REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Membrii Comitetului Executiv al Organizaţiei Porturilor Maritime Europene s-au reunit la Constanţa! Iată ce i-a adus împreună!

Membrii Comitetului Executiv al Organizaţiei Porturilor Maritime Europene s-au reunit la Constanţa! Iată ce i-a adus împreună!

Replica API 19 septembrie 2018 | 00:21 437

Oraşul Constanţa a fost marţi, 18 septembrie, gazda lucrărilor Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization (Organizaţia Porturilor Maritime Europene). Vicepremierul Viorel Ştefan urma să facă declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul CN APM SA Constanța, alături de Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al CN APM SA Constanța şi reprezentant al ESPO, însă acesta nu a mai putut fi prezent din cauza unei întâlniri care, potrivit reprezentanţilor, nu a putut fi contramandată.

Reprezentanţi ai managementului a peste 30 de porturi europene s-au întâlnit în Portul Constanţa pentru a discuta cele mai noi provocări din transportul maritim, noutăţile legislative la nivel european, probleme interne ale organizatiei. Evenimentul este organizat pentru prima oara în România, fiind o ocazie ca delegaţii ESPO să cunoască Portul Constanţa şi potenţialul său, de a discuta despre problemele specifice acestei zone.

Prezent la Deschiderea Comitetului Executiv al ESPO, secretarul de stat în Guvernul României, Lucian Pătraşcu, a declarat ca Portul Constanta va deveni una din principalele porți de intrare/ieșire a mărfurilor in Europa, iar 37% din exporturile din Europa se face prin transportul maritim.

“Portul Constanta reprezintă un port regional strategic și oferă o multitudine de facilitați având posibilitatea sa fie extins spre Europa cu condiția dezvoltării conexiunilor pe Dunăre, calea ferată și rutieră”, a declarat acesta.

La rândul sau, secretarul general al ESPO, Isabelle Ryckbost, a precizat că orașul Constanţa are potențial, iar portul reprezintă o poarta de intrare importantă penteu Europa.

De asemenea, aflat la eveniment, directorul executiv al ESPO, Eamon O’Reilley, a precizat ca unul din scopurile întâlnirii este de a învață unii de la ceilalți și de a împărtăși bunele practici.

La rândul său, directorul general al APMC, Dan Tivilichi a declarat ca lucrul cel mai important este faptul ca am reușit aducerea celor 17 porturi europene la Constanta pentru a cunoaște mai bine situația actuală.

Vicepremierul Viorel Ştefan nu a mai putut fi prezent, întrucât, potrivit reprezentanţilor, acesta ar fi avut o altă întâlnire care nu putea fi contramandată. Facem precizarea că CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa este membru cu drepturi depline al ESPO din 2007.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai ioane nu mai folosi de exemplu paranteze si alte semne cum ar fi ghilimelele sau apostroful.
1
0
Ce inseamna caractere nepermise, nu pricep
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920