REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

'Memory', noul film al lui Liam Neeson, principala atracţie de pe afişul marilor ecrane

'Memory', noul film al lui Liam Neeson, principala atracţie de pe afişul marilor ecrane

Replica API 30 aprilie 2022 | 00:00 945

Noul film al actorului irlandez Liam Neeson, "Memory", este principala atracţie de pe afişul marilor ecrane, alături de drama psihologică "Vortex" a lui Gaspar Noe şi de filmul horror "Pahanhautoja" al cineastei finlandeze Hanna Bergholm, potrivit site-ului de specialitate Internet Data Movie Base (Imdb).

Liam Neeson joacă în "Memory" rolul unui asasin cu plata care devine la rândul său o ţintă, după ce refuză să execute un asasinat comandat de un periculos şef al unei organizaţii criminale. Este vorba de un remake al clasicului fil belgian din 2003, 'The Memory of a Killer', citează Agerpres.

Neeson îl interpretează pe Alex Lewis, un asasin foarte eficient, care are însă probleme de memorie din cauza îmbătrânirii. FBI se va apropia tot mai mult de el, deoarece Alex uită să-şi şteargă urmele. După ce este angajat de un criminal puternic pentru a ucide o copilă, lucru ce contravine conduitei sale, Alex devine la rândul său o ţintă. El va încerca să afle cât mai multe informaţii despre cei care l-au angajat şi va face uz de întreaga sa experienţă pentru a-i elimina pe aceşti criminali de care nu se atinge nici poliţia.

Filmul este regizat de Martin Campbell, cunoscut pentru "Casino Royale" din seria James Bond şi îi mai are în distribuţie pe Monica Bellucci, Liam Neeson, Guy Pearce şi Ray Stevenson.

O altă premieră de un gen foarte diferit este "Vortex", al regizorului francez Gaspar Noe, care prezintă viaţa unui cuplu de vârstnici, interpretaţi de Dario Argento şi Francoise Lebrun, în care soţia este suferă de demenţă iar soţul de inimă. La fel ca în "Amour" de Michael Haneke, cineastul francez examinează modul în care este trăită dragostea la apusul vieţii. A fost prezentat în secţiunea Cannes Premiere şi este considerat cel mai matur film al lui Gaspar Noe.

Cuplul are un fiu, Stephane (interpretat de Alex Lutz, celebru pentru rolurile sale de comedie), care îi imploră să se mute la o reşedinţă pentru bătrâni şi este evident că este mânat de cele mai bune intenţii. Filmul se încheie cu un dialog între cei doi, demn de "Twin Peaks": "Viaţa este un vis, nu-i aşa?". "Da, un vis într-un alt vis".

Afişul este completat de "Pahanhautoja", lungmetrajul de debut al cineastei finlandeze Hanna Bergholm care şi-a făcut un nume în filmele documentare. Iniţial, filmul se distanţează de genul horror, prezentând imagini idilice ale unei familii care locuieşte într-o casă din suburbii şi în care primează culorile calde, precum rozul.

Până când adolescenta familei Tinja, găseşte în pădurea din apropiere o pasăre rănită. Ea va aduce acasă oul acesteia de care va avea grijă până când va ecloza o creatură. Fata o va numi Allie iar aceasta se va transforma, treptat, într-o copie a tinerei. Când Tinja va fi însă obligată să o părăsească pe Alli, întreaga familie va fi pusă în pericol. Din distribuţia filmului fac parte actorii Siiri Solalinna, Sophia Heikkila, Jani Volanen, Reino Nordin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212