REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Medici săltați de poliție: semnau certificate de deces în alb, fără să vadă morții

Medici săltați de poliție: semnau certificate de deces în alb, fără să vadă morții

Cristina BĂRBUCEANU 19 noiembrie 2022 | 13:56 3324

Mai mulți medici au fost săltați de poliție fiind acuzați că au fabricat certificate de deces în alb, pe care le-au dat firmelor de pompe funebre, care la rândul lor le-au completat fără ca medicii să examineze vreodată cadavrele.

"În cursul zilei de ieri, 18 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, în formă continuată și abuz în serviciu.

Din cercetări, a reieșit faptul că mai multe persoane, ce au calitatea de medici, ar fi întocmit parțial certificate constatatoare a decesului, în scopul obținerii unor sume de bani, care ar fi fost completate ulterior de către intermediari și reprezentantul unei societăți comerciale, cu domeniu de activitate îmbălsămare.

De asemenea, 7 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele vizate fiind conduse la audieri, în vederea continuării cercetărilor. În urma activităților desfășurate, 4 persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliției Române", potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei care au organizat această acțiune nu s au gândit la rudele decedaților care nu au fost informate de ceea ce se întâmplă cu ei, au închis telefoanele firmei de pompe funebre fara a da explicații nimănui, rudele nu știau ce se întâmplă cu cei decedați, de ce firma are telefonul închis și nimeni nu mai da niciun semn de viață, un procuror care se crede zmeu in tara asta nu i a pasat de disperarea rudelor care nu știau ce se întâmplă cu cei decedați.O acțiune organizată fff p***t și un procuror incompetent!!!
0
1
Sa reluam:certificatul constatator e una si certificatul de deces a altceva.Primul e dat de medical de medicina legal,celalalt de Starea civila.Iar ca sa poti beneficia de acel ajutor de deces urmezi niste pasi dupa caz, in baza certificatului de deces si cu documentele solicitate.
0
0
Eu am dat dispoziție să moară cat mai multi fraieri de covit
5
10
se intorc morti , acasa!
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367