REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Medicii sunt îngroziți: Tinerii fac infarct din cauza epuizării

Medicii sunt îngroziți: Tinerii fac infarct din cauza epuizării

Replica API 19 iulie 2022 | 00:00 791

Medicii cardiologi din România se confruntă cu o situație critică. O boală cumplită nu ține cont de vârstă. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că este vorba despre burnout.

Infarct din cauza epuizării

Medicii români se confruntă cu o situație critică. Tinerii fac infarct din cauza epuizării și vin la spital cu o durere în piept. Specialiștii au declarat că este vorba de o infecție la nivelul inimii.

În ultimii 10 ani, infarctul la vârste foarte tinere a apărut din cauza epuizării. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că este vorba despre burnout și că este o boală gravă.

Dr. Smărăndiță Lăcău, medic primar radiologie: „Apar niște cicatrici care pot fi vizualizate prin rezonanță magnetică pe o secvență specială. Aceste cicatrici sunt diferite în cazul unui pacient care a suferit un infarct și a unui care a avut miocardită”, potrivit stirileprotv.ro, citat de doctorulzilei.ro.

Infecție la nivelul inimii

În ultimii ani, foarte mulți tineri au făcut infarct la doar 20 de ani. După orice infecție respiratorie severă, poate apărea inflamația mușchiului cardiac, mai exact miocardită.

„Când structura mușchiului cardiac – numit miocard – suferă, e afectat automat și sistemul nervos al mușchiului. Și apar palpitații. Inima bate mai repede, bate neregulat. Trebuie să mergem la cardiolog”, a conchis Dr. Oren Iancovici, medic cardiolog.

De ce fac tinerii infarct?

Conform specialiștilor, inima nu se mai contractă normal și nu mai furnizează sânge. Este indicat ca pacienții să facă o ecografie pentru a își trata mai rapid problema.

„Dacă un pacient de 23 de ani ajunge la spital cu durere în piept, acum 10 ani te-ai fi gândit la o miocardită, acum există infarct la 23 de ani. Infarctul a devenit frecvent la vârste mici și cam egal femei- bărbați”, a declarat Dr. Smărăndiță Lăcău, medic primar radiologie.

Situația este îngrijorătoare

„Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut. Aşadar, această boală extrem de severă, care omoară oameni, apare din ce în ce mai des la oamenii tineri.

În plus, toţi factorii de risc care afectează inima şi anume: hipertensiunea arterială, diabetul, creşterea colesterolului, apar din ce în ce mai des la tineri”, a declarat Dr. Dragoș Vinereanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astea sunt efectele vaxxqqiii...treziti va oilor macar in ceasul al 12 lea
1
0
fac infarct de la droguri si de la prostie.selectia naturala lucreaza.macar sa fie si baragladine printre astia
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272