sus.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trecut la covid
3
6
Ce e asta, ca nu am inteles nimic. Daca ala a murit, ce rost avea sa ne spuneti despre procesele lui
4
1
a omorat un om, bine naibii ca a murit si el ca sigur isi lua cu suspendare, un jeg nenorocit, saracul motocicliest, a murit de unu cu 4 roti, donatorii de organe? criminalii sunt astia cu 4 roti
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212