REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Medicul Sorin Rugină spune că schimbările climatice creează presiune sistemului vascular

Medicul Sorin Rugină spune că schimbările climatice creează presiune sistemului vascular

Replica API 18 februarie 2022 | 18:37 766

Temperaturile se schimbă de la o zi la alta şi cu 5 grade, iar temperaturile din timpul zilei sunt duble faţă de temperaturile din timpul nopţii! Diferenţa de temperatură influenţează negativ sănătatea oamenilor, aceştia fiind predispuşi la viroze şi afecţiuni pulmonare. „Temperaturile care variază de la noapte la zi creează o solicitare suplimentară a sistemului vascular”, a declarat medicul infecţionist Sorin Rugină, pentru Replica.

Sorin Rugină

În ultimele zile, vremea a fost înşelătoare, după-amiaza fiind chiar şi de două ori mai cald decât dimineaţa. Fluctuaţiile de temperatură afectează negativ metabolismul şi astfel poate creşte riscul apariţiei alergiilor, a afecţiunilor pulmonare şi chiar a astmului. Cei care suferă de reumatism simt durerile mai intens în perioada aceasta, iar cei cu afecţiuni cardiace riscă să facă atac de cord, conform specialiştilor de la Institutul Naţional al Sănătăţii. În contextul pandmiei, riscul răspândirii virusului creşte din cauza sistemului imunitar slăbit.

„În mod cert, fluctuaţiile de temperatură influenţează sănătatea oamenilor, în special pe cea a persoanelor cu boli cardiovasculare şi a celor cu reumatism. Temperaturile care variază de la noapte la zi crează o solicitare suplimentară a sistemului vascular, apărând fenomenele de vasodilataţie şi vasoconstricţie.”, a declarat medicul infecţionist Sorin Rugină.

Cum prevenim posibilele afecţiuni provocate de fluctuaţiile de temperatură?

Pentru a evita efectele negative ale schimbării temperaturii, trebuie să consumăm mai multe legume și fructe, datorită conţinutului ridicat de vitamine și minerale, să bem mai multă apă şi să respectăm orele de odihnă. O altă măsură de prevenţie este să ne îmbrăcăm conform temperaturii. Deşi suntem tentaţi să nu mai luăm geaca pe noi dimineţă, pentru că mai târziu se va încălzi şi o vom căra în braţe, trebuie să luăm în considerare faptul că suntem responsabili pentru propria sănătate.

A.G.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272