REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MEDICII de FAMILIE cer DEMISIA lui Virgil GURAN

MEDICII de FAMILIE cer DEMISIA lui Virgil GURAN

Replica API 13 octombrie 2020 | 00:00 2130

Asociația Medicilor de Familie ”Tomis” Constanța susține demersul înaintat de Societatea de Medicina Familiei prin care se solicită demiterea consilierului premierului, Virgil Guran, pentru o declaraţie considerată „cinică şi iresponsabilă” la adresa medicilor de familie.

Laura Condur

Președintele Asociației Medicilor de Familie ”Tomis” Constanța, Laura Condur, a declarat faptul că susțin solicitarea pentru demiterea lui Virgil Guran. „Este o declarație complet revoltătoare, cinică și iresponsabilă! Doar atât vă pot spune. Susținem solicitarea făcută de Societatea Națională de Medicina Familiei ce prevede demiterea consilierului premierului Orban” a declarat Laura Condur.

„Mai mor unii, din păcate”

Vă reamintim că duminică, 11 octombrie, Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a solicitat demiterea urgentă a lui Virgil Guran, consilierul primului ministru Ludovic Orban şi aşteaptă scuze publice adesate corpului medical. În cadrul unei emisiuni televizate, acesta a afirmat: "Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (...) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate".

Medicii de familie nu pot merge la persoanele infectate

Declaraţia a fost făcută în contextul reacţiei mediciilor de familie la afirmaţia Ministrului Sănătăţii care a anunţat că aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv. Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite și nici de posibilitatea de a se echipa și dezechipa în condiții de siguranță.

De ce a fost solicitată demisia lui Virgil Guran

Totodată, Societatea Naţională de Medicina Familiei susține că declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este iresponsabilă, pentru că militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale. Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică. Astfel, pperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF a cerut urgent demiterea sa.

Virgil Guran

Cine este Virgil Guran?

Virgil Guran este consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului în cadrul Cancelariei Prim-ministrului încă din 05 decembrie 2019.

Ca activități și responsabilități pe care le are acesta prezintă și propune Prim-ministrului măsuri destinate coordonării unitare a activităţilor care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională; prezintă și propune măsuri evolutive de îmbunătățire și profesionalizare a jandarmeriei în funcție și în conformitatea cu nevoia de ordine şi siguranţă publică a cetăţenilor în special pentru asigurarea ordinii publice în mediul rural și altele.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in realitate este la fel de speriata
0
0
Daca Virgil Guran era in armata lui Kim Jon Un din Coreea de nord, era mort de mult la cat il duce bibilica.
3
1
Ce articol dupa 7 zile de dat stirea la tv apare si in ziar..Tarziu foarte tarziu.
6
0
condur, cu ce rimeaza ? Mai este si fina lui iorgus .
4
1
medicii de familie este paraziti ! refuza sa dea consultatii. dar leafa merge
5
2
Vai de capul meu ce fata are aia. Nu mai puneti fratilor poze asa horror ca fac infarct cand deschid articolul
5
5
laura condur ... vrei demisia consilierului Virgil Guran .... ? ? ? Da' o MU.IE nu vrei tu ? ? ?
4
12

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367