REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre eficienţa vaccinurilor împotriva COVID-19 rămase pe stoc în România

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre eficienţa vaccinurilor împotriva COVID-19 rămase pe stoc în România

Replica API 2 iulie 2022 | 00:00 1365

Dr. Tudor Ciuhodaru a vorbit despre explozia numărului de cazuri COVID în Europa, dar şi despre eficienţa vaccinurilor împotriva virusului SARS CoV-2.

Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru a vorbit în cadrul emisiunii "Exces de putere", despre declaraţia făcută de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a declarat că protecţia vaccinurilor împotriva COVID-19, în faţa noilor tulpini este aproape de zero, scrie antena3.ro.

Medicul este de părere că vaccinul COVID "este ca o biată maşină pe care trebui să o împingi de la spate, dacă vrei să mai facă ceva".

"Una este decizia medicală și una este decizia politică. Așa că, dacă atunci când apăruse Omicron, în Africa de Sud și doamna doctor acolo spunea că e o variantă ușoară, că nu pune probleme, simptomatologia este minoră, hopa, brusc, s-a închis tot. Practic au intrat în izolare față de restul lumii și decizia politică a fost cea predominantă.

Pe de altă parte, mai țineți minte când se vorbea despre vaccinul inițial, că e un fel de mașină de asta de teren 4X4, merge peste tot şi este extrem de eficientă? Acum, toate datele medicale și inclusiv domnul Rafila a spus-o, practic e ca o biată mașină pe care trebuie să o împingi și de la spate dacă vrei să mai facă ceva. În aceste condiții, cred că lucrurile trebuie centrate pe măsuri eficiente de sănătate.

Dar, în aceste condiții înseamnă practic protejarea categoriilor vulnerabile, asigurarea de teste, de medicamente antivirale, în așa fel încât să nu se ajungă la cazuri grave și să fie necesară spitalizarea. Centrele de evaluare prespitalicească sunt o soluție cât se poate de corectă pe așa ceva. Coronavirusul este monitorizat atent de toți și sunt mari semne de întrebare. Mă uitam chiar înainte de a intra dumneavoastră în emisiune, hopa brusc și variola maimuţei a devenit o sursă de îngrijorare și se pare că scapă de sub control.

Ştiţi ce nu ne-a zis domnul Rafila, apropo de achiziţia aia cu vaccinurile în avans? Cine a făcut-o. Eu chiar sunt curios. Nu ar fi momentul să vină în faţa Parlamentului?

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si pe vaccinurile lor.
1
0
pe yt, despre politistul care comite infractiuni Ababei
1
0
Oamenii au fost cobaii testarii acestor zeme ! Au murit mai multi cei vaccinati decat nevaccinatii ! Si efectele acum incep sa apara : Cad sportivii tineri ca mustele , precum inotatoarea americana cica... sanchi de la stres ! Novac Djokovik nu e un fraier ca nu s-a vaccinat ! Dar cine ancheteaza mega afacerea cu zecile de milioane de doze COVID cumparate de Guvernul Citu ??? Au imbogatit-o pe Ursula... mancane-ar plua !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272