20.1° Constanța Dum., 2 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6140
20.1° Constanța Duminică, 2 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6140

Medvedev amenință cu un atac asupra centralelor nucleare din UE

Replica API 12 august 2022 856

Şeful adjunct al Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, acuză Ucraina și Occidentul că vor să genereze „un nou Cernobîl” la Zaporojie. Oficialul rus susține că ucrainenii sunt cei care bombardează centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europe, și amenință cu atacuri asupra unor centrale din UE.

Dmitri Medvedev

„Ticăloșii de la Kiev și patronii lor occidentali par pregătiți să organizeze un nou Cernobîl. Rachetele și obuzele cad din ce în ce mai aproape de reactorul centralei nucleare de la Zaporozhye și de instalațiile de depozitare a izotopilor radioactivi,citează stiripesurse.ro.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Ei spun că este vorba de Rusia. Acest lucru este evident, o prostie 100%, chiar și pentru publicul rusofan prost. Nici măcar ONU nu crede.

Ei spun că se întâmplă pur întâmplător. Ca și cum nu ar fi vrut ei. Ce pot să spun... Să nu uităm că și Uniunea Europeană are centrale nucleare. Și întâmplări sunt de asemenea posibile”, scrie Medvedev pe canalul său de Telegram.

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a declarat joi în faţa Consiliului de Securitate al ONU că situaţia este gravă şi a cerut acces la centrala nucleară de la Zaporojie, în legătură cu care Moscova şi Kiev se acuză reciproc că au bombardat-o.

Centrala, cea mai mare din Europa, aflată sub control rusesc de la începutul lunii martie, a fost din nou bombardată joi, Kievul şi Moscova acuzându-se din nou reciproc că sunt responsabile de atac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

ACTOUL JOACA O PIESA PEICULOASA A FOST SI IN RO UNUL IN DEC 89 FIEI TARANA USOARA
0
0
un avorton frustrat cu capul mare si putza mica.
1
0
uni si altii, cand pe zambilica o mananca in c... il taraste de pamant!
0
0
Alcoolul metilic dauneaza la bibilca, mujicule !
0
0

Mapamond

LOTO

6/49
71822303312
5/49
13434111825
joker
143338282620