REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Medicul Adrian Marinescu îi liniștește pe români cu privire la varianta Kraken

Medicul Adrian Marinescu îi liniștește pe români cu privire la varianta Kraken

A.F. 11 ianuarie 2023 | 00:00 408

Nu este „un capăt de țară” varianta Kraken a SARS-CoV-2, doar că trebuie să se ia în calcul că vom avea în continuare astfel de infecții, spune medicul Adrian Marinescu despre noua variantă Covid.

Dr. Adrian Marinescu

„Din păcate acum, fiindcă vorbim gripă și de un trend ascendent, există riscul să avem mai multe cazuri. Nu să fie o explozie. Acum, ce trebuie să știm, sunt două aspecte - în primul rând e că avem nevoie de testare și e bine ca testarea să o facem la dublu, pentru Covid și pentru Gripă, iar în momentul în care avem cele două virusuri simultan, ar fi bine să ajungem la un consult de specialitate, un consult medical. Dacă persoana e și vulnerabilă, există un risc real. Atunci aceste persoane trebuie să fie evaluate, trebuie să fie și monitorizate și în general rămân spitalizate și să primească tratamentul antiviral atât pentru gripă, cât și pentru SARS-COV 2. Avem soluții, dar trebuie să avem diagnostic”, afirmă la Antena 3 dr. Adrian Marinescu despre flurona, combinația dintre gripă și coronavirus.

El îndeamnă la vaccinare atât antigripală, cât și împotriva Covid.

Marinescu spune, despre noua variantă de Covid - Kraken, că în momentul în care virusul SAR-Cov-2 rămâne în circulație și rămâne o perioadă lungă de timp, deja de trei ani, el suferă în permanență mutații.

„Vom avea variante noi. Din 2022 când vorbeam de varianta de conviețuirile lucrurile nu s-au schimbat. Faptul că, din datele pe care le avem, această variantă virală se transmite ușor, dar de cele mai multe ori sunt forme ușoare, nu vorbim de virulență, nu vorbim de situația în care agresivitatea să fie diferită. Deci nu ne vom aștepta la un val de început de pandemie. Da, trebuie să fim prudenți. Vor fi mai multe cazuri... E și motivul pentru care discutăm și de flurona și de infecția cu SARS-Cov-2 în continuare... Încă ceva- odată ce o variantă virală ajunge să fie într-un procent mare într-un anumit loc ajunge cam peste tot - în Europa, în România. Nu considerăm că este un capăt de țară, doar că trebuie să luăm în calcul că vom avea în continuare infecții cu SARS-Cov-2”, încheie Marinescu, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ci si morti covid dle dr ! la aproape toate posturile tv de stiri o multime de jurnalisti vorbesc de terminarea si disparitia pandemiei de luni de zile - de ce nu le spuneti si lor ca mai exista covid - si daca acum inca exista ce este pandemie sau altceva si cum se cheama ? vad ca saptamana trecuta au fost anuntati 52 de morti covid ? de la ce numar in sus ar trebui sa fim “ingrijorati” ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218