REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Medicul veterinar acuzat că lua şpagă de la firmele din Port rămâne în arest

Medicul veterinar acuzat că lua şpagă de la firmele din Port rămâne în arest

Replica API 3 februarie 2014 | 00:00 116

Dosar instrumentat de DNA:

Dosar instrumentat de DNA:

Mihai Pucerea, medicul veterinar angajat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, anchetat de procurori pentru luare de mită, va rămâne după gratii. Decizia aparţine Curţii de Apel Constanţa şi a fost pronunţată vineri, 31 ianuarie a.c.

Mihai Pucerea, conform declaraţiei sale de avere, deţine trei terenuri agricole în Tulcea, comuna Beidaud şi comuna Stejaru, unul de 4 hectare, iar celelalte în suprafaţă de un hectar. Două sunt dobândite prin moştenire, unul prin împroprietărire. Pucerea mai deţine o casă de locuit de 220 metri pătraţi la Constanţa. Şi la capitolul depozite bancare Pucerea stă bine. În 2009 şi-a făcut un cont cu suma de 300.000 de lei şi încă unul în valoare de 10.000 de euro. Anual, încasează de la DSVASA suma de 29.097 lei. Medicul încasează şi venituri agricole. Conform declaraţiei de avere, în 2013 a încasat din aceste activităţi suma de 8.000 de lei şi 9.750 de lei provenită din dobânzi. Reamitim faptul că procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală faţă de Pucerea Mihai, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată (11 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 acte materiale) şi spălare a banilor în formă continuată. De asemenea, cercetată penal este şi persoana juridică SC Kiraelenys SRL Constanţa (societate în cadrul căreia deţin calitatea de asociaţi fiica, respectiv soţia primului menţionat), în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea continuată de luare de mită şi spălare a banilor în formă continuată. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat că în perioada 01.11.2013 - 08.01.2014, inculpatul Pucerea Mihai, în calitate de medic veterinar, având ca atribuţie de serviciu, printre altele, certificarea respectării condiţiilor sanitar - veterinare de către persoanele juridice care efectuează operaţiuni de export şi tranzit de furaje şi subproduse care nu sunt destinate consumului uman în Porturile Maritime Constanţa şi Constanţa Sud - Agigea, a pretins în mod repetat sume de bani cu titlu de mită de la patru societăţi comerciale în schimbul eliberării certificatelor veterinare solicitate de către acestea. În mod concret, pretinderea mitei s-a realizat prin intermediari, persoane care îl contactau pe inculpat în calitate de agenţi maritimi, în numele şi în interesul celor patru societăţi comerciale beneficiare ale respectivelor certificate veterinare, şi cărora acesta le remitea facturi fiscale emise de către SC Kiraelenys SRL Constanţa, prin care se atesta, în mod nereal, efectuarea unor servicii de dezinfecţie la bordul navelor menţionate în conţinutul certificatelor veterinare.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212