REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MEGA DOSAR la CERNAVODĂ: Micii AFACERIȘTI sunt FILAȚI de HOȚI!

MEGA DOSAR la CERNAVODĂ: Micii AFACERIȘTI sunt FILAȚI de HOȚI!

Replica API 28 iulie 2021 | 00:37 5619

Oamenii legii au destructurat o așa-zisă grupare infracțională, care se ocupa cu furturi din locuințe, cu precădere în Cernavodă. Victimele erau alese cu atenție, fiind filate. Astfel, infractorii acționau la sigur, acolo unde știau că au ce fura. Printre victime sunt patroni de agenții imobiliare sau alte mici afaceri, precum florării. Mai toți erau plecați în concedii atunci când au aflat că le-au fost sparte locuințele.

foto: alesdonline.ro

Cei ce au fost trimiși în judecată pentru furturi sunt: Panait Florin Constantin, Vasilache Florian, Toader George Iulian, Nedu Alexandru, Panait Aurică Iulian și Oprea Mihai. La finele lunii iunie au fost condamnați la închisoare, unii cu executare (2 ani și 6 luni), alții cu suspendare (pentru complicitate). Însă, decizia nu a fost definitivă, astfel că a fost înregistrat apelul, care se va judeca pe 3.02.2022.

Este vorba de mai multe furturi din locuințe, acțiuni care au fost bine planificate de către inculpați. Aceștia filau bine victimele, le știau situația financiară, și acționau când nu erau acasă. Prin urmare, au furat bunuri valoroase, fiind vorba de bijuterii ce aparțin unor branduri de renume, dar și sume consistente de bani.

Spre exemplu, una dintre părțile vătămate a declarat că, în perioada 25-29.07.2019, a plecat de la domiciliu împreună cu soțul său, în concediu, iar autori necunoscuți au pătruns în locuința sa, de unde au sustras suma de 750 euro și 2 lănțișoare din aur. Prejudiciul cauzat este de 6.000 lei. Cu ocazia cercetării la fața locului, au fost identificate și ridicate un număr de trei (trei) fragmente de urme papilare. Persoana vătămată a luat cunoștință despre identitatea autorilor comiterii faptei penale, întrucât a fost căutată la domiciliu de către rudele inculpaților pentru a se împăca. Audiat în calitate de suspect în raport de infracțiunea de furt calificat săvârșită în dauna persoanei vătămate, unul dintre inculpați a arătat că a participat în calitate de conducător auto la săvârșirea infracțiunii, în sensul că a condus autoturismul marca Audi de culoare gri, cu care i-a transportat ceilalți făptași.

Victima, filată de infractori

Un alt inculpat a declarat că a aflat de la ceilalți inculpați că victima de față are o agenție imobiliară și că deține sume mari de bani în casă, respectiv în jur de 50.000 euro. Precizează că doi dintre ei ar fi urmărit-o pe victimă și i-au spus că aceasta era plecată de acasă, în concediu. Astfel au acționat.

La fel s-a întâmplat și în cazul unei familii care deține o florărie în Cernavodă, din locuința căreia a sustras mai multe bunuri.

În total au fost probate circa 4 astfel de fapte. În cauze au fost efectuate interceptări și percheziții. Unii inculpați nu și-au recunoscut faptele încă de la început, ulterior revenind asupra declarațiilor.

Acum urmează să se judece apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vand motorina furata din rezervoarele tirurilor!
3
0
La Nelu si Simona Sava ati filat?
4
2
Am vrut sa dau lovitura si la killeri orasului respectiv la Piron Madalin si Lefterica Daniel cei care praduiesc masini furate din Germania dar vilele lor sunt sub protectia politiei.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218