Medicii americani se ridică împotriva protocoalelor dăunătoare pentru copiii cu disforie de gen
Medicii americani se ridică împotriva protocoalelor dăunătoare pentru copiii cu disforie de gen
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestPediatrii din Colegiul American al Pediatrilor (ACPeds), alături de colegi care reprezintă alte organizaţii medicale din SUA, au semnat o „Declaraţie a Doctorilor care protejează copiii”, semnatarii solicitând instituţiilor medicale americane renumite să oprească actualele protocoale dăunătoare promovate pentru copiii şi adolescenţii care îşi exprimă disconfortul faţă de sexul lor biologic (persoane transgender), arată un comunicat.
Co-semnatarii Declaraţiei afirmă că cele mai bune dovezi şi cercetări sugerează că intervenţiile chirurgicale, blocantele pentru pubertate şi hormonii pentru sex încrucişat aduc grave prejudicii copiilor şi că aceste intervenţii nu îmbunătăţesc bunăstarea fizică sau mentală a adolescenţilor cu disforie de gen.
Declaraţia solicită Academiei Americane de Pediatrie, Societăţii Endocrine, Societăţii de Endocrinologie Pediatrică, Asociaţiei Medicale Americane, Asociaţiei Americane de Psihologie şi Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului să adere la cercetările bazate pe dovezi şi să utilizeze evaluări şi terapii complete pentru tinerii cu disforie de gen, conform news.ro.
"Este timpul ca aceste instituţii medicale americane să urmeze ştiinţa şi exemplul colegilor noştri profesionişti europeni şi să înceteze să mai promoveze protocoale care dăunează copiilor, inclusiv promovarea afirmării sociale, a blocantelor de pubertate, a hormonilor de sex încrucişat şi a intervenţiilor chirurgicale pentru copiii şi adolescenţii care se confruntă cu suferinţa legată de sexul lor biologic", spune dr. Jill Simons, medic pediatru şi director executiv al ACPeds.
ACPeds a lansat, de asemenea, www.biologicalintegrity.org în septembrie 2023, o resursă medicală de încredere pe tema disforiei de gen pentru părinţi, adolescenţi, medici, şcoli şi factori de decizie politică, citează stiripesurse.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News