REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.5° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Medicii susțin că un preot a convins părinții unui copil în moarte cerebrală să refuze donarea de organe

Medicii susțin că un preot a convins părinții unui copil în moarte cerebrală să refuze donarea de organe

Andreea CONDURACHE 15 septembrie 2023 | 15:53 878

Controversă la Suceava, după ce un copil s-a înecat cu mâncare și a intrat în moarte cerebrală. Părinții băiatului de 14 ani au acceptat inițial ca organele fiului lor să fie donate, dar s-au răzgândit în urma unei discuții cu duhovnicul, spun medicii care anunțaseră deja potențiali candidați la transplant, relatează Europa Liberă România. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților spune însă că preoții nu au avut nicio implicare în acest caz și că decizia a fost luată în urma unei discuții între părinții copilului.

Medicii sustin ca un preot a convins parintii unui copil in moarte cerebrala sa refuze donarea de organe

Pavel, un băiat de 14 ani din localitatea Mitocul Dragomireni, județul Suceava, s-a înecat cu mâncare luni. Medicii care au ajuns la fața locului l-au găsit pe adolescent în stop cardio-respirator și l-au resuscitat timp de o oră. În final, au reușit să îi repornească inima.

Pavel a fost internat la secția de terapie intensivă a spitalului din Suceava, unde, marți, medicii au constatat moartea cerebrală. În aceeași seară, medicii i-au propus tatălului ca organele fiului său să fie donate altor copii bolnavi.

Bărbatul a fost de acord și a semnat consimțământul miercuri dimineață, spun medicii. Imediat au fost puse în mișcare procedurile pentru transplant.

De ficat era nevoie urgent la București, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde un copil se afla în stare gravă din cauza unei afecțiuni hepatice. La Iași, șase copii de pe lista de așteptare au fost chemați să li se facă teste de compatibilitate, pentru a se stabili cine ar fi putut primi rinichii.

Tatăl lui Pavel s-a întors însă în spital după câteva ore să anunțe că s-a răzgândit.

„Ulterior, familia nu a mai fost de acord cu prelevarea de organe”, a spus Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Suceava.

Reprezentanții Centrului de Prelevare și Donare din Regiunea Moldovei spun că această răzgândire a venit după ce familia ar fi avut o discuție cu preotul duhovnic.

Tatăl lui Pavel, care lucrează ca zilier la Mănăstirea Dragomirna, s-a întors la spital după câteva ore și i-a anunțat pe medici că nu mai este de acord, deoarece așa l-ar fi sfătuit preotul duhovnic, spune coordonatoarea centrului, dr. Raluca Neagu.

„Familia, după ce a venit și a semnat acordul, s-a adresat duhovnicului, care le-a spus că nu este bine ceea ce fac”, a spus ea.

Reprezentanții mănăstirii spun însă că decizia a aparținut familiei, nu vreunui preot.

„Maica stareță de la Mănăstirea Dragomirna a spus că tatăl tânărului este angajat al mănăstirii și dumnealui, tatăl copilului, n-a fost convins de duhovnic, ci a avut o discuție cu soția dânsului. El și-a dat acordul la spital, singur fiind, și apoi după ce au mers acasă, s-a reîntors cu soția și au revenit asupra deciziei și au anulat acordul de prelevare a organelor”, a spus Alexandru Sava, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

El a adăugat că nu există motive pentru a demara o anchetă în acest caz.

„Orice îndemn pe care îl dă preotul este un îndemn, nu este o obligație. Decizia aparține integral familiei. Familia este cea responsabilă de decizia care se va lua”, a mai spus Sava, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Popa idiot,pai asta intzelegi tu mai popo prin dragoste fatza de aproapele tau, ca este mai bine ca organele unui om mort sa putrezeasca in pamant decat sa salveze alte vietzi ?,pai asta este forma cea mai mare de egoism si egoismul este opusul dragostei fatza de aproapele tau,adica contra noi legi date noua de catre ISUS CRISTOS.
3
1
Tara de retardati. In evul mediu suntem! Occidentul exploreaza spatiul, noi ne rugam sa ploua!
8
2
Vezi? Te-am testat si ai picat testul! Faptul ca ai dat dislike, confirma ca esti aplaudac al putinistilor din AUR care vor Roexit, sa ne scoata din UE, dar mai ales din NATO, daca (DOAMNE FERESTE!) reusesc sa castige alegerile din 2024. Oricum, nu vom vota nicidoata "CONDUCERE MARIONETA" pusa de MOSCOVA IN ROMANIA cu AUR si SOS precum in Moldova cu SOR sau in alte tari vecine. E dreptul tau sa dai dislike, dar mi-ai dat "DISLIKE" la un comentariu inteligent in care am pus "TOT BINELE DIN LUME si UN ADEVAR BIBLIC" in balanta cu "PARTIDUL FAVORIT AUR". Iar tu ai picat testul, ca un aplaudac de partid, ca un idiot util dragnisto-simionist si mi-at dat DISLIKE. Poti da 1000 de dislike-uri, e o LUME LIBERA!!! Dar tu ai ales sa dai dislike pentru ca am spus ADEVARUL DUREROS despre AUR, punandu-l in balanta cu ADEVARUL BIBLIC, referitor la parintii care au lasat pacientii sa moara, iar organele fiului lor sa fie mancate de viermi in pamant, cand ar fi putut salva multe alte vieti si NEAMURI!
19
2
Credeti ce vreti si votati pe cine vreti, aplaudacilor AUR/SOS care lingeti moaste si sunteti omniprezenti sarind in apararea demonilor in sutana precum Teodosie si lacheii sai, dar UN LUCRU NU-L VETI PUTEA NICIODATA NEGA: Parintii aceia au PICAT TESTUL CREDINTEI. Au fost prea lacomi si au dorit sa ajunga copilul lor in RAI, la indemnul falsului duhovnic (satana in sutana), deci au cazut in ispita si au ales ca toate celelalte persoane care aveau nevoie urgenta de transplant, sa moara, crezand ca astfel fiul lor va ajunge in IMPARATIA CERURILOR, daca fac cum spune falsul duhovnic. Ei bine, la cate stiu eu despre DIVINITATE, probabil ca fiul lor va ajunge totusi in IMPARATIA CERURILOR, dupa JUDECATA DE APOI, daca Dumnezeu a decis sa-l ia la El prin suferinta aceasta. Dar cei a caror credinta a fost testata erau parintii si au cazut in ispita demonului in sutana, falsul duhovnic, fanaticul religios. Iisus avea putere sa transforme piatra in paine, IN DESERT, dar NU a cazut in in ispita!
18
3
Cine "cucereste" / subjuga mai multe popoare si isi face ba "IMPERIU ORTODOX", BA "IMPERIU CATOLIC / MUSULMAN / SATANIC" etc, ala care pune stapanire pe popoare cu populatie mare si isi BOTEAZA FORTAT copiii in religia respectiva, ala isi atinge scopul de a "BIRUI LUMEA". ABSOLUT TOATE RELELE INTENTII AU LA BAZA DIFERENTA DE RELIGII. E ca si cum ai discuta politica in familie si fiecare are "alt partid favorit". De-aia regula de baza e SA NU DISCUTI NICIODATA POLITICA IN FAMILIE (risti divort). Daca mergi vreodata in SUA si intalnesti pe cineva de treaba, daca incepi sa discuti despre politica, iar tu spui BIDEN si democratii, iar el spune TRUMP si republicanii, ai cam dat de naiba, incepe conflictul "nuclear"! Deja nu mai sunteti "compatibili" ca si parteneri de conversatie si parca v-ati cam si da vreo doua peste bot, daca v-ar permite legea. Ha ha ha! Cam asa e si cu religiile, cand spui ca ai alta religie, deja "se ascut cutitele". Toti vor "sa moara capra vecinului". ABSOLUT TOTI!
20
2
Din pacate, multi nu realizati ca se duce o batalie la nivel global, care religie sa"biruie"LUMEA. LUPTA se duce pentru BOTEZ, care sa fie mai multi. Favoriti fiind CATOLICII/ORTODOCSII/MUSULMANII. Astia pornesc mai toate razboaiele mondiale. Nu m-ar mira sa aflu despre Putin ca este in realitate MUSULMAN, iar ULTIMUL RAZBOI MONDIAL(NUCLEAR),"APOCALIPSA BIBLICA"va fi declansata, cel mai probabil, de catre o entitate musulmana/satanista/pagana, care ar incerca rastignirea Lui Iisus pentru a 2-a oara, fiind precum IMPERIUL ROMAN"armata de temut", la adapostul focoaselor nucleare rusesti. Musulmanca e si amanta lui Putin despre care se zvoneste ca i-a nascut si fiul (in mare secret de stat), un FALS PROFET care va dori sa"biruie"Pamantul pe viitor precum un"zeu in carne si oase", primind"mostenire"asa numitul"IMPERIU ORTODOX-RUS" unit cu musulmanii, budistii si samanii din toata ASIA, din EURASIANISM. Ei ar incerca pe viitor distrugerea celorlalte 2 mari religii, ortodoxia si catolicismul
20
2
Nu ar fi salvat doar vietile celor care au nevoie disperata de acele transplanturi de organe sa traiasca. NU! Ar fi salvat mii, milioane de alte vieti care urmau a se naste din generatie in generatie. NEAMURI INTREGI! Nu ati invatat nimic, fanaticilor religiosi! Sunteti analfabeti functionali, degeaba cititi BIBLIA! Iar aceasta familie daca ar fi trecut TESTUL credintei in Dumnezeu si ar fi avut SUFLETE CU ADEVARAT BUNE ci nu"fanatici religiosi perfecti", atunci urmasii acestei familii ar fi fost BINECUVANTATI si ar fi trait RAIUL si aici pe Pamant si in IMPARATIA CERURILOR, pasii lor urmand a fi atent "dirijati" de ingeri, de DIVINITATEA de-a lungul vietii spre un trai fericit si AICI si "DINCOLO". Din pacate, multi picati aceste TESTE si nu aveti suflete curate. GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE! Cand veti intelege ca NU AVETI NEVOIE DE "AVOCATI", de preotii din BOR sau alta religie, sa intrati"IN CONTACT" cu DIVINITATEA? Aveti nevoie DOAR DE CREDINTA, ci NU de"idoli patriarhi auriti"
21
3
Parinti idioti care nu s-au gandit ca ar putea salva alte vieti datorita organelor copilului lor, plus ca organele copilului decedat, decat sa putrezeasca in pamant, ar fi trait in trupul altor copii.
15
3
AR FI SALVAT VIETI! Aici s-a ajuns cu fanatismul religios. Mi-e scarba de BOR si celelalte religii. Poti fi un bun crestin/un suflet bun si fara sa lingi moaste sau sa pupi poala popii. FANATISTII RELIGIOSI au cerut ca Iisus sa fie rastignit pentru ca nu erau de acord cu ce face, ca are alta religie, diferita de a lor sau din invidie ca nu e"buna"religia lor. Daca vine Iisus a 2-a oara, tot fanaticii religiosi il vor rastigni! Asta e PURUL ADEVAR! Daca Iisus VINE A 2-a OARA si spune ca El ii accepta pe cei din LGBTQ si cere sa-i toleram, sa ne iubim aproapele, acesti nemernici fanatici religiosi care pupa moaste si urmeaza traditii"lasate mostenire"de pseudo-"ortodocsii rusi"in cele 12 invazii pe pamanturile romanesti, acesti nemernici il vor numi "fals profet" pe Iisus. Vreti sa punem pariu? Sunt SIGUR 100% ca am dreptate! Cei care in prezent arunca in LGBTQ cu pietre(AUR-SOS) si vor ROexit DOAR din acest motiv, ei NU IL VOR RECUNOASTE PE IISUS! Nici TEODOSIE, nici Putin, nici SIMION!
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407