REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.7° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
9.7° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Medicii rezidenţi stau CIORCHINE la DSP, aşteptând la COADĂ

Medicii rezidenţi stau CIORCHINE la DSP, aşteptând la COADĂ

Replica API 17 decembrie 2020 | 14:27 2836

Cu toate că de aproape o lună de zile oraşul Constanţa se află în carantină, oamenii fiind nevoiţi să respecte anumite reguli, iată că tocmai la instituţiile publice abilitate în a combate răspândirea Sars-Cov-2 au apărut. Luni, 15 decembrie, medicii rezidenţi au aşteptat claie peste grămadă în faţa instituţiei pentru repartiţia pe clinici de îndrumare și stagii de pregătire.

La sediul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, a început luni, 15 decembrie, repartiţia medicilor rezidenţi. Astfel, aceştia au fost chemaţi fizic, începând cu ora 10:00. Cum era de aşteptat, oamenii nu prea au ţinut cont de legile în vigoare şi au stat la coadă, nas în nas, uitând de virus. Unii dintre ei, revoltaţi văzând situaţia, au declarat pentru Replica faptul că „nemulţumirea noastră este proasta organizare a instituției și a altor autorități care ar trebui să gestioneze criza”. Totuşi, DSP Constanţa susţine că reglementările în vigoare au fost respectate.

Ce spun reprezentanţii DSP?

Întrebaţi despre situaţie, reprezentanţii DSP Constanţa au precizat că luni a început repartiția medicilor rezidenți. “Ei au fost chemați de la ora 10.00, cu programare prealabilă, pentru a respecta toate regulile aflate în vigoare. În momentul în care a existat o aglomerare, ei au fost redirecționați prin curtea din spate pentru a se respecta legile în vigoare”, au explicat reprezentanţii DSP.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jegurile astea de la DSP ne tin in casa de o luna fara sa se intample nimic si vor sa si prelungeasca mascarada.
3
0
Medicii rezidenti in afara ca nu au auzit de distantare au multe lipsuri in medicina si intra in linia intai .
2
1
daca invatau era coada la ei , nu ei la coada
1
3
Daca sunt rezidenti,sunt deja arondati unei unitati sanitare.Ca n-o fi rezident la ma-sa mare acasa! Iar DSP-ul nu avea nevoie de acest balamuc.Inscrierea online si repartitia la fel .Daca existau sesizari se rezolvau telefonic sau prin alte modalitati electronice. Unde nu-i cap,vai de picioare!
8
0
Bai, telijentu' de la 09.16, intreb la misto fiindca stiu ce ai raspunde... Tu stii ce e acela un medic rezident? Hai sa te lumineze. Dupa 6 ani de medicina cu examen de licenta cu tot, nu esti decat un simplu absolvent de medicina. Daca vrei sa practici, dai un alt examen, cel de rezidentiat. Unde se inscriu toti absolventii din toata tara, pe un numar de locuri stabilit de minister. Daca sunt 2000 de inscrisi dar doar 1000 de locuri, vor deveni rezidenti doar 1000. Cei din fata DSP-ului nu mai trebuiau 'admisi'. Promovasera deja examenul. Pricepi sau fac si un desen, o schita, ceva...
6
0
vor fi respinsi numai ce nu au buzunare mari la halate, cel putin 666 buzunare ! dsp e o organizatie mafiota !
9
3
Daca erau studenti de la MAI, nu invatau atatia ani, aveau post asigurat, pensie la 45 de ani, basca pensie speciala. Ghinion de nesansa.
10
6
Super organizare!
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407