REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Medicii britanici dau undă verde unui cocktail de anticorpi împotriva coronavirusului

Medicii britanici dau undă verde unui cocktail de anticorpi împotriva coronavirusului

Replica API 23 august 2021 | 00:00 586

Agenţia britanică pentru medicamente a aprobat vineri un cocktail de anticorpi produs de Regeneron şi Roche în scopul prevenirii şi tratării infecţiilor cu noul coronavirus, transmite Reuters, citat de stiripesurse.ro.

Experții britanici a precizat că datele obţinute în urma testelor clinice arată că medicamentul Ronapreve poate preveni infectarea, reduce simptomelor infecţiilor severe COVID-19 şi reduce riscul de spitalizare. "Acest tratament va fi o armă importantă în arsenalul nostru împotriva COVID-19", a declarat ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid.

Ronapreve, cunoscut şi drept REGEN-COV în SUA, poate fi administrat prin injectare sau prin infuzie. El se fixează pe coronavirusurile care invadează sistemul respirator şi le împiedică să infecteze celulele acestui sistem, conform comunicatului MHRA.

Ronapreve face parte din categoria anticorpilor monoclonali, care imită anticorpii naturali produşi de organism pentru a lupta împotriva infecţiilor.

Experții britanici spun că nu se intenţionează folosirea acestui medicament ca substitut pentru vaccinare.

Potrivit lui Javid, autorităţile vor începe să folosească această terapie în cadrul sistemului de sănătate cât mai curând posibil, mai precizează Reuters.

Aceasta este cea de-a treia terapie din arsenalul britanic împotriva COVID-19, alături de dexametazonă şi tocilizumab, comercializate de Roche sub denumirea Actemra şi RoActemra.

Ronapreve/REGEN-COV a primit aprobare în regim de urgenţă pentru a fi folosit în tratarea cazurilor de COVID-19 în peste 20 de ţări, printre care şi SUA care au autorizat şi un tratament similar produs de Eli Lilly şi destinat pacienţilor care nu sunt spitalizaţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212