REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Medicii AVERTIZEAZĂ: Greutatea ghiozdanelor afectează coloana copiilor!

Medicii AVERTIZEAZĂ: Greutatea ghiozdanelor afectează coloana copiilor!

Replica API 13 noiembrie 2019 | 00:00 412

Părinții sunt îngrijorați

Părinții sunt îngrijorați

Subiectul ghiozdanelor extrem de grele ale copiilor este tot mai dezbătut de părinții îngrijorați. Specialiștii trag un semnal de alarmă și îi avertizeză pe părinți că elevii vor avea probleme foarte grave din cauza acestora și să încerce să sesizeze aceste lucruri la unitățile de învățământ. La Spitalul Județean din Constanța tot mai mulți copii ajung în ambulatoriu din cauza ghiozdanelor care pot ajunge și până la greutatea de șapte kilograme.

Cu toate că unele școli au vestiare, ele nu sunt suficiente pentru toți copii, aşa că micuţii sunt nevoiți să care în fiecare zi în spate ghiozdanul încărcat cu obiectele necesare orelor de curs. De exemplu, un copil de clasa a cincea are în medie 5-6 ore pe zi și, în afara celor 5, respectiv 6 caiete de clasă plus cărțile, trebuie să mai aibă în ghiozdan caietul de teme pentru fiecare materie și o culegere dacă vorbim de materiile mai importante, cum sunt: limba română, matematică, limbile străine. Pe lângă acestea, în zilele în care copiii au educația fizică sau artele plastice, aceștia trebuie să își mai adauge în ghiozdan și echipamentul necesar bunei desfășurări a orei de curs.

Părinții sunt foarte îngrijorați de faptul că cei mici trebuie să care toate acestea deoarece un ghiozdan poate ajunge pe zi și la greutatea de 6-7 kg. „Copilul meu a început să se plângă din ce în ce mai mult de durerea de spate. Medicul ne-a spus că este din cauza ghiozdanului foarte greu și să căutăm soluții pentru a nu mai căra ghiozdanul în spate. Voi cumpăra un troller”, a declarat mămica unei eleve de clasa a cincea.

Medii avertizează: Tot mai mulți copii ajung la spital cu probleme la spate!

Medicii ortopezi din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța au declarat pentru Replica de Constanța faptul că greutatea ghiozdanului este o reală problemă iar părinții trebuie să caute soluții astfel încât copiii să nu mai care ghiozdanul în spate. „Cei mici sunt foarte afectați de greutatea acestor ghiozdane. În Ambulatoriul spitalului au început să vină din ce în ce mai mulți copii cu această problemă. Când sunt mici nu realizează atât de mult și doar au senzația de oboseală că au cărat acel ghiozdan greu însă de la vârsta de 14 ani (o vârstă foarte fragedă), încep să apară durerile de coloană de la deformările produse în timp”, a declarat un medic specialist din cadrul Spitalului Județean Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu invata pentru ca nu prea mai au ce si mai ales de la cine! Vreti sa spuneti ca aveti vocatie, stimati prof. care faceti dictare la mate ca sa umpleti foaia elevului iar cand copiii va roaga sa le mai explicati o data, ca nu au inteles, ca deh, e matem., dar si a doua, si a treia oara tot asa le explicati, cu gandul la bani, bani munciti de parinti ca sa ridice copiilor lor nivelul submediocru la care vreti voi, meditatorii de profesori, sa-i condamnati ! Rusine, "vocationalilor" Noroc ca mai au si parinti acesti copii!
2
2
Si asa nu invata nimic daca nu se mediteaza intensiv,macar cu caratul ghiozdanului isi antreneaza fizicul pentru munca cu carca in constructii!
2
1
Reduceti programa de invatamant. se invata mult si prost. Prea multe materii inutile.
7
1
Asa s-a carat ghiozdanul de 50 de ani incoace, si nu s-a mai cocosat nimeni , mergeam 1 km pe jos pana la scoala , nu aveam parinti oligofreni care sa ma cocoloseasca cu masina in fatza scolii ! Asa am fost toti copiii generatiei mele , invatati cu responsabilitati....toti sunt foarte drepti si verticali , si la propriu si la figurat !
3
3
coment ghiozdan
1
2
Da. Sa le bage doar tableta in ghiozdan sa le faca praf doar creierul
3
2
Trebuie reduse numarul de ore si facute clase cu maximum 20 de copii, dar suntem condusi de prosti fara viziune.
2
4
o societate imbolnavita din cauza nenorocirilor aflate in mancare, bautura, haine, jucarii si tigari plus tampita din cauza saraciei, grikilor, taxelor si presei, atat scrie cat si audio-vizuale.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614