REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.3° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
7.3° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Medic rezident: Am simptome de coronavirus, dar nu mă pot testa. Situația este scăpată de sub control!

Medic rezident: Am simptome de coronavirus, dar nu mă pot testa. Situația este scăpată de sub control!

Replica API 29 martie 2020 | 09:11 20220

Medic rezident în cadrul Spitalului Clinic de Urgență din București, Diana Anastase, explică prin ceea ce a trecut în ultimele zile. Medicul arată că după 2 ture de gardă a început să resimtă simptomele specifice de coronavirus și a mers la mai multe instituții pentru a fi testată. Anastase precizează că nici la privat, nici la stat nu este testată pentru că are simptome ușoare, dar ea precizează că există riscul să intre din nou în contact cu medici și pacienți, cărora le-ar putea transmite boala.

”Sa fim corecți în România....

După 2 gărzi efectuate în spital recent, cu “echipament de protecție” , azi dimineață m-am trezit cu rinoree, cefalee, disfagie, disfonie (adică îmi curge nasul, mă doare în gât, sunt răgușită...mi-e răuț). Mă gândesc că luni mă voi duce la spital și voi lua contact cu colegii mei și cu bolnavii internați.... Dacă sunt un caz ușor simptomatic (90%) de covid....? Sun la privat și încerc să îmi fac o programare pentru a mă testa. Răspuns: Nu se poate face la cerere, luați legătură cu dsp-ul. Ok.... îmi iau inima în dinți, mă echipez, mă urc în mășină și ma duc la Sp de boli infecțioase. Ajung la triaj și vorbesc cu doctoriță care îmi da soluția salvatoare: NU SE POATE! ( îi explic că sunt cadru medical, că am simptome, că am venit în contact cu zeci de persoane etc...). De Ce? Pentru că simptomele mele sunt minime și ei testează doar pacienți cu chestii mai serioase. Păi și dacă sunt bolnavă și îi îmbolnăvesc și pe alții....? Nu se poate! M-am întors acasă și am sunat la DSP. Am luat toate numerele la rând și in final mi-a răspuns cineva. Fix același răspuns că la Spital - nu se poate testa și nu e cazul să fiu izolată - am simptome minime și nu am un contact confirmat cu o persoană pozitivă.... concluzia: Sunt sănătoasă!

Coronavirusul are în acest moment transmitere comunitară (nu știi de unde îl iei). Cadru medical + simptome - nu testăm.... că nu avem cu ce! Imaginați-vă cam câte persoane purtătoare sunt și nimeni nu știe și nu va ști. Ieșim cu hârtiuța pe stradă și ne uităm la niște jeguri la tv care ne bagă iar și iar aceeași placă de acum 5 ani de la Colectiv ” avem de toate” . Nu avem, băieți!!!!! Nu avem echipamente, medicamente, personal, teste.... nimic. Ne-ați închis în case să ne protejați și să nu vedem mizeria în adevărată ei splendoare. Situația este de mult scăpată de sub control. Acum doar blocați economia! Când lumea nu va mai avea de mâncare o să vedeți și rezultatul măsurilor voastre!”, scrie Diana Anastase, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Medicina, multi studenti isi aleg specializarile in functie de cat de multa spaga se ia ramura respectiva. Se cred Dumnezeu inca din facultate. Dovada clara o face faptul ca a insirat niste termeni emdicali, apoi a coborat sa explice si plevei ce a spus ea in termeni medicali si terminand cu "raut". Raut placut in continuare! Vezi ca fac teste contra cost la spitalele private! Sau inca nu ai primit suficienta spaga incat sa iti permiti unul?
7
14
Daca un medic pateste ceva, sute de oameni sunt in pericol. Iti inteleg, cumva, frustrarile dar incearca sa gandesti logic. In momentul asta de criza depindem suta la suta de medici. Populatia e proasta sau dezinteresata, singura sansa acum sunt medicii.
7
11
Ne pare rau...dar cand va bateati joc de bolnavi si incasati salarii imense era bine,nu-i asa? Sunt si cativa medici care merita tot respectul insa majoritatea care au ramas in tara sunt incompetenti si angajati pe pile!
15
11
Va aduceti aminte cum au fost trantite mai toate procesele de catre onor instantele , CCR din Romania precum CA COmpletele de judecata nu au fost SPECIALIZATE pe fapte de coruptie, ca si cand pentru coruptie ar exista o lege speciala. Marea majoritate a medicilor nu sunt SUNTETI SPECIALIZATI in tratarea bolilor infectioase, mai ales CODVID-19. Asta explica de ce justitia si politicul au intrat primii la izolare si testare!
9
5
Oligofren si idiot esti tu cu cacatul ala de Tutea. Mos chiorpec ala a fost toata viata lui un ateu si cand a vazut ca moartea cu coaa nu il iarta, dintr-o data a devenit crestinul pulii... ba mai dadesa si sfaturi dupa care vad ca sunt unii uzi la chilotel dupa sfaturile lui cretine! pai daca poporul din care s-a nascit el este u poppr de idioti, automat ca si el trebui sa fie un idiot... dar voi astia care il citati suntei mai idioti ca mos chiorpec. si ce daca a facut puscarie?A facut pt mine?A facut pt noi? Nu, a facut pt ideile si convingerile lui! Nu mai citati trairile si viata altora!
29
7
Lasa colega ca daca esti infectata bagi izolare minim 4 saptamani, poate faci o forma usoara si te imunizezi natural, ceea ce-ti doresc, iar pulele de mari manageri si ministri sa se strofoace sa gaseasca alti fraieri care sa faca garzi si sa le trateze electoratul.Apropos de electorat unii din ei posteaza aici si poate vor fi pacientii tai.Asta asa ca sa vezi care e obiectul muncii tale.
10
9
du-te la firea ca-ti da ea un test moldovenesc de suceava !!! Futu-va-n gat de hoti si muisti de cacat !!!
8
13
Sasalaul fara minte care a ingenuncheat tara la comanda. Idiotul dracului ne-a distrus economia, si pana la Craciun fuge pe un post caldut la comisia europeana.
10
16
Ba nenorocitule, ba analfabetule, ba parazitule, ba frustratule, fiindca ai max. vreun liceu obscur, dar mai degraba esti un analfabet functional, cum sa ciripesti asa ceva. De asta Dumnezeu a dat aceasta molima, ca multi cu chip uman au devenit animale, babuini, serpi veninosi. Uitati oameni buni, asta cu virus pe el , e doar unul dintre ei. Din pacate nu e singurul cu apucaturi de urangutan, vedem la tv, intalnim in fiecare zi, citim de" ispravile" lor. Esti o mizerie,chiar esti un virus ucigator.Sa-ti fie rusine animalule., bine daca stii ce-i aia.
7
7
Raut..ce termen medical
6
12
in ultimi 30 de ani au iesit medici pe banda rulanta medici cu nota 5 si 6 cu facultate platita normal ca ii treceau pt bani la medicina intrau elitele de la 7.50 in sus acum te duci sa te trateze niste analfabeti mai sant si uni care au luat-o din loc de atata citit sant mai nebuni decat nebuni care se duc sa se trateze vai mama noastra
9
15
Vreau sa vad tot personalul medical in curu gol in fata mea.
6
19
Deci se lauda la TV ca au teste pentru 10000 de bucuresteni, care vor fi testati in fata blocului, dar cadrele medicale nu pot fi testate???? In ce lume traim?!
26
1
este infectata , asa denumeau si chinezii starea celor atinsi de virus: raut...
13
3
Ce neam de oligofreni ! Popor de idioti, vorba lui Tutea. Toti agramatii, incultii, nespalatii si cretinii neamului se gasesc sa-si dea cu parerea. Bai, labelor, meritati tot ceea ce vi se intampla cu varf si indesat.
17
25
Medicii sunt carne de tun, pt tiganimea si ordinarii veniti din strainatate care nu vor cu nici un chip sa stea in casa. Pe autobuze se plimba nestingheriti, fara masti. Infecteaza calatorii care merg la serviciu. Politia de ce nu-i verifica?
39
2
La constanta , dc nu ai sange albastru, mergi la munca pana pici. Dc ai ceva rude prin politica, te testeaza si te izoleaza 14 zile, chiar dc iesi negativ si iti curge doar nasul si tusesti . Nu e asa dr. f.d.?
33
0
Stalin trimitea la lupta doi Soldati cu o arma,pentru ca la inceput nu erau suficiente pusti. Idea era ca unul moare,altul preia arma. In spate erau cei de la Securitate si impuscau pe oricine s-ar intoarce. La noi,treaba e se trimit medici care nu mai pot fi inlocuititi si tontii ce comenteaza mai jos plus cei ca ei raman sa fie tratati de stalinistii de la guvern sau de soarta.
28
1
FAKE NEWS marca Replica
8
16
Ce comentarii de oligofreni, aveti probleme psihice serioase. Va doresc un sfarsit rapid, lipsit de sanse. Cinismul meu nu poate fi egalat de spasmele voastre intelectuale.
18
4
nu mai publicati articole ,,la intamplare''. Este neindicat pt. o populatie cu procent mare de analfabetism functional.
21
7
Medic rezident,auzi la ea are simromele alea si se gandeste sa se intoarca la spital,e noaptea mintii,deci ea nu se gandeste sa stea acasa,frate asta e prosta,pana acum unde naiba a fost,e criza de teste.
8
31
Si atunci cum plm s-au gasit teste pentru alesii neamului? S-au prapadit sute de teste pe cei din parlament, doar ca se virusase Chitac. E normal? Trimitem medicii si asistentele in linia intaii la baioneta! Nu este la mintea cocosului sa-l protejezi prima data pe medic? Pentru prostul care a postat la 10:55, ii doresc sa gaseasca macar o asistenta sanatoasa cand ajunge la camera de garda. Dar csf ncsf, cand esti un postac psdist. Pensiile speciale, e bune????
41
4
Sa fii rezident si sa nu intelegi ce citesti sau ce auzi mi se pare de noaptea mintii. In toata lumea e criza de teste, nu exista capacitate de productie pentru toate tarile de aia se testeaza simptome serioase. Tu vrei test pentru ca te doare in gat, cand altii au pneumonii si mor trimisi intre spitale fara sa fie testati la timp. Mai rau este ca nu intelege notiunea de triaj. Halal medic!
14
44
comentariile ca sa iti dai seama ca nu merita sa muncesti in spital in aceste momente, numai cacati, gunoaie sunt lux, de oameni sunt aici
29
4
Care comentati la adresa unei femei, mars si faceti o laba, se vede ca duceti lipsa
30
8
Mi-e raut! Asa le spui si pacientilor? N-ai nimic, peste putin timp o sa fi mortut!
9
29
Da de unde stii ma savantule? Oamenii de stiinta nici acum nu stiu exact de ce e capabil virusul galben .si te ai gasit tu sa vorbesti.Poate ca esti vreun geniu in domeniu.pt. toti fraierii care nu inteleg fenomenul macar ,asimptomaticii si cei cu forme usoare sunt lasati sa infecteze pe altii prin lipsa testarilor ,inclusiv pe .imbecilii care dau lectii. Asa se raspandeste virusul , nu ai nimic ti se spune stai in carantina 14 zile dupa care pleci la plimbare si dai mai departe.GERMANIA are 500.000 testari pe saptamana; vezi si cel mai mic numar de morti.
22
4
Si militia canta imnul pe strazi,adica romani sa fie mandri pentru ca traiesc intr-o tara unde un politician poate sa isi faca testul si duminica la ora 12 noaptea dar un medic rezident poate sa mai astepte pentru ca politicieni si caini lor de paza din inst.militarizate au prioritate,despre restul lumi scapa cine poate.
46
1
Alea nu sunt simptome de corona, stimata doamna doctor rezident!!
14
28
diana, sa te ia ...adonis ..senior!
5
34
Sa ma diarez pe voi de ipohondre. Daca s a dat ordonanta si decrete inseamna ca a venit o schema de sus care trebuie respectata. Da sa zica fata cand se fute in camin neprotejat sau cu doctorii nu se gandeste ca poate avea SIFILIS sau Manie?
5
47
METROPOLITAN TOUR TALHARII DE PE OTOPENI
6
13
Vrei sa stai acasa d-ate dreaq, nu are cum sa-ti fie "raut" ori yi-e rau ori nu
7
51
Diana, te primesc io in caratina, te testez si jur ca in noua luni vom avea o mandrete de baiat.
9
48

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407