REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.3° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
35.3° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Medic: Evitați aceste produse, ele distrug intestinele

Medic: Evitați aceste produse, ele distrug intestinele

A.F. 24 martie 2023 | 00:00 630

Se spune că toate bolile încep în intestin. Această parte extrem de importantă a sistemului digestiv contribuie la imunitatea generală a organismului, iar orice deteriorare sau dezechilibru bacterian le provoacă disconfort. Dacă semnalele pe care le trimit sunt subestimate, pe termen lung pot duce la boli foarte grave – inclusiv la cancer.

Medic: Evitati aceste produse, ele distrug intestinele

De aceea, este extrem de important să „hrănim” intestinele cu produse valoroase. Intestinele sunt o parte extrem de importantă a sistemului digestiv, care îndeplinește multe funcții vitale în organism.

Din păcate, unele produse pe care le consumăm zilnic duc la înfundarea lor, iar în ele se formează inflamații. Iată care sunt produsele pe care ar trebui să le evitați pentru a preveni afecțiunile neplăcute și bolile intestinale.

Zaharuri simple

Zaharurile simple sunt un teren ideal pentru bacteriile patogene, inclusiv pentru candida. Consumul lor regulat poate duce la o creștere excesivă a florei patogene și, astfel, la boli inflamatorii. Cei mai mulți oameni au prea multe zaharuri simple în dieta lor zilnică.

Antibioticele

Se știe de mult timp că antibioticele sunt fatale pentru afecțiunile intestinale. Ele distrug nu numai bacteriile rele, ci și pe cele bune și inhibă astfel valoroasa microflore intestinală. Este nevoie de ceva timp pentru a se recupera după terapia cu antibiotice. De aceea, acestea nu trebuie folosite prea des și, dacă este necesar, trebuie luate și preparate probiotice.

Carnea roșie

Carnea este greu de digerat și poate rămâne mult timp în intestine, provocând disconfort și multe afecțiuni. Carnea roșie, în special cea procesată, consumată în mod regulat, crește, de asemenea, riscul de cancer colorectal. În loc să vă serviți o friptură la cină, alegeți o porție de legume și pește ușor. Instinctul tău îți va mulțumi cu siguranță pentru această alegere.
Aditivii alimentari

Aditivii alimentari, cum ar fi potențiatorii de aromă, conservanții sau sărurile, pot irita mucoasa sistemului digestiv, creând condițiile ideale pentru inflamația intestinală. Uneori, aceștia sunt, de asemenea, cauza durerilor abdominale, a flatulenței și a problemelor de absorbție a fierului. Printre substanțele cele mai dăunătoare pentru intestine se numără acidul benzoic (E210-E213) și emulgatorii.

Fast food

Alimentele rapid procesate nu numai că au o valoare nutritivă scăzută, dar sunt și o sursă de grăsimi trans dăunătoare, cantități mari de sare și zahăr. Consumul lor frecvent pune o povară grea asupra intestinelor, astfel încât acestea nu funcționează așa cum ar trebui.

Produsele lactate

Din ce în ce mai multe persoane suferă de intoleranță la lactoză. După ce consumă produse lactate, aceștia acuză dureri abdominale, gaze neplăcute, senzație de plenitudine în cavitatea abdominală etc.

Dacă bănuiți că sistemul dvs. digestiv are dificultăți în digerarea produselor lactate, eliminați aceste produse din alimentația dvs. pentru o vreme și monitorizați-vă organismul. Alcoolul și țigările Alcoolul și țigările sunt, de asemenea, dăunătoare pentru intestine.

Aceste stimulente au un efect catastrofal asupra microflorei intestinale, îngreunând digestia și provocând inflamații, precum și deteriorarea celulelor epiteliale. Dacă suferiți de afecțiuni intestinale, cel mai bine este să renunțați complet la ele, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510