REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

MENIU BOGAT în PROTEINE pentru pensionari, de Zilele Dobrogei; prezent și Făgădău

MENIU BOGAT în PROTEINE pentru pensionari, de Zilele Dobrogei; prezent și Făgădău

Replica API 14 noiembrie 2018 | 12:16 565

Dobrogenii, cu mic, cu mare, sărbătoresc 140 de ani de la revenirea la Patria mamă. Se anunță patru zile pline de voie bună condimentate cu muzică, dansuri, bucate tradiționale, ateliere meșteșugărești și expoziții de fotografie.

De asemenea, menționăm că miercuri, 14 noiembrie, în mai multe parcuri din municipiu au fost împărțite pensionarilor porții de tochitură dobrogeană cu pulpă de porc, ficat, cârnați cu castraveți si chiflă, plăcintă dobrogeană, vin roșu fiert și crud și suc.

În total sunt 30.000 de porții de mâncare, câte 6.000 pentru fiecare locație.

Prezent a fost și primarul Decebal Făgădău, care a transmis următorul mesaj: ”Sărbătorim astăzi cei 140 de ani de când Dobrogea s-a întors acasă, la patria mamă România. Viața ne arată că nimic nu se obține ușor, iar istoria noastră ne-a învățat că doar uniți și cu voință putem face lucruri care să dăinuie. Pare greu să fim uniți într-o regiune format din culture și tradiții diferite, în care acceptăm firesc religii diferite și ne vorbim în limbi sau dialecte diferite, uitând câteodată că tocmai această diversitate ne-a făcut mai puternici și mai buni. Marea, Dunărea, pământul și subsolul de bogății, istoria multimilenară, cultura bogată, obiective economice importante, școli și universități, lăcașe de cult, oameni frumoși, mintoși și harnici. Chiar și această succintă enumerare ne arată că natura și istoria au fost generoase cu noi, că avem un infinit de motive să îi mulțumim Celui de sus. Astăzi, noi toți, noi – cei vremelnici – avem libertatea de a ne urma visurile. Dar avem și datoria de a transmite celor ce vor veni după noi această moștenire fabuloasă. La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dragi dobrogeni! Cu respect, Decebal Făgădău”.

Mai exact, în data de 14 noiembrie 2018 – „Ziua Dobrogei”, Serviciul Public de Asistență Socială din Constanța organizează un eveniment festiv în 5 locații din municipiul Constanța.

Evenimentul va avea loc în intervalul orar 11:00-16:00, în următoarele pavilioane pentru pensionari din zonele:

-Parc Tomis II

-Parc Tăbăcăriei (Țara Piticilor)

-Cet – zona teren sport pavilion pensionari

-Parc Casa de Cultură

-Piața Far

În cele 5 locații se va servi mâncare tradițională și se va desfășura un program artistic, ce va conține muzică populară din folclorul dobrogean, aromân, turco-tătar, lipovenesc, grecesc.

Precizăm că evenimentul „Zilele Dobrogei” are loc și la Pavilionul Expozițional și este organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanta, ȋn parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanţa, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea şi al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta-Dunării.

De miercuri până sâmbătă seara surprizele se vor ține lanț. Pofticioșii vor avea ocazia să guste și să cumpere preparate tradiționale dobrogene, dar și vinuri autohtone, direct de la producători.

Programul artistic va fi susținut de artiști dobrogeni.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CAUTA PRIMAR!TEMA DE CAMPANIE!FAGALAU SSA SE DUCA LA CLUJ SA VADA CE INSEAMNA SA CONDUCI O COMUNITATE!
0
0
E cel mai prost viceprimar din istoria constantei, am inteles ca pana si aia din psd rad de cat prost e.cica nu il mai primesc la sedinte ca e atat de prost ca ii curge apa din gura cand bea , poveste reala. Toti rad de el ii spun babu cap de canal
1
0
Si cand te gandesti ca fatzaul lui fagadau a fost vazut de aproape de alina-maria de Roumanie cu al ei fatzau de muscatoare fatala va dati seama ce ...aratari dezbateau aviatia la tuzla
1
0
Dar pe papagalul de Babu nu il scoateti la aer dle. Fagadau ? Nu serveste dl. Miticuta deplasare decat pe bani ? Tot asa da cu pumnul in masa cand pierde vreo spaga ? Dar bmw-ul din fata Primariei este nou ? Parca nu-l aveati cand ati intrat viceprimar ! Ati rezolvat cu blocul lui Galani i-ati dat autorizatie ? Nu intreaba DNA-ul cum ati procedat ? O sa va intrebe cat de curand si de vecinu ! Da, cu vecinu nu rezolvati ? Sa fie macar ceva mai consistent la dosar
0
0
E disperat.Nu mai vede alt mandat.
3
0
proteine a donat si fecalau din frigiderul de acasa,doar il are plin cu carne macra
2
0
pentru ca ei sunt baza acestui oras, datorita lor PSD este la manete de ahaaaa ani, tinerii? la cluburi cu ei, alea din Mamaia nu alea unde joci table si sah, alea s pentru pensionari, ei merita o cafeluta calda si un loc de distractie gratuit zi de zi, cand vin alegerile, voi astia inteleptii tot la mall sa fiti, sa ii lasati pe acesti tradatori sa ne mai aleaga pentru inca 4 ani PSD
3
0
Daca e cu proteine,e clar. Pensionarii sunt pe ,,drumul cel bun,,ala cu antemergator,popa. Mancati proteine,de coroane se ocupa psd.
1
0
Mancaleati turloaiele la pensionari. Parca voi no sa ajungeti !! Sau poate ca nu.!?!?
1
5
sa se prostitueze pentru o lingura de mancare ....vai de saracia noastra
8
3
Iti cumpar un bilet pana la Cluj sa vezi si tu ce trebuie sa faca un primar?
9
1
Fagadau primarul popic sa te duci acolo unde a intarcat ala iapa !!! Boule!!
7
1
Fara autoritate isi mai incearca norocul!NU MAI TINE CU MINCIUNA SI INCOMPETENTA!
9
1
Poza acestui individ fatalau cu fatza si freza de ginere mort imi provoaca o imensa scarba , iar acesti batrani fara scoala si saraci , doar mila. Desigur, printre batrani pot fi si unii cu un trecut ca al lui... visinescu...
30
1
Fatalau da le si cate o lumanare la carcasele tale. La orfelinate nu te ai gandit ca aia inca nu voteaza asai?
21
2
IMI CER SCUZE AM UITAT SA VA DAU SI APA DE LA CANAL, BETI SI VOI DIN FANTANA, PE ACEASTA CALE VA MULTUMESC SI LA MULTI ANI PENSIONARILOR SA MA MAI VOTEZE UN MANDAT
15
2
Ce fata de prostalau are fatalau, sta ca milogul si cerseste voturile de la fosilele comuniste care il iubesc ca si pe mazariche pentru un pui si o punga de orez.
24
3
A inceput Postul Nasterii Mantuitorului domnule primar . Bucatele nu trebuie sa ispiteasca pantecele .
13
3
La cum sa prosteasca multimea cu un pic de mancare si ceva de baut . Bani cheltuiti din bani publici care le aduc lor voturi . Cei pacaliti sunt cei mai fideli alegatori a celor care le baga mana in buzunare . Intentionat acest popor este tinut in saracie . Pe un sarac il poti manipula cum vrei cu foarte putin oferit .
24
3
Pai dati la hodorogi ca astia va voteaza si de aia a ajuns Romania cum a ajuns.In Henri Coanda nu dati nimic de mancare?La unii atat valoreaza constiinta,o portie de mancare cu prilejul a 2-3sarbatori pe an!V-au plecat copiii si nepotii in strainatate,va plangeti ca ati ramas singuri la batranete,dar constient sau inconstient i-ati gonit din tara!
22
3
traducere - dam pomana doar la votantii nostri. tinerii nu prea ne voteaza iar majoritatea constantenilor sunt toleranti si ne accepta politicile publice si sociale aproape delirante.
22
2
Iar pensionarii...huo ...pt tineri ce faceti ma pt tineri nu au viitor si speranta in tara asta de rahat
24
3
ca pentru tineri penisul sa faceti
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369