REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
26.4° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Medicul oncolog care a uitat o compresa în corpul unei paciente, arestat la domiciliu

Medicul oncolog care a uitat o compresa în corpul unei paciente, arestat la domiciliu

Andreea VLAICU 20 mai 2024 | 00:00 754

Medicul chirurg de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă după ce a uitat o compresă în corpul unei paciente pe care o operase, iar aceasta a murit în urma unei septicemii, a fost plasat în arest la domiciliu.

Medicul oncolog care a uitat o compresa in corpul unei paciente, arestat la domiciliu

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a anunţat, vineri dimineaţă, că bărbatul de 69 de ani, din Voluntari, cadru medical la un spital din municipiul Bucureşti, cercetat pentru ucidere din culpă, a fost prezentat magistraţilor.

În cazul său a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

”Precizam că, pe parcursul zilei de 15 mai, ca urmare a probatoriului administrat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă”, a arătat sursa citată.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz.

Un medic de la Institutul Oncologic din Capitală a fost audiat, miercuri, la sediul Poliţiei judeţene Dâmboviţa, într-un dosar de ucidere din culpă. Medicul este suspectat că a uitat o compresă într-o pacientă pe care a operat-o, femeia decedând în urma unei septicemii. Miercuri dimineaţă, poliţiştii au făcut percheziţii la locul de muncă al medicului şi la locuinţa acestuia.

”Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, la data de 5 decembrie 2022, bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii şi, ulterior, la decesul pacientei, o femeie de 73 de ani, din Dragomireşti. În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz”, informau oficialii Poliţiei Dâmboviţa.

Surse judiciare au declarat că medicul vizat de ancheta poliţiştilor dâmboviţeni lucrează la Institutul Oncologic din Capitală şi a făcut o intervenţie pentru un cancer în zona abdomenului în cazul femeii din judeţul Dâmboviţa. Ea a murit la începutul anului 2023.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii de la Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au făcut percheziţii, una la spitalul unde a fost realizată intervenţia chirurgicală şi alta la locuinţa medicului, în oraşul Voluntari.

În urma descinderilor, poliţiştii au descoperit şi au indisponibilizat mai multe documente şi un telefon mobil, bunurile fiind necesare pentru administrarea probatoriului în cauză.

Chirurgul suspectat în acest dosar are 69 de ani, conform știrileptrotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cate cazuri dintr-astea am auzit, si acei medici n-au patit nimic, faptul ca n-au fost trasi la raspundere i-a incurajat sa continue tot asa si sa lucreze fara simtul raspunderii
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018